Den opprinnelige bygningen ble reist år 1900 som Voksenkollen sanatorium. Edvard Grieg var gjest her, og han trivdes så godt at han kalte det «sitt Soria Moria». I 1919 brant bygget ned, men det ble gjenoppbygd som et kurs- og konferansesenter på starten av 1980-tallet, forteller hotellsjef Lars Heed.
– Soria Moria er ikke et hotell med konferansemuligheter, men et finslipt kurs- og konferansesenter hvor all drift er bygd opp nettopp for å kunne levere et topp produkt på møter, kurs og konferanse. Vi bruker vår over 30 år lange kompetanse til å ikke bare være en fasilitet, men til å sørge for en best mulig gjennomføring av arrangementet, sier han engasjert.
– Konferanseavdelingen vår er topp utstyrt, og vi er profesjonelle på å avvikle kurs og konferanser. Det er vårt absolutte kjerneprodukt, legger administrerende direktør Marie
Rolf-Wærstad til.
De er opptatt av mulighetene konseptet gir dem til å skape en god relasjon mellom Soria Moria Hotell og gjestene. Med beliggenheten blir også gjestene værende på hotellet etter endt møtedag, og slik skapes samhold og gode relasjoner.
– På Soria Moria finnes en unik velvilje og et fokus på at gjestene skal ha det bra og at arrangementet skal gå knirkefritt. Hos oss får man den tryggheten som arrangør på at vi er eksperter på kurs og konferanse. I tillegg får man god hjemmelaget mat, fantastisk gode senger å sove i - for vi er selvsagt opptatt av søvnkvaliteten til gjestene.
Med vakker utsikt over både Oslo og Norefjell, kan man delta på aktiviteter som vin- og matkurs eller kanefart om vinteren. Med Korketrekkeren, Tryvann og Nordmarka innen rekkevidde, har man også ubegrensede muligheter for utendørsaktiviteter.
– Vi tilbyr konferanse syv dager i uka, men vi har også mange private gjester på besøk – enten i forbindelse med ferie, fritid eller selskap. Bryllup og andre viktige merkedager arrangeres ofte på Askeladdens Hus, som er Soria Morias mest egenartede bygg – ca. 1.200 m2 fordelt på tre etasjer – bygget i norsk, håndlaftet tømmer og naturstein. I ukedagene benyttes dette til viktige møter, seminarer eller teambuilding, hvor egne konferanseverter, kokker og servitører står til gruppens rådighet.