152105-Clinique Andenaes2

Små inngrep, store resultat

Trygghet, tilgjengelighet og kommunikasjon betyr alt i en bransje hvor resultatet teller mer enn noe annet.

Clinique Andenæs AS i Moss er en spesialistpraksis innen plastikkirurgi og drives av dr. med. Kjell Andenæs. Andenæs har doktorgrad i plastikkirurgi, postoperative sårinfeksjoner og er godkjent spesialist i generell kirurgi og plastikkirurgi. Fra 1995 har det vært en fulltidspraksis.

– Vi skiller oss ut med å være rent kirurgisk. Vi driver ikke med injeksjoner, overflateterapi eller laser, vi opererer, forklarer Andenæs:

– Det vi har mest av, er brystoperasjoner og tunge øyelokk. Det er et relativt lite inngrep med god gevinst. I tillegg har vi en del brystoppstramninger, mageplastikk og isolerte fettsuginger av blant annet hofter. 

Det største volumet av operasjoner som utføres, er kosmetisk basert. De fleste av pasientene har noe de ser på som negativt, og da blir det ofte selvforsterkende.

– Ofte ligger det til rette for å få gjort noe. Men selv om det er en kosmetisk operasjon og pasientene kommer hit frivillig, er det ikke pasienten eller tusenlappene som bestemmer om de skal få gjort operasjonen. Det skal jeg gjøre hvis jeg tror de blir fornøyde. Pasienten må føle seg trygg og vite at det de gjør er riktig. Mange kommer fordi de har hørt om oss, og som regel har de et behov de er veldig bevisst på. De kjenner noen som har vært her, og så vil de gjøre det samme. Da er det viktig at jeg også kan si nei til en pasient hvis jeg ser at operasjonen ikke vil ha effekt, utdyper Andenæs.

Kommunikasjon er nøkkelordet. Klinikken setter opp en konsultasjon på én klokketime. Men like mye betyr oppfølgingen underveis og etterpå. Tone Langrud er daglig leder og legesekretær ved klinikken. Her har de også en operasjonssykepleier når det er større operasjoner og en anestesilege når det trengs.

– Vi sier til pasienten at de skal ringe om de lurer på noe – dag eller natt. Bare det at de vet at de har muligheten til å kontakte oss, gjør at de ikke blir så bekymret, forteller Langrud.

For et og et halvt år siden ble Clinique Andenæs kjøpt opp av Klinikk Strømstad. Clinique Andenæs driver riktignok selvstendig ennå, men skal etter hvert flytte til Lilleng i Moss.

– Vi er gode på å være ansvarlig med det vi gjør, vi har god informasjon og sørger for at pasienten føler seg trygg. Det er også det som gjør at vi har holdt på med dette så lenge. Tilliten er det vesentligste i en slik bransje, sier Andenæs.

Les mer...

2015-04-10 08.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv