143045-2

Trygg og effektiv kontanthåndtering

Til tross for utbredelsen av elektronisk betaling, utgjør kontanter fremdeles en viktig del av betalingsformidling i norsk næringsliv og norske banker. Det forutsetter trygge og effektive systemer for håndteringen av verdiene. Daglig leder Geir Wulsch og hans kolleger Loomis Norge dekker hele det norske markedet for kontanthåndtering.

– Vi tilbyr kontanthåndtering både for banker og næringslivet. Hovedtyngden på næringslivssiden er kjedesammenslutninger, men vi har også mange enkeltstående forretninger, for eksempel på kjøpesentre og i bysentre over hele Norge. Det eneste kravet vi har er at ankomststedet for utveksling av verdier skal være trygt og kontrollert, forteller Wulsch.

Loomis ble etablert på 1850-tallet, i forbindelse med det store gullrushet i Amerika. Det begynte med frakt av post og verdiforsendelser til gullfeltene i Alaska og andre steder. Etter den tid har selskapet gjennomgått betydelig utvikling, inklusive en rekke fusjoner og fisjoner. I 2008 ble Loomis børsnotert i Stockholm, etter å ha blitt utskilt som et selvstendig selskap fra Securitas.

I Norge har Loomis/Securitas drevet med verdihåndtering siden slutten av 70-tallet. Før i tiden var dette oppgaver som bankene i hovedsak tok seg av internt, men med tiden er det blitt mer og mer vanlig å sette ut tjenestene til eksterne eksperter som Loomis, som har verdihåndtering som spesialfelt.

– Kort fortalt gjør vi kontanter om til elektroniske penger og elektroniske penger om til kontanter, for kundene når de har behov for det. Vi driver også med overvåkning av automatparkene til bankene, hvor vi sørger for å optimalisere kontantflyten, slik at kostnadene holdes på et fornuftig nivå, samtidig som riktig mengde er tilgjengelig for kundene når de har behov for det, sier Wulsch.

I dag er Loomis det eneste selskapet, både nasjonalt og internasjonalt, som kun lever av kontanthåndtering. I Norge er de tilstede med full dekning over hele landet, fordelt på 13 ulike lokasjoner, med omtrent 480 ansatte. Alle tjenester er tilgjengelig for alle kunder – på alle lokasjoner.

– Alt handler om å kostoptimalisere pengestrømmen. Det innebærer å holde kostnadene så lave som mulig, samtidig som vi sørger trygg og sikker forvaltning av verdiene. Norge er et av landene som ligger langt fremme på vårt felt, og Norden generelt er et foregangsområde internasjonalt. I Loomis er vi spesialister innenfor vårt fagområde, understreker Wulsch.

Hans ambisjon er at kundene til enhver tid skal få oppgjør på konto så raskt som mulig, samtidig som sikkerheten opprettholdes. Selv om renten i Norge i dag er lav, er det fremdeles slik at mye av likviditeten er bundet opp i kontanter. Derfor går Loomis i front på utviklingen av prosedyrer og løsninger som effektiviserer omgjøringen fra kontante til elektroniske verdier. Selskapet har også et eget hvitvaskingssystem, slik at eventuelle mistenkelige transaksjoner identifiseres og rapporteres til Økokrim.

Innad i Loomis legges det også stor vekt på sikkerhetskompetansen knyttet til verdihåndteringen. For personalet ligger det et vektersertifikat i bunn, som følges opp med grundig opplæring innenfor risikoer og korrekt håndtering. Samtidig har Wulsch og hans kolleger et godt samarbeid med politiet.

– Loomis Norge har ikke vært utsatt for ran på over ti år. Det er unikt både i nasjonal og internasjonal sammenheng. Vi bruker mye ressurser på at folk skal føle seg trygge i jobben sin, men en av årsakene er også at politiet i Norge gjør en fantastisk jobb for å forebygge denne type kriminalitet, sier Wulsch.

All den tid elektroniske betalingsmidler fortsetter å øke, forventer han en svak nedgang i markedet for kontanthåndtering de neste 10-15 årene. Men i Loomis er de sikre på at kontanter kommer til å forbli et alternativ som betalingsmiddel i overskuelig fremtid.

Mange forbrukere benytter kontanter fordi det gir dem bedre kontroll over sin egen økonomi. Dessuten er det viktig ut fra et beredskapssyn at kontanter er tilgjengelig. Kontanter er i denne sammenheng viktig. Dersom det ikke er konkurranse om et produkt, viser all erfaring at kostnadene fort kan blir høyere. Vår agenda i Loomis er å sørge for at kontantene er et kostnadseffektivt og trygt betalingsmiddel.

Loomis Norge har utviklet betydelig ekspertise innen import og salg av valuta til norske banker, hvor de i dag er markedsledende i Norge. Det er for eksempel Loomis som sørger for at valuta er tilgjengelig for folk flest på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Les mer...

2014-11-27 09.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv