Det knapt et halvt år gamle firmaet har base i Hestehaven industriområde på Lindesnes, men både Sørlandet og Rogaland er markedsområde. Deres velsmakende stand vil du møte både ved handelsenteret i Lyngdal, og på torget i Kristiansand og Mandal, når vi ikke er på messer og arrangementer, forteller daglig leder Glenn Aaserød Korsmo.
– Vi spanderer gjerne en smakebit til kundene. Produktene fra Spekegrossisten er ganske nye på markedet. Elg og reinpølsen deres fra Stranda på Sunnmøre er svært smakfull. Den har folk lagt merke til. Og når folk har smakt den én gang, kommer de tilbake. Så god er den!
Gele, flatbrød og syltetøy er klassisk tilbehør. Korsmo skryter av krydret blåbær- og tyttebærsyltetøy fra Røyland gård. Eller hva med Rips og vaniljegele? Også produktene til Romstad gård fortjener å bli nevnt. Skafferiet skreddersyr gaver private, til ansatte og forretningsforbindelser i bedriftsmarkedet. Her er det gavepakker, skjærefjøl med kniv og pølser i cellofan.
– Vi har ca 10 forskjellige varianter av gavepakninger. Julesekken vår har også solgt bra. Den kan vi også fylle noe søtt oppi, som brente mandler, sjokolade og sukkertøy. Det samme gjelder vår tursekk - «sørlandssekken», hvor vi pakker en tursekk med et utvalg mat vi kan tilby. I påsken er selvsagt Kvikk Lunsj og appelsin oppi, smiler han.
Et konsept rettet mot lag og foreninger har dessuten slått an: Det tilbys diverse pølseløsninger som kan selges videre med fin fortjeneste.
– Mange skoleklasser, lag og foreninger selger dopapir eller kaker, og da syntes vi at salg av pølser var en god idé. Hvorfor ikke pålegg?
Og så er det chorizopløsa til Spekegrossisten. Det finnes mange varianter, men denne er hakket bedre, mener Korsmo. Men smak og behag varierer som kjent.
– Man merker etterspørselen på lokal mat har steget betraktelig, så har du fenalår eller tilbehør som kan benyttes til spekefatet så ta kontakt, oppfordrer Korsmo.