152062-Trucktech152062-Trucktech2

Truck-ekspertene

I en tøff bransje er det en fordel å kunne tilby både salg, utleie og service på samme produkt: Trucktech AS er totalleverandør av løfteutstyr, har eget verksted og kjører egne kurs for opplæring. De er eksperter på egne produkter – og det gir trygge kunder.

Trucktech ble startet i 1998 og har i dag 13 ansatte og en maskinpark på opp mot 250 maskiner. Hovedkontoret ligger i Fredrikstad, men selskapet har også et betjent verksted i Moss. Rino Bråten (53) er sammen med Magnus Pettersen (38) medeier i firmaet med ansvar for utleiedelen, mens Pettersen har ansvar for service, salg og import.

– Konseptet vårt er både salgsapparat og eget utleie som leier ut alt av maskiner og lifter. Det markedet er kjempestort. Vi har et verksted som lever mye av utleieselskapet, og når vi har alt det på ett samlingspunkt, gjør det oss konkurransedyktige. Dessuten er vi eier av et datterselskap som heter Truckpartner Norge, som importerer Mitsubishi-truckene. Vi tar inn selv, og dermed kan vi også leie ut rimeligere. Dessuten har vi et system som gjør at vi reparerer selv – og det er det få andre som gjør, forteller Pettersen.

Mitsubishi og italienske Dieci er hovedproduktene. Trucktech tilbyr jevnlig vedlikehold, service og reparasjoner på maskinene, enten de er kundene sine eller leid av firmaet. I tillegg kan de tilby gjennomgang av eksisterende truckpark, brukersted, logistikk og finansiering. Målet er å tilby optimale løsninger til en kostnadseffektiv pris. Trenden er at det de siste årene blitt mer og mer korttidsleie, og i byggebransjen er nå hver tredje maskin en leiemaskin. Trucktech kan levere sjåfører også, påpeker Bråten.

– Fordelene med å leie er at du har maskinen kun den tiden du har behov for den, og alt av service og kontroll ligger i leieprisen. Det eneste du betaler for selv, er drivstoff og eventuelle skader. Kjøper du en truck til ett prosjekt, er det ikke sikkert den passer til neste! Det ser kundene selv også. Vi ser jo også at det faktisk er utleiebransjen som kjøper flest maskiner.

Bedriftsmessig har Trucktech satset på en enkel, men samtidig funksjonell filosofi: Liten administrasjon og stor fleksibilitet med maskiner alltid på lager. Trucktech har et salgsapparat som er ute og oppsøker kunder, mest i Østfold. Konseptet med salg først, deretter ettermarked i form av maskinservice, er ikke bare noe som gagner Trucktech:

– Vi må være eksperter på våre egne produkter. Det er også en trygghet for kunden, mener Bråten.

På utleie er det bygg og anlegg som er de største kundene. Trucktech har en del faste på langtidsleie på gaffeltruck, mens lift og teleskop hovedsakelig er på bygg og anlegg. Per i dag er Marti, et sveitsisk tunnelbyggerselskap, Trucktechs største kunde. De skal nå bygge tunnel i Tromsø, og Trucktech sender maskinene nordover.

Trucktech er medlem i MGF, noe som innebærer at de hele tiden har kontroll på hvillke nye lover og regler som kommer. Som godkjent sakkyndig har de kontroll på alt av truck, alt av lift, lastebilkraner og masseforflytningsmaskiner. Det samme gjelder opplæring, blir det forklart: Trucktech arrangerer jevnlig truckførerkurs og liftkurs med full oppfølging frem til teoriprøve og oppkjøring. Firmaet tilbyr fleksible løsninger med kurs hos oss eller hos kunden, på dagtid eller kveldstid. Hos Trucktech er alt under samme tak. Det samme gjelder kursbiten. Trucktech har egne lokaler og holder kurs ukentlig. Grundigheten forplanter seg i alle ledd – og til slutt ut til mottageren: kundene.

– Vi får ofte høre at kundene er veldig fornøyd med servicen vår – både den personlige og den som maskinene får! Hos oss har vi rett og slett den gammeldagse, hyggelige tonen. Og hos oss får du tak i sjefen når som helst. Vi tar telefonen, og her er det ikke stengt klokka 16. Vi har vakttelefon og rykker ut hvis det skulle skje noe. Det er slikt som må til hvis du skal drive i denne bransjen. Vi gjør det fordi vi synes det er moro og fordi vi ser at firmaet vokser. Trucktech har økt 35-40 prosent på to år, men hvis du har bra produkter, kommer kunden også igjen. Du får utfordringer hele tiden, og det gjør oss til en god, sterk partner, sier Pettersen.

– Vi har bra produkter til en riktig pris, vi skaper tryggheten for kunden, og den tilliten må vi opprettholde, smiler Bråten.

Les mer...

2015-04-07 12.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Trucktech AS
    • www.trucktech.no
    • Telefon:
      +47 69 30 48 50
    • Adresse:
      Kortbølgen 7
      1630 Gamle Fredrikstad
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv