Unike gjesteopplevelser på Lysebu

Lysebu var Norges nasjonalgave til Danmark som takk for matvarehjelpen under krigen. Nå er stedet kurs- og konferansehotell av ypperste klasse, og vertskap for alt av arrangementer og store anledninger. På toppen av Oslo venter fabelaktige naturomgivelser, samt førsteklasses mat og drikke i hotellets prisvinnende restaurant. På Lysebu handler det om unike opplevelser.

Lysebu er tegnet av den kjente arkitekten Magnus Poulsson. Han var inspirert av Erik Werenskiolds eventyrillustrasjoner, og han skapte et miljø preget av norsk tradisjon tilbake til embetsmann gårdene på Østlandet, eller kongsgårdene i eventyrene. Lysebu eies og drives av Fondet for dansk-norsk samarbeid, og er Norges nasjonalgave til Danmark som takk for matvarehjelpen under andre verdenskrig. Fondets formål er å bidra til økt forståelse og samarbeid mellom Danmark og Norge. Inntektene fra driften av Lysebu og fondets andre eiendom, Schæffergården ved København, går til dette formålet. Fondet deler årlig ut ca. 6000 stipenddøgn til en verdi av over ti millioner kroner.

Med beliggenhet i Oslo er hotellet lett tilgjengelig, samtidig som de storslåtte bygningene ligger midt i naturen. Det er en sjelden kombinasjon, og avstanden til sentrum og andre steder sørger for at grupper holdes samlet både dag og kveld.

Men så er Lysebu også et sted du ikke ønsker å forlate når du først er kommet opp dit.
  – Vedlikehold er en av suksessfaktorene våre. Vi er helt i toppen når det gjelder å prioritere vedlikehold og fornying. Lysebu er medlem av organisasjonen De Historiske Hotel og Spisesteder, og er en blanding av det eksklusive og det hjemmekoselige, med særlig høyt fokus på service, gjestfrihet og historiefortelling. I tillegg er kjøkkenet vårt prisbelønt; vi ble kåret til beste restaurant blant de historiske hotellene i Europa i fjor. Vi har også en av Norges fem beste vinkjellere, og det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator har siden 2005 kåret vår vinkjeller til en av verdens beste og gitt Lysebu hedersprisen «Best of Award of Excellence», opplyser Nilsen.
  Han er fullstendig klar over at mat og vin spiller en stor rolle når i de aller fleste kurs- og konferansearrangementer. På Lysebu har de eget undervisningkjøkken, Matstudio, med amfiteater. Her har man mulighet for både tradisjonelle matkurs, mat-teater, kurs innen mat og drikke, samt kokkekamp, hvor gjestene får tildelt en såkalt «Mystery Basket».

– Nordisk mat har blitt et begrep. På Lysebu har vi en nordisk tilnærming hvor vi satser sterkt på lokale råvarer, gjerne med en stedsbenevnelse. Det er ekte og ærlig mat, av høy kvalitet. Det skal være kortreist, for det er en av grunnpilarene i De Historiske Hotel og Spisesteder, og små, lokale leverandører skal velges fremfor de store, sier Nilsen.

Maten er bare en av mange faktorer som holder gjestene i lag. På Lysebu er det blant annet ikke TV på alle rom. Tanken er at når du velger Lysebu som kurs- og konferansested, så er det fordi hele gruppen skal være sammen.
  – Ønsket vårt er at kursgjestene skal sette seg i en av stuene og diskutere faglige ting eller hygge seg fremfor å sitte alene på rommene sine. En unik ting ved Lysebu er at vi har mange små «lunger» og møteplasser hvor folk kan sette seg ned i små grupper. Her kan man jobbe i grupper, diskutere og sosialisere.
  Utenfor dørene venter et mangfold av fritids- eller teambuildingsaktiviteter. På nærliggende Tryvann er det tilrettelagt for både aking, langrenn, slalåm- og brettkjøring. Om sommeren blir det lek og moro i klatreparken, og gjestene kan kan sette utfor på sykkel i downhill-løypa. Lysebu har et vell av muligheter, sommer som vinter. Egen svømmehall har hotellet også.

– Vi har en betydelig kunstsamling fra Henie Onstad Kunstsenter, og er derfor å regne som et kunsthotell. Det forsterker vi nå i 2015, med flere nye kunstverk derfra. Jeg fremhever gjerne de mange sanseinntrykkene vi kan by på her oppe, både inne og ute. Lysebu et sted der du virkelig kan finne roen.

Sammen med gode kolleger gjør Nilsen alltid sitt best for å skape gode gjesteopplevelser. Det er ingen tilfeldighet at Lysebu har vunnet World Luxury Hotel Awards, som går på «service excellence» for hoteller i luksussegmentet. Det er en anerkjennelse for det arbeid alle våre ansatte legger ned hver dag. Som medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder arbeider vi kontinuerlig med å utvikle vertskapsrollen, med fokus på gjestfrihet, raushet og det ekte. Gjesten skal alltid være i sentrum.
  – Vi prøver hele tiden å tenke nytt, og som sannsynligvis den første i Norge har vi utviklet "din digitale vert på Lysebu". Dette er en nettside man automatisk blir koblet opp mot når man bruker Lysebus wifi. Tanken er at «din digitale vert» skal kunne besvare de aller fleste spørsmål en gjest har.

Oppgraderinger på Lysebu blir det også utendørs i tiden som kommer. Om sommeren er hotellet vertskap for et stort antall bryllup og selskaper som foregår utendørs. For å skape en mer romantisk atmosfære i uteområdet, planlegger Nilsen nå både en paviljong og egen rosehage.

Les mer...

2015-01-22 15.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv