161064 SB161064 SB0161064 SB1161064 SB2

Sola skinner på alle bobilelskere

Det er lett å bli imponert over utviklingen og veksten til Sola Bobil i Sandnes. Uten kjennskap til bobiler startet Amund Nylund opp i det små i sitt eget hjem i 2007. I dag er han daglig leder i et firma som har god økonomi, 15 ansatte og spennende fremtidsplaner.

Med en svigerfar på jakt etter en bobil, var det helt tilfeldig at Nylund kom inn i bransjen for ni år siden. Selv gikk han med ønske om å starte for seg selv med personbil, og bobiler, nei det hadde han ingen kunnskaper om. Men biler har han drevet med store deler av livet, så det fantes håp.

– Jeg hadde en bratt læringskurve, men fant ut underveis at her var det et marked det kunne være verdt å prøve seg på. I starten fikk vi vise frem bobilene våre på en nedlagt bensinstasjon, og i det første året satte vi oss et mål om å selge 50 biler. Det var mye, men vi klarte det, forteller Nylund.

Siden har de bare økt, og samlet i dag har Sola Bobil 6% av markedet i Norge på nye bobiler. Siden 2010 har de holdt til midt i industriområdet Forus. Som en såkalt fri forhandler prøver de å binde seg minst mulig. Det er bra å kunne bestemme selv i en bransje som skifter fort.

– Etter hvert har vi jo fått mye erfaring med bobil, vi vet hva vi skal se etter og er nøye på hva vi tar inn av både brukt og nytt. Som vi pleier å si, "vi selger ikke hva som helst”. På bobil leverer vi det kunden vil ha, så sant det er forenlig med den kvaliteten vi ønsker å stå inne for. Vi har lagt hovedvekten på merket Adria, som er halvintegrerte bobiler, og vi kjører tyske Pøssl på det vi kaller for bybobiler.

Sola Bobil har vært forhandler av Pøssl siden starten, men i desember 2014 ble de også norsk importør for merket. Siden har de mer enn tredoblet sitt eget salg av Pøssl-bobiler, og Nylund jobber nå med å bygge opp et nasjonalt forhandlernett.

– Pøssl er det desidert beste merket, og Pøssl-fabrikken er opptatt av det samme som oss. Det er at man skal få mye bil for pengene, og at det skal være kvalitet, kvalitet, kvalitet! Vi ønsker alltid å gi kundene mye for pengene, det er best for både oss og dem. Ellers er det viktigste når man kjøper bobil at man finner en bil man liker, med løsninger og praktiske ting man liker. Det er vår jobb å lytte til kunden og spørre om hva de egentlig vil ha, og så prøve å treffe på det. Det er hele hemmeligheten.

Som en nasjonal leverandør har Sandnes-firmaet kunder fra hele landet. De aller fleste kommer selv og kikker, mens en del også bruker internett og Finn. Nylund forklarer at de ikke driver egen nettbutikk, men at de samarbeider med to leverandører, Max Fritid og Kama Fritid, på det feltet.

– Bobil er som en hytte på hjul, og det er den ultimate friheten. En ny bobil i dag begynner på rundt 600 000 kroner, men vi selger brukte også. Man kan få en brukbar brukt bobil til rundt 300 000 kroner. Og kundene blir yngre og yngre, selv om mengden er 50 år og oppover. Det som er unikt med bobil, er at du selv kan flytte deg til der sola skinner når det regner! Med en Pøssl bybobil får man også en personbil som er veldig god å kjøre, med høy komfort og kvalitet, og du får også en varebil som du kan frakte store ting i.

Med eget verksted som er godkjent av Vegvesenet, kan Sola Bobil tilby alt av service og vedlikehold for kundene sine. I tillegg tar de i mot innbytte.

– Ting skal være i orden når vi selger en bil, men vi er mennesker som alle andre og kan selvfølgelig gjøre feil. Det viktige da er at vi er veldig nøye på å rydde opp i det, og med tanke på garantier, følger vi norsk kjøpslov til punkt og prikke. Innen tre-fire år har vi bygget opp et landsdekkende forhandler-nettverk for Prøssl, og vi skal dekke alle de største byene. Som selskap har Sola Bobil en stødig økonomi, og vi vet å ta vare på kundene. Vi har ikke noe mål om å bli størst, men vi vil være best. Jeg tror vi har en solid fremtid foran oss.

Les mer...

2016-03-08 14.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv