141090NO.Okosjoklade1141090NO.Okosjoklade

Startet med 200 kilo kakao

Pågangsmot og vilje til å lære er hemmeligheten bak oppstarten av Økosjokolade AS. Eksklusive sunne råvarer, kreativitet og god smak er hemmeligheten bak den videre suksessen.

– Jeg hadde akkurat solgt hus, og hadde litt penger til overs. Hva er da mer naturlig enn å kjøpe inn 200 kilo kakao? Jeg startet en nettbutikk og fikk jeg solgt nok sjokolade til at jeg fikk kjøpt enda mer kakao neste gang. Etter hvert tok helsekostbutikker kontakt med oss. Dermed var eventyret i gang, forteller gründer Odd Arild Ringen.
  Det hele startet i 2009. Nettsiden, samt helsekostbutikkene Life og Sunkost er de tre hovedkanalene for salg. I tillegg er det også en del kafeer og restauranter som selger Økosjokolade til kundene sine. Sluttkundene tilhører hovedsakelig privatmarkedet, og Ringen ser også muligheter for økt satsing mot diabetikere og allergikere.
  – Med vårt produkt har man mulighet til å lage sjokoladen akkurat slik man vil, for eksempel helt uten sukker og fri for allergener. Vi er også stolte over at vi benytter kakaobønnenes Rolls Royce, Criollo. Det er en eksklusiv kakaobønne som har god aroma og høyt verdsatt smak, understreker Ringen.

I følge sjokoladegründeren er den typiske kunden for hjemmelaget sjokolade en helt vanlig person som bare ønsker å leve litt sunnere.
  – Det viktige med dette konseptet er at man lager selv. Vi har matentusiaster som liker å eksperimentere med ulike smakskombinasjoner for å lage sin særegne favorittsjokolade. Med ren rå kakao, alternative søtningsmidler og fairtrade kakao kan man spise sjokolade med dobbelt så god samvittighet.

Les mer...

2014-04-30 09.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv