155026 TR

Takentreprenører - foren eder

At man blir sterkere som samlet gruppe, er Takringen AS et godt bevis på. Som en frivillig fagkjede jobber de for at norske takentreprenører skal ha gode avtaler og innkjøpsordninger, men også faglig og sosialt utbytte.

Takringen AS i Drammen er en landsdekkende fagkjede for takentreprenører. Kjeden ble dannet som et resultat av at en gruppe takentreprenører så verdien av å samarbeide, både faglig og innkjøpsmessig. Kjeden ble etablert under navnet Ektakon i 1984, av initiativtaker Per Ekvall Jørnsen som har drevet selskapet frem. Navnet Takringen kom i 2006.

Landsdekkende kjede
– I dag er vi landsdekkende med 43 medlemmer, og vi har et årlig innkjøpsvolum på rundt 110 millioner. Den samlede omsetningen på takdriften for alle våre medlemmer ligger på rundt 800 millioner. Takringen AS har en felles innkjøpsordning via faste avtaler med leverandører. Dette er de største og viktige aktørene innenfor vår del av bransjen. I tillegg importerer vi noe materiell selv. For Takentreprenører har har vi gode avtaler og et godt faglig fundament, forteller Vidar Hoseth som er daglig leder.

Mange medlemsfordeler
Som medlem av Takringen AS får man fordeler også utover de rent økonomiske. Det sosiale aspektet og faglige er viktig, og medlemmene inviteres til mange arrangementer i løpet av året.

– Da får vi blant annet besøk av våre leverandører, og vi snakker om nye produkter, produktutvikling etc. I tillegg har vi Takakademiet. Dette er et akademi som arrangeres annethvert år, hvor man går dypere inn og belyser relevante temaer i dybden. Det går mest på administrativt nivå for den enkelte bedrift, hvor man lærer om nye regler/lover, drift, kalkulasjon etc. Da henter vi inn juridisk kompetanse for å dykke dypere inn i tematikken. Og høydepunktet for året er årsmøtet hvor vi er samlet over flere dager hvor vi får tid til å bli bedre kjen og utveksle faglige erfaringer i et hyggelig og sosialt miljø.

Hoseth sier at som en frivillig kjede, og som kanskje den eneste i Norge, har ikke Takringen AS bundet seg til bestemte produsenter. Slik kan Takringen AS være et veldig godt alternativ for de som ønsker å drive sin egen bedrift uten styring av andre.

Må stå for kjerneverdier
– Vi vil gjerne ha flere medlemmer, men det må være bedrifter som representerer de samme verdiene som kjeden står for. Dette på til kvalitet, forholde seg til enhver tids gjeldende lover og regler, har en ryddig økonomi, etc.  vi ønsker å ivareta den unike posisjonen hvert enkelt medlem har i sin region, men vi ser absolutt for oss at vi skal ha en fortetning av medlemmer i tiden fremover.

Kjeden har medlemmer fra sør til nord, men er ikke så sterkt representert på vestlandet. Hoseth ser derfor gjerne for seg at de får noen nye aktører i denne landsdelen, men også noe i sør.

Blir bedre rustet
På hvert møte som avholdes i kjeden, har de en evaluering hvor medlemsbedriftene gir tilbakemeldinger på arrangementet samt kjeden i sin helhet. Tilbakemeldingene er klare, og viser helt klart at medlemskapet i Takringen AS gir den enkelt forbedrede vilkår i sin daglige drift. Medlemmene merker forskjeller i innkjøpsbetingelser, og de merker at de har en tyngde når de ønsker å si eller påvirke noe. I tillegg kan de benytte seg av muligheten de har gjennom kjeden til å leie eller kjøpe inn kompetansen etter behov. Slik blir de bedre rustet til å takle de mange ufordringene i dagens marked.

– I byggebransjen har det de siste årene blitt en større andel administrativt arbeid som må utføres av den enkelte entreprenør. Dette gjelder jo ikke bare oss takentreprenører, men hele bransjen. Vi jobber derfor nå for å finne en dokumentasjons- og en kalkulasjonsløsning som blir unik for Takringen AS, og som vil avhjelpe den enkelte bedrift. Denne utvikles sammen med eksterne aktører som har spisskompetanse, og dette er muligheter vi har når vi står sammen. Målet er at vi skal kunne slippe en versjon på dette i tidlig 2016. Videre skal Takringen AS fortsette å være den sterkeste fagkjeden for takentreprenører i Norge. Dette skal ikke bare skje gjennom antall medlemmer, men gjennom kvalitet og organisk vekst hos eeksisterende medlemmer.
 Det er uten tvil målet, avslutter Vidar Hoseth.

Les mer...

2015-10-29 13.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv