Familiebedriften etablerte seg i Kristiansand i 1982, og startet opp med en liten butikk i Skippergata, forteller Hoa Thi Vu, som er daglig leder.
- Siden har vi flyttet og utvidet tre ganger, og her i Vestre Strandgate har vi nå holdt til i fem år. Lokalene er på 800 kvm, men også det begynner å bli litt trangt, smiler hun.
Sønnen Phong Khac Mai jobber også i Vung Tau sammen med sin kone, søster og svoger, og firmaet har til sammen ni ansatte og en ekstrahjelp.
- Familien vår kom til Norge i 1979, og den gang var det vanskelig å få tak i ris, soyasaus og andre asiatiske ingredienser som vi bruker til å lage den maten vi er vant til. Vi lengtet fort etter mange av disse tingene vi ikke fant her i Norge, sier han.
Til å begynne med førte Vung Tau mest vietnamesiske og kinesiske varer, siden de to landene bruker mange av de samme produktene. Etter hvert som butikken flyttet til større lokaler, begynte de å ta inn produkter fra mange flere asiatiske land, samt områder som Midtøsten og Øst-Europa.
- Det meste hos oss er ferskvarer, som frukt og grønt, for det er noe folk trenger hver eneste dag for å lage mat. Varene importeres hovedsakelig fra eksotiske importører. Folk kommer ikke hit for å kjøpe melk og brød, men for de mer eksotiske produktene, forteller Phong.
Vung Tau leverer også produkter til en rekke restauranter i byen, og betjener ellers en stor kundegruppe med folk fra hele verden. Med ansatte som snakker mange forskjellige språk, hjelper de også gjerne nye innflyttere til Norge med alt av tips om råvarer og matlaging.
- De mest eksotiske produktene du kan finne i Norge har vi her hos oss, for vi er spesialister på eksotisk mat. De fleste kundene synes butikken er veldig flott, den er stor og tilrettelagt slik at det skal være enkelt å finne frem. Er det produkter vi ikke har som kundene ønsker, gjør vi det vi kan for å skaffe dem. Ellers har mamma en enorm kunnskap om eksotiske produkter, hun er som et levende leksikon! Til og med importører kommer til henne for å få hjelp og info, avslutter Phong.