164087 VA

Støyfri basis

Vibratec Akustikprodukter er leverandør av komplette løsninger innen støy- og vibrasjonskontroll, driver med design, undersøkelser, installeringer og prosjektstyring. Fra det norske kontoret i Horten er det flere signalbygg som har fått levert sin basis, blant annet Byporten og operabygget i Oslo.

Akustikkprodukter Norge AS startet opp i 1995 lokalt i Horten med hovedvekt på eksoslyddempere og oppstilling av båtmotorer, og fremdeles i dag står det for halve omsetningen. Men siden da har produktutvalget blitt betydelig utvidet, forklarer Patric M. Gjessing: I 2000 kom det svenske firmaet Vibratec inn, og tilbudet ble rettet mer mot offshore. I 2011 ble produksjonen flyttet til Sverige, og siden har firmaet i Horten vært et salgskontor med hele Norge som marked.

– Over tid har vi også fått flere produkter og har beveget oss inn på byggmarkedet. Der leverer vi løsninger for flytende gulv, nedsenket, elastisk himling og isolerte vegger. De største prosjektene har vært flerbrukshus og kulturhus, deriblant operaen i Bjørvika og Kilden Teater i Kristiansand, forteller Gjessing.

I dag er Vibratec Akustikprodukter en av Skandinavias ledende leverandører av støy- og vibrasjonsløsninger. Firmaet produserer og lagrer produkter til demping og isolering av vibrasjoner, sjokk og støy til en lang rekke bruksområder, fester og isolatorer til alle typer maskiner, rør og følsomt utstyr, lyddempere, katalysatorer og sotfiltre for dieselavgasser.

– Vi har to hovedprodukter: Regufoam og Regupol. Den første brukes til oppstilling av hus for å skille av strukturstøy fra grunnen og opp i bygningen. Vår oppgave er da å regne ut densiteten i forhold til vekten den skal bære. Regupol brukes i lignende kombinasjoner og har den fordelen at den tåler vann. Den brukes også i forbindelse med regufoam, forklarer Gjessing.

I Horten er bedriften med sine fem ansatte i hovedsak rettet mot entreprenører og bedrifter, og fra kundene er det først og fremst gode tilbakemeldinger på service, tilgjengelighet og pris. I dag bygger bedriften opp sitt eget utvalg av produkter for oppstilling av gulv, takheng og vegger.

– Og det skal være både en enkel og praktisk måte å bruke våre produkter på. Tanken er å knytte til oss faste montører som kan ta oppdrag for oss mot privatmarkedet også, for produktene våre brukes også i mindre målestokk som for eksempel i hjemmekinoanlegg og i musikkstudioer. I Sverige har de faktisk en egen montør som reiser ut til private kunder, sier Gjessing. 

Les mer...

2017-02-09 11.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv