Få kafénavn er like selvforklarende: "Mat & Prat" er akkurat hva den gir seg ut for, et sted hvor folk kan treffes, prate og spise litt, forteller Bogeljic. Hun har drevet kafé i kjøpesenteret siden juli 2013, og her ligger bedriften i et miljø hvor det hele tiden er bevegelse. Handelsparken vokser, og med hovedferdselåren E39 like bortenfor er det mange som velger å stoppe her for å ta en matbit på vei til eller fra Kristiansand. Mange lokkes nok inn av den gode aromaen, for Bogeljic serverer ferskbrent kaffe direkte fra et brenneri i Kristiansand. Den serveres både som kaffelatte, cappucino, macciato og mocca – eller rett og slett bare svart.
- Den er helt fersk, derfor får den en slik karakteristisk smak. I en ellers så hektisk handelspark er det godt å slappe av i en rolig kafé. Hver dag serveres dagens rett, og her får du både husmannskost og variert mat. Alt lages på kafeen. Her er ingen "posemat" eller ferdige produkter, sier Bogeljic.
Pølse og pommes frites er kanskje typisk kjøpesentermat, så litt utenom trenden er det kanskje at "Mat & Prat" ikke serverer frityr. Folk skal være litt bevisste på hva de får, mener Bogeljic, for her skal det være sunn mat. I salatbaren kan folk plukke og kombinere sin egen meny. Kyllinggryte med ris er populært, og pizza går det mye av – med tynn bunn. Italiensk stil, smiler Bogeljic. Tilbakemeldingene fra kundene er gode. Stamkundene har allerede etablert seg. På kafeen kan du dessuten få kjøpt gavekort – til bursdager og sammenkomster. Og for mange er kafeen et godt sted å slappe av mens den bedre halvdel gjør unna shoppingen i resten av senteret.
– Søte fristelser til kaffen skal man unne seg! ler Bogeljic.
Til sammen er de seks som arbeider på kafeen med fire-fem årsverk sammenlagt. Det er en god følelse å vite at man har skapt en arbeidsplass for flere, synes Bogeljic, selv om det er hektisk å være leder for et slikt foretak. Bogeljic er selv fra Bosnia, og på "Mat & Prat" er arbeidsstokken både internasjonal og godt fordelt aldersmessig.
– En typisk arbeidsdag er veldig lang, ler Bogeljic. – Men det blir en livsstil – og det hadde nok ikke vært mulig uten et så godt personale som vi har. Jeg er veldig glad for at vi startet opp denne kafeen. Det er en drøm som er blitt virkelig. Vi ønsker å ta godt vare på kundene våre – og at det kommer flere til.