151009-Lilleskog Trafikkskole

Trygg trafikkskole som ruller og går

Lilleskog Trafikkskole i Haugesund ble til da Trond Lilleskog ville starte for seg selv og stå på egne ben. Og det har han klart. Han følger gjerne bil- og motorsykkelelever fra den spede begynnelse og hele veien frem til oppkjøring og sertifikat.

– Det er mange individuelle ønsker og behov når det kommer til kjøreopplæring. Elevene har ulik erfaring med å kjøre bil, og opplæringen må tilpasses deretter. Jeg anbefaler at de kommer så tidlig som mulig. Da kan de lære det grunnleggende av meg og fortsette mengdetreningen med foreldrene frem til de skal igang med den viktige perioden noen måneder før oppkjøring, sier Trond.


Det er en konkurranseutsatt bransje, men Lilleskog Trafikkskole har opplevd god drift. Trond lærer elevene å kjøre til priser som matcher prisnivået i området. Han har ikke trengt å fokusere så mye på markedsføring eller reklame. Kundene kommer uansett, og det er tross alt den beste indikatoren på at de får det de vil ha, nemlig førerkort. 


– Opplæringen er delt opp i fire trinn, der første trinn er trafikalt grunnkurs. Det legger grunnlaget for videre opplæring og kjøretimer. Andre trinn omfatter kjøretekniske ferdigheter, og i trinn tre lærer eleven å mestre variert trafikk og gjennomfører glattkjøring. Deretter følger langkjøring og forbikjøring i trinn fire. Når det avsluttes, er eleven klar til å ta kjøreprøven.


Trond har jobbet hardt for å etablere kjøreskolen. Med elever som gjerne vil kjøre på ettermiddagstid og med eneansvar for drift og administrasjon, har arbeidsdagen ofte kunnet vare i mer enn 12 timer. Selv om det er litt i overkant, liker han å være travel, ser positvt på fremtiden og er sulten på nye utfordringer.


– Men jeg tar det også litt som det kommer. Det er noen år siden jeg begynte med motorsykkel. Da ville jeg ha variasjon og et nytt opplæringstilbud. I tillegg kan læreplanen for kjøreopplæring endre seg, eller det kan komme nye pålegg fra myndighetene. Jeg må hele tiden oppdatere meg og tilpasse tilbudet til Lilleskog Trafikkskole deretter. 


Det viktigste for Trond er likevel å gjøre elevene til trygge sjåfører. Han ser hva som er nødvendig, og hva hver enkelt trenger for å bli trygg i trafikken.

Les mer...

2015-04-10 10.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv