En kort båttur unna den hektiske Oslogryta ligger paradiset Nesodden. Her har Dick og Lise Jensen drevet Signalen Bar og Restaurant i fem år. I tillegg til vanlig restaurantdrift, leier de ut lokalene til lukkede selskaper.
– Det ble startet som en liten bu ytterst på brygga her, men vi har gjort ganske mye siden vi overtok. Det er kommunen som eier grunnen, og så eier vi alt som står oppå, forklarer Dick.
Restauranten holder åpent hele året, bortsett fra i perioden januar til mars hvor de kun har åpent for lukkede selskaper. Dette kan være alt fra bryllup til bursdager, men også firmaer som ønsker å ha kurs og seminarer etterfulgt av en bedre middag. Da legger Jensen og personalet til rette for ønsket matservering, og det går ofte i buffeter.
– Blant annet har vi en veldig populær tapasbuffet som vi får mange gode tilbakemeldinger på. Ellers kan man selvsagt få den maten man ønsker. I restauranten serverer vi til vanlig signaturretter som fiskesuppa og hamburgeren vår, Signalburgeren. Om sommeren blir det lettere mat som reker og blåskjell, salater, kylling og bruschetta. Staben vår består av noen faste ansatte samt sesongarbeidere, legger Lise til.
Musikk er også en viktig del av Signalen. I fjor sommer spilte selveste Snoop Dogg her, og ellers markerer de både Musikkens Dag i juni og diverse andre arrangementer. Gjestene er både lokale og Oslo-folk samt en stor andel turister om sommeren. Med perfekt beliggenhet rett ved båtstoppen, kommer man seg enkelt ut hit med rutebåten fra Aker brygge.
– Her har man sol helt til kl. 22.30 om kvelden, og det er stadig flere som oppdager oss. Vi har utebar, og stor uteplass med 120 spiseplasser i tillegg til rundt 100 plasser utenom dette. Målet vårt for årene som kommer er å fortsette driften av Signalen Bar og Restaurant, og å kunne tilby folk et fantastisk sommersted.