161016 VF161016 VF0161016 VF1161016 VF2

Varmefag Farsund – din faghandel for peis

Ingenting er som å sitte foran en lun og varm peis på en kald vinterdag. Varmefag Farsund har et stort utvalg av flotte ovner og peiser i mange varianter, design og prisklasser. Kom innom for inspirasjon og faglig hjelp.

Varmefag er en kjede med 65 butikker spredt rundt i landet, og butikken i Farsund har eksistert siden juni 2014. Daglig leder Steinar Birkerem kom inn og overtok driften på slutten av fjoråret. Med sentral beliggenhet i Torvgaten og fine utstillingslokaler, er det en butikk det er lett å drømme seg bort i.

– Hit kommer det mange kunder som gjerne kjører fra både Flekkefjord og Kvinesdal. De to nærmeste Varmefag-butikkene ligger i Kristiansand og Forus, så vi satser på å dekke hele Listerregionen. I tillegg går vi gjerne utenfor Lister, og leverer varer kostnadsfritt også til Mandal.

Birkerem forteller at det er mange fordeler med å være en del av kjeden. Ikke bare fører de produkter av veldig god kvalitet, men disse produktene finnes ikke hos noen andre leverandører i landet. Jamfør den høye kvaliteten, tilbyr Varmefag Farsund konkurransedyktige priser på sine merker.

– Svenske Contura, som gjerne er det merket vi selger mest av, er frittstående ovner med mange valgmuligheter. Den samme ovnen kan forandres mye på med valg av både farger og om man ønsker den med eller uten kleberstein. Hvitt er det som er trenden og moderne nå, og særlig blant unge mennesker. Alle ovnene våre har mye glass, og derfor godt med innsyn. Folk i dag har nok ovner mer for kos enn for varme. Nå for tiden har vi en flott peis fra Contura med glass på tre sider som har slått veldig godt an.

I butikkens store varesortiment finnes også et lite utvalg av elektriske peiser i forskjellige størrelser. Disse kan henges rett på veggen, uten pipe, og ser veldig realistiske ut. I tillegg kommer gassovner, et godt utvalg av tilbehørsprodukter til peis, som rengjøringsmidler til glasset på peisen, og Toshiba varmepumper.

– Hvis folk har problemer med å fyre i ovnen, er det ofte på grunn av pipa. Der har vi en røyksuger som monteres på toppen av pipa, og som fører til bedre avtrykk. Dette er en pakkeløsning som kan skreddersys til forskjellige piper, og den vil reparere de fleste fyringsproblemer. Det er mange ting som påvirker trekken i ei pipa, alt fra høyden på den til hva slags landskap man har rundt huset. Vi selger også noe som heter Draft Booster, som er ei vifte som hjelper til med å fart på fyringen.

Når det gjelder service, prøver Varmefag Farsund å strekke seg lengst mulig. Varene leveres kostnadsfritt, og monteres av Birkerem selv. I tillegg er han villig til å være fleksibel ved å for eksempel holde åpent på kveldstid hvis det er behov. Han er foreløpig eneste ansatte i butikken, men han leier inn en fast medarbeider som monterer isolerte stålpiper. Denne montøren tar seg også av de nødvendige papirene og godkjenningene for stålpipene.

– De fleste som bygger hus i dag, ønsker en alternativ varmekilde til elektrisitet. Peis er populært, men utfordringen er faktisk å få en ovn som passer for folk. Med nye Tech 10-hus er det fort gjort å ende opp med en ovn som står og varmer for mye, og dette gjelder spesielt for peiser. De nye Tech 10-husene er jo så tette, så derfor er det lurt å planlegge ovn og peis tidlig i en byggeprosess.

Varmefag Farsund er fortsatt i en etableringsfase, men Birkerem har et mål om økt omsetning i løpet av 2016. Han prøver å være så fleksibel som mulig, og hjelper der han kan.

– Jeg kommer gjerne også hjem til folk som har eldre ildsteder de ønsker å bytte
ut. Ellers er jeg behjelpelig om noen skal ha pusset ei pipe, eller trenger å få utført enkelt murerarbeid. Man trenger ikke å handle i butikken av den grunn, for jeg kommer og hjelper uansett.

Les mer...

2016-03-03 13.30

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv