152046-Mat og prat2152046-Mat og prat

Uformell møteplass

På kjøpesenteret i Lyngdal ønsker daglig leder Dijana Bogeljic at kaféen "Mat & Prat" skal være en uformell møteplass med hjemmekoselig atmosfære. Ferskbrent kaffe og mat laget fra grunnen av står på menyen hver dag.

Få kafénavn er like selvforklarende: "Mat & Prat" er akkurat hva den gir seg ut for, et sted hvor folk kan treffes, prate og spise litt, forteller Bogeljic. Hun har drevet kafé i kjøpesenteret siden juli 2013, og her ligger bedriften i et miljø hvor det hele tiden er bevegelse. Handelsparken vokser, og med hovedferdselåren E39 like bortenfor er det mange som velger å stoppe her for å ta en matbit på vei til eller fra Kristiansand. Mange lokkes nok inn av den gode aromaen, for Bogeljic serverer ferskbrent kaffe direkte fra et brenneri i Kristiansand. Den serveres både som kaffelatte, cappucino, macciato og mocca – eller rett og slett bare svart. 

- Den er helt fersk, derfor får den en slik karakteristisk smak. I en ellers så hektisk handelspark er det godt å slappe av i en rolig kafé. Hver dag serveres dagens rett, og her får du både husmannskost og variert mat. Alt lages på kafeen. Her er ingen "posemat" eller ferdige produkter, sier Bogeljic.

Pølse og pommes frites er kanskje typisk kjøpesentermat, så litt utenom trenden er det kanskje at "Mat & Prat" ikke serverer frityr. Folk skal være litt bevisste på hva de får, mener Bogeljic, for her skal det være sunn mat. I salatbaren kan folk plukke og kombinere sin egen meny. Kyllinggryte med ris er populært, og pizza går det mye av – med tynn bunn. Italiensk stil, smiler Bogeljic. Tilbakemeldingene fra kundene er gode. Stamkundene har allerede etablert seg. På kafeen kan du dessuten få kjøpt gavekort – til bursdager og sammenkomster. Og for mange er kafeen et godt sted å slappe av mens den bedre halvdel gjør unna shoppingen i resten av senteret.

– Søte fristelser til kaffen skal man unne seg! ler Bogeljic.

Til sammen er de seks som arbeider på kafeen med fire-fem årsverk sammenlagt. Det er en god følelse å vite at man har skapt en arbeidsplass for flere, synes Bogeljic, selv om det er hektisk å være leder for et slikt foretak. Bogeljic er selv fra Bosnia, og på "Mat & Prat" er arbeidsstokken både internasjonal og godt fordelt aldersmessig.

– En typisk arbeidsdag er veldig lang, ler Bogeljic. – Men det blir en livsstil – og det hadde nok ikke vært mulig uten et så godt personale som vi har. Jeg er veldig glad for at vi startet opp denne kafeen. Det er en drøm som er blitt virkelig. Vi ønsker å ta godt vare på kundene våre – og at det kommer flere til.

Les mer...

2015-04-07 10.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    • Mat & Prat
    • Telefon:
      38 34 10 52
    • Adresse:
      Fiboveien 1
      4580 Lyngdal
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv