164044 SG164044 SG0

Slobrua Gjestegård - for både små og store anledninger

Grimur Vilhelmsson og Wenche Sandberg ønsker velkommen til Slobrua Gjestegård på Skarnes. I over 45 år har gjester her blitt tatt i mot med god mat og en deilig seng å sove i. I dag er gjestegården et sted for mange anledninger, med fasiliteter som restaurant, motell, hotell og kafé.

Nestleder Sandberg har vært ansatt ved gjestegården i mange år, mens Vilhelmsson ble daglig leder i september. Siden dørene ble åpnet for første gang i 1970-71 har det vært mange innehavere innom. Selv bodde Vilhelmsson i nord-Trøndelag og hadde lenge vært på utkikk etter en restaurant å drive. Da han så leste et intervju med den forrige eieren i Dagens Næringsliv, hvor det ble fortalt at Slobrua var til salgs, lot han seg ikke be to ganger. 


- “Ok, da kjøper jeg gjestegården”, tenkte jeg. Nå har vi kommet i gang og har etablert et litt annet konsept enn det som var tidligere. Egentlig har vi to restauranter i bygget her, og den ene har vi gjort om til a la carte. Her byr vi på en litt finere restaurant og meny. Den er åpen for både gjestene som overnatter hos oss og for lokalbefolkningen. I den andre delen har vi en enklere restaurant med vanlig kafédrift. Det er her overnattingsgjestene spiser frokost, og det er også her vi hver dag serverer lunsj og vår lunsj-buffé. 


For de som ønsker å overnatte, har Slobrua Gjestegård 22 hotellrom og 22 motellrom fordelt på to separate bygninger. De har lagt opp til en allsidig drift, og har åpne dører for både konferanser, minnestunder, bryllup, selskaper og konfirmasjoner. I konferanselokalene er det plass til opp mot 200 personer, forteller Vilhelmsson og Sandberg.


- I denne bransjen må man ha flere bein å stå på, for man klarer ikke å overleve på bare kafédrift. Vi har mye forskjellig å tilby, og det er jo både til vår egen og til kundenes fordel. Det er det som er poenget! Om våren og sommeren planlegger vi uteservering, vi har catering og vi vurderer å ha døgnåpen servering slik at man kan få seg en matbit også på natterstid. 


Den kreative og driftige staben på åtte ansatte ønsker alle velkomne, fra forretningsfolk til familier og eldre. Nylig inngikk de et samarbeid med et koreansk reisebyrå. I tillegg har de kjøpt inn en minibuss som gratis skysser middagsgjester fra Skarnes og Kongsvinger-området til Gjestegården. Slik kan man komme til  dem for å spise og kose seg med en bedre middag, uten at det koster en krone.  


- Dette er nok det eneste stedet i sør-Odal hvor det er lokaler til å kunne arrangere et selskap. Vi må bare å få folk til å vite om oss. Når det gjelder mat og servering, har vi veldig gode kokker - jeg vil påstå at vi har fantastiske folk på kjøkkenet. De kan lage det meste, også retter med en islandsk inspirasjon, sier en smilende Vilhelmsson, som selv er islending.  


Slobrua Gjestegård byr på vanlig a la carte allerede fra kl. 12, i tillegg til lunsj-bufféen som koster 149 kroner. Slik har man mange muligheter: de som vil ha noe litt kjapt kan ta bufféen, og de som vil ha noe annet og kanskje har litt bedre tid, kan velge fra a la carte-menyen. Markedet for spisegjester på Skarnes er stort, men ting tar tid. Folk er gjerne litt trege med å komme seg ut, men med en fristende buffé til en rimelig penge har kanskje flere råd til å spise ute en gang i blant, håper Sandberg. 


- Jeg er opptatt av å være ute i salen og snakke med folk, og høre hva de synes. At gjestene ser at vi som eier stedet også jobber her, at vi er her og står på, det tror jeg er viktig. Og vi må yte maks hvert sekund vi er på jobb, for dette er et serviceyrke. Det er en opplevelse for gjestene fra de kommer til de går. Vi selger en opplevelse som skal gjøre at gjestene har lyst til å komme igjen - det er ikke bare det at vi får omsetning på kassa - de som kommer til oss skal være fornøyde. Man må hele tiden jobbe for å få nye kunder, og ikke bare sette seg ned på en stol og vente på at de skal komme.


- Man må kunne lese folk og se hva de har behov for også , slik at de kan føle at de får noe igjen for pengene. Av oss kreves det at vi følger med i tiden, og ser på hva folk har behov for. Dette gjelder både i matveien og ellers, for man må følge litt med på trender, legger Vilhelmsson til. 


Og kanskje er det nettopp det å være viking for en dag mange av oss har behov for? Den flotte islandske tradisjonen med å feire Thorrablot finner nemlig sted på Slobrua i februar. Grimur Vilhelmsson har tatt med seg denne vikingfesten hjemmefra, hvor man man feirer gudene Tor og Odin med en skikkelig matfest.


- Da stiller vi med kokker fra Island utkledd i full vikingmundur og gjenskaper denne bygdefesten fra 1200-tallet. Tradisjonen tro spiser man surmat, tørrfisk og smalahove, i tillegg til at man drikker mjød og synger. Islandsforeningen i Norge har over 3000 medlemmer, så nå kan de, og alle andre interesserte, komme til Slobrua og feire Thorrablot!

Les mer...

2016-11-08 13.45

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv