153071 FG6153071 FG5153071 FG1153071 FG2153071 FG4

Unik mat i særklasse

Fursetgruppen er en restaurantgruppe som er sammensatt av individuelle restaurantkonsepter med høyt kvalitets- og kompetansenivå. De skreddersyr gode opplevelser etter kundenes behov, og kan tilby alt fra mindre middager til større konferanser kombinert med gode matopplevelser fra alle verdenshjørner.

I dag har Fursetgruppen 22 restauranter og er den største aktøren i Oslo-området. De har et bredt konsept med fokus på opplevelser og kvalitet, og har flere av hovedstadens beste restauranter i sin portefølje.

   – Vi har stor variasjon på konseptene våre. Det strekker seg fra Dyna Fyr i Oslofjorden, Ekebergrestauranten og Maaemo som har to Michelinstjerner. Dermed kan vi gi et godt tilbud alt etter hvilke behov kunden har, enten det er ønske om en romantisk middag på en intim restaurant, eller behov for et stort arrangement med flere hundre mennesker, sier Marianne Nygård-Hansen, Head of Marketing & Communication.

Fra kjøkkensjef til Furset-innehaver

Furset-eventyret startet tilbake i 1997. Da kjøpte Bjørn Tore Furset Lofoten Fiskerestaurant etter å ha jobbet der ett år som kjøkkensjef.

   – Min forretningsidé er at restaurantene ikke skal ha noe med hverandre å gjøre. Det er dette med totalopplevelsen, god mat, vin og rammen rundt, som er viktig for oss. Alle stedene er helt unike, sier Bjørn Tore Furset, som er innehaver av alle stedene.

Hovedkontoret ble opprettet i 2008 med mål og fokus på å være en støttefunksjon og ha en administrativ rolle for restaurantstedene. Slik kan spisestedene konsentrere seg om det de er best på – å ta vare på gjestene.

   – Vi åpnet seks nye konsepter i Paleet i september i fjor, og det er en stor satsning for oss. Der får du kvalitetsmat fra hele verden, alt fra meksikansk på Taqueria, japansk på Sabaki, skikkelig italiensk pizza på Pizza Crudo tilberedt av en europeisk, og nå med tredjeplass i VM, pizzaioli, samt gastropub på Public Matpub, forteller Nygård-Hansen.

Gjesten i fokus

Fursetgruppen tilbyr skreddersydde opplevelser for både privatkunder og bedrifter i forbindelse med ulike arrangementer. Med gjesten i fokus, ordner de med alt det praktiske for hver kunde – enten det er i forbindelse med sommerfest, julebord eller konferanser og seminarer.

   – Vi kartlegger hvilke behov kunden har, og deretter finner vi noe som passer i henhold til deres ønsker. Noen kunder samarbeider allerede med eget eventbyrå, men vi samarbeider også selv med eventbyråene og kan også ordne med alt fra musikk til transport. Vi kan fikse det meste, og blir enig med kunden i forhold til hvilket budsjett de har, forsikrer Nygård-Hansen.

Med sitt brede konsept, kan du for eksempel få skreddersydd julebord på både tradisjonelt og utradisjonelt vis. Fursetgruppen har en egen cateringfunksjon, noe som byr på mange muligheter. Hvis man foretrekker julebord i firmaets egne lokaler, kan man få laget egen festmeny, få egen kokk på stedet eller maten levert på døren.

Sommerarrangementer kan man gjerne holde utendørs, og da er Tjuvholmen Sjømagasin som tar opp til 300 gjester med stående buffet et flott sted. Eventuelt presenterer underetasjen i Paleet med plass til 280 gjester og mat fra ulike verdenshjørner, mange muligheter. For mindre selskaper byr Dyna Fyr på en svært eksotisk beliggenhet med sjø på alle kanter, og sørger for en opplevelse som er helt utenom noe annet.

Fursetgruppens konsept er også perfekt for å kombinere faglige seminarer med kulinariske høyder.

   – Når det gjelder konferanser og kurs, er det mange muligheter som for eksempel Ullevaal Business Class (UBC), Ekebergrestauranten og Oslo Konserthus. Men vi kan egentlig rigge opp til konferanse nærmest hvor som helst hvis man vil kombinere det med en god middag.

Med blikket framover

Restaurantkonseptene er en etablert suksess, og nå er Fursetgruppen i gang med et stort digitalt grep med lansering av nye websider for samtlige av restaurantene. Det skal gjøre det lettere for gjestene å finne informasjon og booke bord. Men med egen booking-avdeling tilgjengelig, kan kundene også ta direkte kontakt og med trygghet vite at arrangementet blir tatt hånd om. En fullstendig oversikt over hele porteføljen finnes lett tilgjengelig på Fursetgruppens nettside.

Når spørsmålet om vekstambisjoner kommer opp, sier Nygård-Hansen at dette kommer helt an på hvilke muligheter som byr seg – noen ting kan man bare ikke si nei til.

   – Vårt fokus er imidlertid kvalitet på det vi allerede gjør. Vi er grunnleggende opptatt av å ha ypperlige råvarer, kortreist mat, gode leverandører, og våre konsepter har stort sett sesongbaserte menyer. Kvaliteten skal alltid ligge til grunn, både når det gjelder mat og personale. Derfor har vi et stort fokus på service og hygienekontroll, forteller Nygård-Hansen.

Fokus på kvalitet betyr også at de satser stort på lærlinger og rekruttering av dyktige folk til kokkeyrket for slik å sørge for framtidig kompetanse. Med sommeren i sikte, håper Fursetgruppen på pent vær for å få brukt alle de fine uteserveringene sine, som Ingiersstrand Bad Restaurant, Ekebergrestauranten, Festningen Restaurant og Dyna Fyr.


Les mer...

2015-06-11 10.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv