Spisskompetanse på tysk kvalitetsbil

Det er ikke for ingenting at tyske biler assosieres med høy kvalitet og solide kjøreegenskaper. Samtidig behøver ikke prisene være avskrekkende. Volkswagen har et modellspekter som de færreste kan matche, til både privatmarkedet og bedriftsmarkedet, med meget god valuta for pengene. Hos Møller Bil Larvik er det et faktum som både kundene og daglig leder Endre Nordbø vet å sette pris på.

Møller Bil i Larvik har eksistert siden 2003, og lå tidligere på Nanset. I 2010 flyttet avdelingen inn i nye, flotte lokaler i Elveveien. Dette fordi behovet for større plass presset seg på, etter hvert som Volkswagen de senere årene har mer enn tredoblet antallet modeller. I tillegg var den gode kundeutviklingen en medvirkende årsak til at Møller Bil Larvik ønsket å flytte, forklarer Nordbø. 


– Her har vi god beliggenhet med mye trafikk utenfor, og vi er godt synlige. Markedsandelen vår i området er bra, og vi har modeller som lykkes godt i det norske markedet. En grunn til det er bredden i utvalget, i tillegg til at bilene fra Volkswagen er teknologisk moderne og derfor attraktive for mange. Golf er hovedmerkevaren vår blant modellene, og den dekker kunder i alle aldre, fra folk i tjueårene og hele veien opp til pensjonister.
  Hovedkontoret til Volkswagen ligger selvsagt fortsatt i Tyskland, det samme gjør mange av fabrikkene, men konsernet har også fabrikker i store deler av verden, som betjener ulike markeder. Hos Møller Bil Larvik får de hovedsakelig biler fra Wolfsburg, mens nyttekjøretøyene kommer fra Hannover og Passat-modellene fra Moseldalen. Enkelte andre modeller får de fra Mexico, Sør-Afrika og Polen. Men kvaliteten er den samme, uansett opphav.

– Totalt selger vi rundt 600 biler hvert år, med nytt og brukt. Av nye biler går det kun på Volkswagen, mens vi på bruktbilsiden fører stort sett alle merker. På ettermarkedsbiten betjener vi også Audi, men hensikten vår er først og fremst å være spesialister på Volkswagen. Du kan si at vi har rendyrket spisskompetansen vår på tysk kvalitet. Det er viktig å kunne det du driver med, og det gjelder spesielt for servicemarkedet når du har så mange modeller som Volkswagen har, sier Nordbø.

I dag har Møller Bil Larvik 25 ansatte, og de har et stort verksted med ti velkvalifiserte mekanikere. I tillegg kommer en avdeling for reservedeler og tilbehør, samt et kundemottaksapparat som kan Volkswagen ut og inn. Alle i staben har gjennomgått omfattende opplæring, og går jevnlig på kurs for å holde seg oppdatert. Nedslagsfeltet består i hovedsak av Larvik og Lardal, men Nordbø betjener også kunder fra andre steder i Vestfold og Telemark (blant annet fra Sandefjord).
  – Nyttekjøretøy utgjør nærmere 35 % av omsetningen vår på nybil. Der er modellene tilpasset til størrelse og bruk. Caddy er den minste og Transporter er i midtsjiktet på varerom. Crafter er den virkelig store, med opptil 18 kubikk i lasterommet. Av nyheter har vi pickupen Amarok som vel må kunne kalles godbilen i sin klasse. Den har gjort seg bemerket i tester over hele landet, og er en god kjørebil som også kommer seg frem de fleste steder. Det er også en miljøvennlig modell, ettersom den har et lavt forbruk av drivstoff, samtidig som den tåler 1000 kilo på lasteplanet.

På personbilmarkedet er det imidlertid Golf som fortsatt er den ubestridte bestselgeren. Ikke minst nå som klassikeren også har kommet i en elektrisk variant. På starten av 2015 introduseres i tillegg en ny Passat, og her kommer det mange modellvarianter fremover.
  På elbil-markedet er det et teknologiskifte på gang. Her vil oppladbare hybrider bli det neste store, spår Nordbø. Det er biler med meget lavt forbruk og utslipp, men som fremdeles har en god rekkevidde. Nettopp derfor er hybriden så godt egnet for norske forhold og norske avstander.
   – Her hos Møller Bil Larvik har vi noe for enhver kunde, uansett alder. Vi finner alltid en løsning for en kunde som er litt i villrede om hva slags bil han eller hun bør ha. Vi ønsker å være en fullservice bilforhandler, og tilbyr dekkhotell i tillegg til serviceavtaler. Du får komplett bilhold om du velger oss. Vi holder det vi lover, og bilene våre er tysk høykvalitet, avslutter Nordbø.

Les mer...

2015-01-22 15.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv