152059-Tyrihans Barnehage152059-Tyrihans Barnehage2

Tyrihans barnehage – for trygge og glade barn

Trygghet, omsorg og glede er nøkkelordene for driften i Tyrihans barnehage, forteller styrer Rita Sjølie.

Den foreldreeide barnehagen på Opstad i Sarpsborg ble åpnet i 1994, men er nå pusset opp og har fått ny avdeling. Tyrihans har 66 plasser fordelt på 4 avdelinger og 19 ansatte.

– Vi har en visjon som henger på veggen flere steder i bygget: Barna i Tyrihans er trygge og glade barn som viser omsorg for seg selv og andre.

Det kan formidles på flere vis, og naturlig nok er det leken som er den dominerende virksomheten til ungene. Vi ønsker å legge til rette for allsidige opplevelser i hverdagen, der alle de 7 fagområdene i rammeplanen er representert, og i tråd med visjonen vektlegger vi sosial kompetanse; hvordan vi oppfører oss mot hverandre.

– Barnehagen har et flott uteområde, og nærheten til skogen og Greåker fort gir oss flotte turområder som vi benytter oss mye av.

Opptakskretsen er hovedsakelig de som sogner til skolene Grålum og Tindlund, men har de ledige plasser tar de imot fra andre boområder også. Tyrihans ligger gunstig til, både når det gjelder gjennomfartsveien fra Fredrikstad til Sarpsborg og nærheten til det nye sykehuset på Kalnes.

– Vi er heldige som har dyktige pedagoger – og faktisk høyere areal til rådighet for hvert barn siden vi har så god plass, påpeker Sjølie.

Siden Tyrihans er foreldreeid, er samarbeidet med foreldrene nært. Hver måned kommer det detaljerte evalueringsplaner knyttet opp til hvert fagområde fra de pedagogiske lederne. I tillegg er det brukerundersøkelser annethvert år.

– Vi har en lukket facebookside hvor det blant annet er mange bilder, så foreldrene får nesten daglig en oppdatering på hva vi har gjort – også bildemessig, smiler Sjølie.

Les mer...

2015-04-07 12.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

    Kontaktinformasjon

    • Tyrihans Barnehage
    • Facebook
    • Telefon:
      69 13 91 10
    • Adresse:
      Arveliveien 5
      1719 Greåker
    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv