I dag har Fursetgruppen 22 restauranter og er den største aktøren i Oslo-området. De har et bredt konsept med fokus på opplevelser og kvalitet, og har flere av hovedstadens beste restauranter i sin portefølje.
– Vi har stor variasjon på konseptene våre. Det strekker seg fra Dyna Fyr i Oslofjorden, Ekebergrestauranten og Maaemo som har to Michelinstjerner. Dermed kan vi gi et godt tilbud alt etter hvilke behov kunden har, enten det er ønske om en romantisk middag på en intim restaurant, eller behov for et stort arrangement med flere hundre mennesker, sier Marianne Nygård-Hansen, Head of Marketing & Communication.
Fra kjøkkensjef til Furset-innehaver
Furset-eventyret startet tilbake i 1997. Da kjøpte Bjørn Tore Furset Lofoten Fiskerestaurant etter å ha jobbet der ett år som kjøkkensjef.
– Min forretningsidé er at restaurantene ikke skal ha noe med hverandre å gjøre. Det er dette med totalopplevelsen, god mat, vin og rammen rundt, som er viktig for oss. Alle stedene er helt unike, sier Bjørn Tore Furset, som er innehaver av alle stedene.
Hovedkontoret ble opprettet i 2008 med mål og fokus på å være en støttefunksjon og ha en administrativ rolle for restaurantstedene. Slik kan spisestedene konsentrere seg om det de er best på – å ta vare på gjestene.
– Vi åpnet seks nye konsepter i Paleet i september i fjor, og det er en stor satsning for oss. Der får du kvalitetsmat fra hele verden, alt fra meksikansk på Taqueria, japansk på Sabaki, skikkelig italiensk pizza på Pizza Crudo tilberedt av en europeisk, og nå med tredjeplass i VM, pizzaioli, samt gastropub på Public Matpub, forteller Nygård-Hansen.
Gjesten i fokus
Fursetgruppen tilbyr skreddersydde opplevelser for både privatkunder og bedrifter i forbindelse med ulike arrangementer. Med gjesten i fokus, ordner de med alt det praktiske for hver kunde – enten det er i forbindelse med sommerfest, julebord eller konferanser og seminarer.
– Vi kartlegger hvilke behov kunden har, og deretter finner vi noe som passer i henhold til deres ønsker. Noen kunder samarbeider allerede med eget eventbyrå, men vi samarbeider også selv med eventbyråene og kan også ordne med alt fra musikk til transport. Vi kan fikse det meste, og blir enig med kunden i forhold til hvilket budsjett de har, forsikrer Nygård-Hansen.
Med sitt brede konsept, kan du for eksempel få skreddersydd julebord på både tradisjonelt og utradisjonelt vis. Fursetgruppen har en egen cateringfunksjon, noe som byr på mange muligheter. Hvis man foretrekker julebord i firmaets egne lokaler, kan man få laget egen festmeny, få egen kokk på stedet eller maten levert på døren.
Sommerarrangementer kan man gjerne holde utendørs, og da er Tjuvholmen Sjømagasin som tar opp til 300 gjester med stående buffet et flott sted. Eventuelt presenterer underetasjen i Paleet med plass til 280 gjester og mat fra ulike verdenshjørner, mange muligheter. For mindre selskaper byr Dyna Fyr på en svært eksotisk beliggenhet med sjø på alle kanter, og sørger for en opplevelse som er helt utenom noe annet.
Fursetgruppens konsept er også perfekt for å kombinere faglige seminarer med kulinariske høyder.
– Når det gjelder konferanser og kurs, er det mange muligheter som for eksempel Ullevaal Business Class (UBC), Ekebergrestauranten og Oslo Konserthus. Men vi kan egentlig rigge opp til konferanse nærmest hvor som helst hvis man vil kombinere det med en god middag.
Med blikket framover
Restaurantkonseptene er en etablert suksess, og nå er Fursetgruppen i gang med et stort digitalt grep med lansering av nye websider for samtlige av restaurantene. Det skal gjøre det lettere for gjestene å finne informasjon og booke bord. Men med egen booking-avdeling tilgjengelig, kan kundene også ta direkte kontakt og med trygghet vite at arrangementet blir tatt hånd om. En fullstendig oversikt over hele porteføljen finnes lett tilgjengelig på Fursetgruppens nettside.
Når spørsmålet om vekstambisjoner kommer opp, sier Nygård-Hansen at dette kommer helt an på hvilke muligheter som byr seg – noen ting kan man bare ikke si nei til.
– Vårt fokus er imidlertid kvalitet på det vi allerede gjør. Vi er grunnleggende opptatt av å ha ypperlige råvarer, kortreist mat, gode leverandører, og våre konsepter har stort sett sesongbaserte menyer. Kvaliteten skal alltid ligge til grunn, både når det gjelder mat og personale. Derfor har vi et stort fokus på service og hygienekontroll, forteller Nygård-Hansen.
Fokus på kvalitet betyr også at de satser stort på lærlinger og rekruttering av dyktige folk til kokkeyrket for slik å sørge for framtidig kompetanse. Med sommeren i sikte, håper Fursetgruppen på pent vær for å få brukt alle de fine uteserveringene sine, som Ingiersstrand Bad Restaurant, Ekebergrestauranten, Festningen Restaurant og Dyna Fyr.