162015 SH162015 SH0162015 SH1162015 SH2162015 SH3

Structor - din tekniske rådgiver

Med en smart forretningsmodell sørger Structor for at kundene og kompetansen alltid kommer først. Målet siden oppstarten for snart to år siden har vært å bygge opp en gruppe med ledende spesialist-selskaper innen teknisk rådgivning i Norge. Og de er langt på vei til å lykkes allerede.

I dag har Structor gruppen 35 ansatte fordelt på fire driftsselskaper i Norge; to i Oslo, et i Bergen og et på Lillehammer. Det svenske søsterselskapet Structor AB startet opp for 12 år siden, og nå er styreleder Jan Ove Holmen og kollegene hans langt på vei med å bygge opp en tilsvarende norsk virksomhet. I Sverige har de rundt 30 spesialist-selskaper og 450 ansatte lokalisert på 25 forskjellige steder. Den norske gruppen skal sammen med sine svenske kolleger dekke både det norske og svenske markedet.


-  Noe av det som gjør oss unike er at vi har en helt annen driftsmodell enn de store rådgivingsselskapene. Structor er bygget opp uten sjefshierarkier og derfor ingen ”overhead”- organisasjon.  Det skal være enkelt, vi skal ha 100% fokus på kundene og prosjektene. Det som skapes i de enkelte driftsselskapene, skal forbli i driftsselskapene, forklarer Holmen.


Structor Holding AS har redusert sitt eierskap i hvert driftsselskap til et minimum. De bygger i stedet selskapene opp med partnere som går inn som eiere med inntil 65% av aksjene. Disse selskapene jobber så på tvers i et nettverk med felles markedsføring og selskapsutvikling, de deler på spisskompetanse og setter sammen de beste teamene for kundene.


Fleksibel partner som setter kundene først 


– Fordelen med denne driftsmodellen er den nære kontakten man får med kundene og prosjektene når mange små selskap er kombinert i ett stort nettverk. Og når nettverket er stort, får vi en fordel av den tverrfaglige kompetansen og kapasiteten. Våre driftsselskaper har muligheten til å sette sammen team som er optimale for hvert enkelt prosjekt. Dette mener vi er et stort konkurransefortrinn. Vi vet jo at en del oppdragsgivere har opparbeidet god kontakt med rådgivere som de også ønsker å bruke, men at disse ofte er nisjebetont. Da kan Structor gå inn og påta seg totalansvaret, og samtidig knytte til seg de rådgiverne som oppdragsgiver ønsker for å optimalisere sitt prosjekt. Lederne i hvert driftsselskap står helt fritt til å bruke ressursene innom Structor, eller etablere team i samarbeid med andre.


Slik blir Structor gruppen en svært fleksibel og tilpasningsdyktig partner som setter kundene i fokus.  Holmen understreker at de er mer opptatt av god kompetanse enn vekst. Her er det kvaliteten, og ikke volumet som er viktigst. Av fagområder jobber Structor i dag mest med infrastruktur, geo-miljø, geoteknikk, bygningsbesiktigelse og tekniske systemer. 


– Structor har i dag fire driftsselskaper. Structor Lillehammer ble etablert i mai 2014. Der er det infrastruktur og VA som står i fokus. I tillegg til mer tradisjonelle prosjekter jobber de med destinasjons-planlegging og inn mot turistnæringen. De innehar spisskompetansen på ski- og idrettsanlegg. I Structor Oslo har vi også mange prosjekter innen infrastruktur, men i tillegg til vei- og arealplanlegging går det på konstruksjonsteknikk. Da er det snakk om tyngre konstruksjoner som broer og tunneler, og der har vi noen av de beste medarbeiderne i landet. De ble blant annet engasjert av Vegdirektoratet for å delta i en ekspertgruppe som skulle kontroll-regne alle trebroene etter at en bro falt ned og flere feil ble oppdaget. Dette er vi veldig stolte av! Bygningsbesiktigelse og skadetaksering er et annet spesialfelt.


Vi har også Structor Geomiljø, et selskap som er spesialisert på grunnforurensing, geokjemi, hydrogeologi, ingeniørgeologi og miljøgeoteknikk. I Structor Bergen er de spesialister på tekniske systemer i tillegg til IKT, sikkerhet og energi/miljø.

Strategien fremover er å etablere flere spesialist-selskaper på steder der vi i dag er etablert, men også på nye geografiske områder. Vi søker i dag etter spesialister innen alle våre eksisterende forretningsområder, men også personer som har idèer til nye forretningsområder og selskaper.


Vi erfarer at det er mange topp kompetente personer som tiltrekkes av vår driftsmodell der de kan jobbe med interessante prosjekter og ta eget ansvar.

Les mer...

2016-05-09 16.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    • Structor Holding AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      +47 932 43 007
    • Adresse:
      Engebrets vei 5
      0275 Oslo
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv