164036 KF164036 KF0164036 KF1

Sprenger seg ut mot en lys fremtid

Gjennom 50 år har Kjell Foss AS boret og sprengt utallige tonn med fjell og stein. I dag er de en betydelig aktør innen sitt fagfelt, med en rekke underselskap og en stor kundeportefølje. Bli med til Ramnes og møt daglig leder Kristoffer Foss.

Det var bestefaren Kjell Foss som etablerte firmaet helt tilbake i 1966. Siden har det gått jevnt og trutt. I 1994 delte de virksomheten i to, med et selskap som drev med maskiner og bygninger, og Kjell Foss AS som ble et rent driftsselskap. Siden har de både utvidet, kjøpt opp andre selskaper og inngått en rekke samarbeid, forteller Kristoffer.


- Jeg tror vi er den største entreprenøren som driver kun med sprengning i Norge. Totalt er vi nesten 100 ansatte. Fordelen med å ha en stor stab, er at vi kan snu oss kjapt rundt. Vi har god kapasitet. Når du ringer til oss skal du få en rigg i løpet av en dag eller to, og det klarer vi nesten alltid. Jeg er veldig opptatt av service, og at vi skal stille raskt. Det er dette vi jobber hardest med. Kunden skal ikke måtte stå og vente, sier han kontant.


I dag tar de hovedsakelig oppdrag for andre entreprenører; fra små enmannsforetak til store, riksdekkende firmaer. Kjell Foss AS gjør alt fra garasjetomter, små grøfter og sprenging av stein til pukkverk og store veiprosjekter. De har blant annet vært involvert i utbygging av både E16 og E18 i Minnesund, Bergen og Østfold. Det geografiske området dekker hele landet fra nord til sør.


- Hovedfokuset når det gjelder kunder er entreprenører, men vi tar også oppdrag for privatpersoner. Vi er en stor aktør i sprengningsbransjen, men tar mange småjobber. Det er vi veldig gode på. Kjernejobbene er små og litt større tomter og boligfelt for  byggmestere, små og mellomstore entreprenører.


En av suksessfaktorene til familiebedriften er en jevn og sunn vekst. Med langsiktig tenkning har de hatt fokuset på å dra med seg kunder og flinke folk. For som Kristoffer sier, flinke folk er det viktigste for enhver bedrift.


- Mange av våre ansatte har vært hos oss i over 20 år. Det viser vel at vi har gjort noe riktig. Godt arbeidsmiljø er noe vi er opptatt av, og vi har til og med en egen pub her på huset! Tappekrana er en gammel, håndholdt boremaskin, sier han med et smil. 


50-årsjubileet ble feiret med en vellykket tur til Krakow i høst, og kanskje blir de neste 50 årene like gode? Store prosjekter innen infrastruktur blir det bare flere av i Norge i fremtiden, så Kjell Foss AS burde ha nok å henge fingrene i.

Les mer...

2016-12-30 12:45

182056o

Detaljorientert ned til servietten

Artikkel Yolo Events legger sjelen sin i å planlegge uforglemmelige arrangementer. Og det er ikke snakk om å ansette noen til å være på gulvet; jentene elsker alt fra markedsføringsarbeid til serviettbretting.
182049fddssssfsadoja

Det urbane kunst- og kulturkollektivet på bygda

Artikkel Kafé Lensmannsgården på Namdalseid i Trøndelag, er i bunn og grunn et slags åpent kunstkollektiv som huser fire kreative sjeler.

  Faktaruta

  • Kjell Foss AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   33 39 62 66
  • Adresse:
   Kileveien 77
   3175 Ramnes
  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  christian1

  Usikre tider i boligmarkedet

  Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

  Therese Knutsen portrett

  Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

  Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

  Arkiv