Det var Espens foreldre og bestefar som stod bak bedriften Tor Sevaldsen konditori. Den ble etablert i 1971, og bestod av syv butikker. Da de utvidet med å satse på dagligvare med selskapet Tor Sevaldsen Produksjon AS, overtok Espen driften av en av butikkene.
– Jeg har jobbet i bedriften i syv år, men jeg og Anne Mette tok over en av butikkene og åpnet Sprø 1. juli i fjor. Samtidig startet vi selskapet Sevaldsen og Co. Slik stod vi fritt til å modernisere og gjøre ting mer på vår måte, sier Espen, som er utdannet konditor.
– Hovedpoenget er at varene våre kommer fra bakeriet, eller at vi lager dem selv. Vi har fokus på råvarer og håndverk, legger Anne Mette til.
Det betyr at hos Sprø finner man ingen halvfabrikata. Hvetebakst, kakestykker og pizzatoast står på menyen, men også sunne varer som ferskpresset jus, smoothier, wraps, danske smørbrød, havregrøt og salater. Slik dekker de behovet til flere kundegrupper. Evaldsen og Mogensen får veldig gode tilbakemeldinger fra kundene, og målet er å åpne avdelinger i Molde og Ålesund.
– Her i Kristiansund ønsker vi å holde åpent om kveldene, og kunne servere øl og vin i tillegg til småsnacks, oster og skinker. Sprø skal være en møteplass for folk. Det er mye stolthet bak det vi gjør, for vi lager alt selv!