161020 HB

Velkommen til bilhimmelen i Egersund

Er du på utkikk etter en allsidig billeverandør med et stort sortiment og tjenestetilbud? Da er Holmane Bil i Egersund et godt valg. Kundekretsen strekker seg fra 18 til 80 år. De selger både nye og brukte biler, og de har firhjulinger for både ordinære og ekstra tykke lommebøker. Og da har vi ikke engang nevnt det komplette verkstedet og veteranbilene.

Som en merkeforhandler med lager, dekkhotell og et 500 kvadratmeter stort verksted, betjener Holmane Bil for det meste lokale kunder i Rogaland og Agder-fylkene. Firmaet ble etablert av daglig leder Eivind Holmane i 1984. De siste fem årene har de holdt til i Egersund, etter oppstarten i Holmane, forteller han.

– Jeg er utdannet mekaniker, og begynte i det små. Etter hvert vokste vi ut av lokalene, for vi solgte mye bil. I dag har vi en stab på 13 ansatte, hvorav åtte er mekanikere, og vi selger rundt 400 biler i året. Da er både nytt og brukt kombinert, men over halvparten av dem er under to år gamle.

Holmane Bil er merkeforhandler av Jeep, Chevrolet, Isuzu og Ssangyong. I tillegg er de ganske store på import fra USA og Tyskland, med en blanding av Mercedes, BMW, Corvette og Cadillac. I sortimentet har de også en del amerikanske nyttekjøretøyer samt det Eivind Holmane kaller en hobbyavdeling med veteranbiler. Han anslår at de omsetter cirka 20 veteranbiler hvert år, og er selv en Amcar-entusiast. Det er et ganske stort miljø for både Amcar og veteranbiler blant annet i Rogaland.

– For å si litt om merkene vi forhandler, selger vi prosentvis like mye av Isuzu pickup til private og næring, og det er en veldig anvendelig bil. Ssangyong har vi solgt siden 2004, og nå selger vi to modeller fra dette merket: en SUV varebil og en Jeep som er synonym med firehjulstrekk og fremkommelighet, men også komfort. Når det kommer til Chevrolet, er dette et merke vi alltid har jobbet med. Chevrolet selger vi til mange forskjellige kunder, både private og næringskunder.

Størsteparten av kundene som kommer innom den fysiske butikken, holder til i området mellom Flekkefjord og Stavanger. Ellers selger Egersund-firmaet aller mest via Finn, noe som betyr at selgerne i staben ikke har noen vanlig åtte til fire-jobb. Her handler det om å være veldig fleksible.

– Av brukte modeller er det Nissan Leaf vi importerer mest av. Den er et helt unikt produkt, for dette er jo en ekte bil, og det sier selv jeg som ikke liker elektriske biler særlig godt. Det er en veldig driftsikker og god bil, og vi selger enormt mye av den. De eldste Leaf-modellene oppgis å ha 16 mil rekkevidde, mens de nyere har 19. I det norske klimaet på en vanlig høstdag kan man regne opp til 10-12 mil. Bilen kan lades på vanlig måte hjemme, eller på en hurtigladestasjon hvor man lader opp 70-80% på cirka 20 minutter. Fordelene med Nissan Leaf er økonomiske, og i tillegg er det som sagt en veldig bra bil. Jeg har utrolig mange kunder som er kjempefornøyd med den.

Og så må vi selvsagt ikke glemme å fortelle at Holmane Bil også har et komplett verksted. Her utfører de alt fra EU-kontroller til reparasjoner, og de har diagnoseverktøy til alle bilmerkene de selger. Som medeiere i Egersund Lakk kan de også tilby lakkering, og firmaet samarbeider med flere andre lokale forhandlere.

– Vi har en filosofi om at hvis folk vil komme og kikke på en bil, så møter vi opp. I løpet av uken har vi én langdag i tillegg til lørdagsåpent, men vi er ellers også veldig fleksible overfor kundene. Staben som jobber her synes det er gildt med bil, og vi prøver å følge med og finne spennende produkter. Jeg håndplukker selv de bilene vi importerer fra USA, og har reist over Atlanteren i mer enn tjue år. Et stort utvalg er viktig, tror jeg, og det har vi. På lager har vi alltid minimum 150 biler. Kundene er godt fornøyd også, og vi hadde nok ikke fått til alt dette om de ikke anbefalte oss til andre, og stadig kom igjen.

Les mer...

2016-03-03 14.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv