142015NO-VungTau

Spesialister på eksotisk mat

Når du trår over dørstokken til Vung Tau, kommer du rett inn et mekka for eksotiske matvarer. Her skal det godt gjøres å ikke finne det du er på jakt etter, uansett om det gjelder produkter fra Asia, Øst-Europa eller Midtøsten.

Familiebedriften etablerte seg i Kristiansand i 1982, og startet opp med en liten butikk i Skippergata, forteller Hoa Thi Vu, som er daglig leder.
  - Siden har vi flyttet og utvidet tre ganger, og her i Vestre Strandgate har vi nå holdt til i fem år. Lokalene er på 800 kvm, men også det begynner å bli litt trangt, smiler hun.

Sønnen Phong Khac Mai jobber også i Vung Tau sammen med sin kone, søster og svoger, og firmaet har til sammen ni ansatte og en ekstrahjelp.
  - Familien vår kom til Norge i 1979, og den gang var det vanskelig å få tak i ris, soyasaus og andre asiatiske ingredienser som vi bruker til å lage den maten vi er vant til. Vi lengtet fort etter mange av disse tingene vi ikke fant her i Norge, sier han.

Til å begynne med førte Vung Tau mest vietnamesiske og kinesiske varer, siden de to landene bruker mange av de samme produktene. Etter hvert som butikken flyttet til større lokaler, begynte de å ta inn produkter fra mange flere asiatiske land, samt områder som Midtøsten og Øst-Europa.
  - Det meste hos oss er ferskvarer, som frukt og grønt, for det er noe folk trenger hver eneste dag for å lage mat. Varene importeres hovedsakelig fra eksotiske importører. Folk kommer ikke hit for å kjøpe melk og brød, men for de mer eksotiske produktene, forteller Phong.

Vung Tau leverer også produkter til en rekke restauranter i byen, og betjener ellers en stor kundegruppe med folk fra hele verden. Med ansatte som snakker mange forskjellige språk, hjelper de også gjerne nye innflyttere til Norge med alt av tips om råvarer og matlaging.
  - De mest eksotiske produktene du kan finne i Norge har vi her hos oss, for vi er spesialister på eksotisk mat. De fleste kundene synes butikken er veldig flott, den er stor og tilrettelagt slik at det skal være enkelt å finne frem. Er det produkter vi ikke har som kundene ønsker, gjør vi det vi kan for å skaffe dem. Ellers har mamma en enorm kunnskap om eksotiske produkter, hun er som et levende leksikon! Til og med importører kommer til henne for å få hjelp og info, avslutter Phong.

Les mer...

2015-01-30 12.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv