161033 SM161033 SM0

Stålkontroll på trivsel og arbeidsmiljø

Hos Sørmek AS er ingen oppdrag verken for små eller for store. Både privatkunder, bedrifter og lokale entreprenører drar stor nytte av bedriftens fagkunnskap. En dyktig og fornøyd gjeng på 10 ansatte utfører det meste innen stål og stålkonstruksjoner.

Sørmek AS har eksistert i 28 år, og to av opphavsmennene sitter fortsatt ved roret. Kjell Ivar Erland er daglig leder, og eier 50% i likhet med partner Rune Vetås. Bedriften holder til i Hestehagen Industriområde i Lindesnes. Kommer du til rundkjøringen på E39 og ser en kopi av Lindesnes fyr i mindre format, vet du at du har kommet til rett sted!

– Gjennom de snart 30 årene vi har eksistert, har vi vel holdt på med stort sett det samme.
Vi har privatkunder og gjør i tillegg mye jobb for næring. Da er det snakk om store bygg hvor vi bygger stålkonstruksjoner, og vi har mange totalprosjekter på store haller som vi setter opp. Ellers påtar vi oss mange småjobber også. Det er nok ikke så mange som fortsatt gjør så mye forskjellig som oss, fra å sveise på en plenklipper for en privatkunde til å sette opp store bygg for næringskunder, forteller Kjell Ivar og Rune.

De ansatte hos Sørmek AS består hovedsakelig av platearbeidere og mekanikere. Alle platearbeiderne har i tillegg sveise-sertifikat. Bedriften er også godkjent for NS 1090-2, som er en ny standard i bransjen. I verkstedet sitt produserer de alt som har med stålarbeid og stålkonstruksjoner å gjøre. Kjernevirksomheten består av prosjekter på og inni bygg, for det er på byggsiden de er størst. Staben fullførte nylig arbeider på kirken i Lyngdal, og hadde alt av stålkonstruksjoner, til sammen 80-90 tonn stål, på Amfi Mandal. I tillegg har de hatt et totalprosjekt i Kristiansand på et bygg som skal bli både båtbutikk, båtverksted og kontorlokaler.

– Materialene vi bruker, som stål og syrefast aluminium, får vi fra regionen. Stålet kommer for eksempel fra Søgne. En av fordelene med det, er at vi ikke trenger ha så mye på lager, for vi får levering to ganger i uka. Vi prøver også å bruke lokale håndverkere så mye som mulig, for vi samarbeider med mange underentreprenører. På de forskjellige prosjektene kan det være alt fra fagfolk som utfører betongarbeider og grunnarbeider, til rørleggere og elektrikere.

Duoen forklarer at det geografiske området deres strengt tatt dekker hele verden. Sørmek AS har nemlig jobbet i både Russland og Litauen, blant annet med oppføring av Shell-stasjoner. Til vanlig er det dog i de hjemlige regioner at størsteparten av kundene befinner seg, på strekningen fra Kristiansand til Stavanger. De utfører også mange oppdrag for forskjellige maskinentreprenører, samt for Agder Marine i Mandal hvor de jobber med fartøy som lektere. Og til å utføre de mange oppdragene, har sørlandsbedriften en utstyrspark som omfatter både store lifter, sakselifter, tre trucker, to lastebiler, hvorav en med kran, samt flere Volkswagen servicebiler. Med godt innarbeidede rutiner på HMS, sørger staben for at utstyret er tilgjengelig til enhver tid, og at det alltid er sertifisert og sjekket.

– Grunnen til at vi gjør det så bra, er jo staben vår. Vi har nesten ikke fravær, og vi har ikke sett maken til den gjengen som vi har her, altså. Hvis ikke folk trives, så yter de jo heller ikke, så det betyr selvsagt mye. Når det gjelder tiden fremover, har vi planer om å bygge ut litt på tomten her, for å få bedre plass til blant annet et lager. Ellers prøver vi å være lykkelig som liten i stedet for å være ulykkelig som stor. Det er mulig vi kommer til å øke litt, men Sørmek AS skal aldri bli kjempestore.

Les mer...

2016-03-07 14.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    • Sørmek AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      91 51 63 82
    • Adresse:
      Hestehagen Industriområde
      4523 Sør-Audnedal
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv