171003 TM

Vi liker å ta i et tak

En pålitelig fagmann med lang erfaring. Der har du Bernt Olav Birkedal i et nøtteskall. Han var i sin tid landets yngste byggmester, og er i dag leder av Takmannen AS i Vigeland. Sørlandsfirmaet tar gjerne oppdrag over hele landet, og rykker ut på gratis befaring.

- Takmannen AS har alltid har fast pris, og overholder den. Som kunde vet du alltid prisen på forhånd, og vi er raske til å gi prisoverslag og tilbud.


Slik svarer Birkedal på spørsmålet om hvorfor kunder skal velge Takmannen AS. Selskapet etablerte han i 2013, men selv har han drevet med tak i over 30 år. Allerede i første klasse på barneskolen hadde han klare fremtidsplaner. 


- Jeg ville bli byggmester! Jeg spikret masse hytter som unge, og har egentlig alltid spikret.   Da jeg ble ferdig utdannet byggmester som 22-åring var jeg landets yngste.


Sammen med to fast ansatte reiser Birkedal på oppdrag rundt i hele Lister-regionen, fra Risør i sør til Egersund i nord. Takmannen AS tar dog jobbene der de er, og forflytter seg ved behov. De utfører alle typer arbeider som har med skråtak og takstein å gjøre. Det inkluderer rehabilitering av tak, takrenner, takvindu og indekning av piper. De driver ikke med sanering av asbest, men kan leie inn folk for å utføre slike oppdrag.


- Her på Sørlandet er det mest teglstein vi legger, og det har jo med tradisjoner å gjøre. Noen kommuner forlanger teglstein for eksempel i bykjerner også, som i Mandal. Det er flere ting man bør tenke på når det gjelder vedlikehold av tak. Man må se på alderen på taksteinen. Selvfølgelig kan man bestille en befaring, men ofte vet man selv når taket trenger å repareres - når for eksempel fukt begynner å komme inn. Generelt kan man si at det nok lønner seg å få gjort noe med tak som er over 35 år.  


Nå midt på vinteren er det rolige tider for landets tak-arbeidere. Men så fort våren er i anmarsj, er det full rulle. Om sommeren er det så hektisk at Birkedal og co. må leie inn flere medarbeidere. Den driftige byggmesteren eier i tillegg Byggmester B.O.B. i Stavanger. Her driver de også kun med tak, og det er sønnen som står for den daglig driften.


171003 TM0


- Vi har eksistert i bare litt over tre år, og det tar tid å etablere seg. Men ryktet sprer seg fort, og det er ofte at vi får to og tre oppdrag i den samme gata. Folk ser jo at vi er raske til å utføre jobbene. Det er bare til å ta kontakt, og interesserte må gjerne ta en telefon. Da kommer jeg på befaring allerede dagen etter. Deretter går det et par dager bare før jeg sender ut et prisforslag på e-post eller via telefon. Jeg er kjapp til å gi tilbakemeldinger, og det er jeg selv som gjør beregningene. 


Når det gjelder produkter har Birkedal prøvd det meste opp gjennom årene. Takmannen AS forhandler i dag takstein fra blant andre Randers Tegl, Monier og Skarpnes. De har vanligvis 30 års-garanti på takstein, og bruker landsdekkende leverandører som Montèr, Maxbo og Birkeland Bruk.


- Det er ikke mange i dag som vil ha en jobb hvor man må være utendørs hele dagen, oppe på et tak. Dessverre er det en lavstatus-jobb. Jobben er fysisk tøff, med klatring og mange tunge løft. For Takmannen sin del vil jeg fremheve en fordel med at vi kun driver med tak. Av den grunn har det seg slik at vi blir på plassen fra vi starter til vi er ferdige med taket. Om det skulle begynne å regne eller været skulle bli dårlig, betyr ikke det at vi plutselig blir borte i ei uke for å begynne på en innendørs jobb et annet sted. Vi tar én jobb av gangen, og den gjør vi ferdig før neste begynner! 


Sitter du nå og klør deg i hodet med tanke på hvor gammelt taket på huset ditt er? Husker du ikke helt sist du fikk utført vedlikehold på det? Ikke vent, men sørg for å få hjelp fra fagfolk - i dag! Du kan enkelt finne Takmannen AS på sosiale medier og Facebook, eller på deres egen hjemmeside. Her kan du også ta kontakt via et eget skjema for å bestille befaring og prisoverslag.

Les mer...

2017-03-15 11:45

183080

Forny rørene med minimalt besvær

Artikkel Rørfornying uten å måtte åpne og rive kjøkkenet eller badet? Som ledende i bransjen, har Proline AS en egenutviklet metode med ti års garanti på selve utførelsen.
183079fjdk

Ønsker å utdanne flere til å bli bakere

Artikkel Daglig leder Thor Ferner ved Westend Bakeri ser behovet for å utdanne flere til å bli bakere. Han ønsker å bidra gjennom styrket norskkunnskap og ansettelse av bakerlærlinger.

Faktaruta

  • TAKMANNEN AS
  • Adresse:
    Svenneviksbakken 45
    4521 Lindesnes
Prest_Marit_red

Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

motorsykkelsandrasds

Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

Norge, et mekka for motorsyklister

IMG_3765

Jakten på naturlig skjønnhet

Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

Arkiv