152108-Bedriftsforbundet

Talerør for de små

Bedriftsforbundet er interesseorganisasjonen for småbedriftene over hele landet. De jobber for å sette de små bedriftene på politikernes agenda og vise at de er de viktigste verdiskaperne, forteller administrerende direktør, Lars Erik Sletner.

Organisasjonen ble startet i 1992 nettopp fordi det ikke eksisterte en egen organisasjon for de små bedriftene. I dag har Bedriftsforbundet over 4000 medlemsbedrifter.

– Vår visjon er at det skal være enklere å drive bedrift. Vi er bransje- og partipolitisk uavhengig, vi skal levere gratis juridisk rådgivning, gunstige forsikringer og rabattavtaler innenfor et bredt spekter samt kurs innenfor HMS og personalproblematikk, forklarer Sletner.

Bedriftsforbundet er en medlemsstyrt organisasjon - det som er viktig for grasrota der ute tar de videre.

– Vi jobber for å sette småbedriftene på dagsorden hos politikerne, da vi mener de er våre viktigste verdiskapere. Vår rolle er å være en politisk utfordrer, og være en tydelig, felles stemme for våre medlemmer. Det viktigste er at medlemmene har én stemme som kan tale deres sak fram mot politikerne.

Medlemmene kommer fra alle typer bransjer, men bygg og anlegg, varehandel og småindustri er mest representert. Halvparten av medlemmene har 0-5 årsverk, og 85 prosent har innenfor 10 årsverk.

– Vi representerer grasrota i norsk næringsliv! Vi er også representert over hele landet med seks regioner og distriktsavdelinger. De tillitsvalgte jobber for å gjøre oss synlig overfor potensielle medlemmer og politikere i fylkeskommunene.

De næringspolitiske sakene varierer ut fra styrke og aktualitet for medlemsbedriftene, men en av kjernesakene for mange er å få til et enklere regelverk i forhold til statlige rapporteringer.
 
– De viktigste sakene vi jobber med nå er å fjerne formueskatten, forenkling av arbeidsmiljøloven, og å styrke lærlingeordningen slik at det skal bli mer lønnsomt å ta inn lærlinger. En annen sak som i tillegg er veldig viktig for våre medlemmer er å innføre karensdag, og der må også arbeidstakerne stille opp for å få ned sykefraværet i dagens bedrifter, påpeker Sletner.

Bedriftsforbundet har i mer enn 20 år jobbet for de smås rettigheter. Gjennom årene har de bidratt til blant annet forenkling av innrapporteringer til det offentlige, fjerning av investeringsavgiften, fjernet revisjon for småbedrifter samt innført foreldre og omsorgspenger for selvstendig næringsdrivende.

I tillegg har de jobbet for å få forenklet arbeidsmiljøloven, og slik har det blitt lettere å ansette midlertidig, samtidig som prøvetiden er forlenget. Dette er viktige saker for små bedrifter som er opptatt av fleksibilitet.

– Vi har først og fremst fått satt små og mellomstore bedrifter på den politiske dagsordenen. Vi merker at det er lettere å få innpass nå, siden de kjenner til oss og hvilke verdier vi står for. Det aller viktigste for små bedrifter er enkelhet og forutsigbarhet, og det er det vi ønsker skal gjennomsyre alt det som politikerne iverksetter av regelverk, sier Bedriftsforbundets administrerende direktør.

Bedriftsforbundet jobber med å videreutvikle sine produkter, og med å synliggjøre medlemsfordelene på en bedre måte. For tiden jobber de også med å styrke sitt tilbud innen skatterådgivning, og med å utvikle nettbasert HMS-verktøy. Framover vil de også delta inn mot kommunevalget til høsten, da det er viktig å være tilstede på de arenaer hvor politikerne treffes.  

– Næringslivet trenger Bedriftsforbundet. Vi er de eneste som kun taler småbedriftenes sak. Våre medlemmer kan være trygge på at vi skal få frem hvor viktige samfunnsbyggere og verdiskapere de er for samfunnet som helhet, avslutter Sletner.

Les mer...

2015-04-10 09.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv