162050 SB162050 SB2162050 SB3

Skreddersydde løsninger

Bærer byggefirmaet ditt navnet Skredderbygg AS, har du lagt både føringer og forpliktelser for deg selv. Etter over tyve år i bransjen nyter det syv mann store foretaket et godt rykte hos sine kunder, enten det gjelder nybygg og renovering, restaurering eller hytter.

Daglig leder Bjørn Tveit sier at det ble en del kommentarer om navnet i begynnelsen da han og kompanjongen Geir Skretting startet byggefirmaet i Gjesdal, i 1993. Begge var tømrere og utdannede håndverkere, og de hadde samarbeidet innenfor byggebransjen i flere år forut.


– Det var faktisk min far som kom på navnet, smiler Tveit. – Og dette med skreddersydde løsninger syntes vi klang godt. Vi begynte i det små, ansatte etter hvert, og på det meste har vi vært oppe i åtte tømrere i firmaet. I denne bransjen er det hard konkurranse, men når det gjelder arbeidsmengde, har vi for det meste hatt gode tider, sier Tveit.


"Altetende"

Tradisjonell husbygging, og da kanskje spesielt innen tilbygg, ombygging, reparasjoner og restaureringer, er satsingsområdet. Men Skredderbygg AS er "altetende", og utfører alle slags oppdrag innen tømrerfaget, og bygger alt fra små terrasser og garasjer til

større driftsbygninger, og innredning av kontorlandskap. Firmaet driver i hovedsak med bygging innen boligsektoren, men tar også oppdrag innen kontorbygg, fritidsboliger, driftsbygninger og lignende.


Skredderbygg AS har samarbeidspartnere innenfor alle andre fagområder som er nødvendige for utførelsen av et byggeprosjekt, så som arkitekt, betongentreprenør, murer, elektriker , rørlegger etc. Arbeidsoppdragene kan omfatte alt fra skifting av vinduer og dører, bygging av garasjer og hytter, til "nøkkelferdige" boliger, der Skredderbygg AS står som totalleverandør.

Det geografiske nedslagsfeltet har stort sett vært i området rundt Gjesdal og nordover.


Tveit selv har alltid likt godt å bygge hytter, både til fjells og ved sjøen. Det føles på mange måter mer fredfullt og  avkoplende. Jeg slapper mer av og stresser ikke, når jeg reiser til Hunnedalen eller til Sirdalen. Det er som om livet pulserer roligere.

Og jeg slipper å forarge meg over å sitte i bilkø på vei til og fra jobb.


– Den største forandringen siden vi startet firmaet, er dette med stadig nye og flere krav til dokumentasjon. Det går med mye mer tid til papirarbeidet nå, enn da vi startet opp firmaet. Det kommer stadig nye regler og forskrifter som vi må få med oss.

Så det går med en del tid, og penger, til kursing for å holde oss oppdaterte.


Asbestsanering

Skredderbygg AS har autorisasjon til å sanere asbest. Det betyr at firmaet kan påta seg sanering av utvendig asbest, noe som utføres av godkjent firma grunnet den helserisikoen som er forbundet med asbestsanering. Firmaer som skal forestå slik sanering, må ha tillatelse fra Arbeidstilsynet. Hvordan arbeidet skal foregå, er beskrevet i en egen forskrift, og ved sanering må man alltid på forhånd søke Arbeidstilsynet om tillatelse. Autorisasjonen er både nyttig og viktig for et byggefirma som helt fra oppstarten har hatt eksisterende bygningsmasse som satsingsområde.

Skredderbygg AS sitt hovedfelt er egentlig ombygging, påbygging og restaurering. Firmaet har alltid likt å arbeide med ombygging, oppgradering, eller restaurering  av eksisterende bygg, forklarer Tveit.


– Et nybygg er alltid greit, for der er alle vinkler på stell, og lite er skeivt og skakt. Men arbeider du på et gammelt bygg, blir du nødt til å løse problemer underveis. De utfordringene har vi i Skredderbygg AS sansen for! Men vi påtar oss selvfølgelig oppføring av nye bygg også. Da kan vi stå som totalentreprenør, og hjelper kunden med alt fra søknadsprosessen til nøkkelferdig hus. Vi har dyktige samarbeidspartnere innenfor de andre faggruppene som behøves for å levere et komplett produkt.

En viktig samarbeidspartner på leveranse og material er Partner Tre AS, på Klepp og på Nærbø.


Trygghet

Skredderbygg AS utfører håndverkstjenester for cirka 12 millioner i året. Helge Olav Tverberg er den nye kompanjongen i firmaet. Han har praktisert tømrerfaget i mange år, og har tidligere m.a. vært medeier og medarbeider i byggefirmaet Ryhus AS.


– Å bygge hus er trolig den største investeringen du gjør i livet. Vi ønsker at kunden skal føle seg trygge gjennom hele prosessen. Hos oss er nettopp en av fordelene at vi ikke er for store. Vi opererer i nærmiljøet og er derfor avhengig av å gjøre alle våre kunder fornøyde, sier Tveit.


– Det meste vi regner på, er enten prisoverslag eller fast pris, mens noe blir også tatt på timebasis. Vi pleier å høre fra kundene at vi har godt rykte i nærmiljøet. Det er en fin tilbakemelding å få på vegne av de ansatte, smiler Bjørn Tveit.

Les mer...

2016-05-31 15.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv