Olav Jørgensen er kokk med 20 års erfaring, og eier Smia Fiskerestaurant sammen med økonom og selverklært matvrak Stian Røsand. Duoen overtok spisestedet i januar, og har en stab på fem ansatte samt ekstrahjelper. På menyen står tradisjonelle retter laget av norske råvarer.
– Til lunsj har vi det vi kaller nordmørsk tapas. Det betyr kjøttkaker, fiskekaker, leverpostei, saltfiskballer, sild og hæmbakkak med godt smør. Til middag serverer vi litt finere mat, med klippfisk, bacalao og breiflabb i tillegg til ur-fe fra Røros.
Fisken hos Smia kommer fra lokalt hold, mens av kjøtt og andre ingredienser velger de det som til enhver tid er best. Maten har enkle og rene smaker, for man skal kjenne smaken av det man spiser, smiler Olav.
– Vi tilbyr catering også, og har lyst til å satse mer på dette med hjemmekokk. Da lager vi ferdig maten og serverer den ute hos kundene. Råvarer og utstyr tar vi med, og vi vasker opp etterpå. Dette er utrolig artig både for gjestene og oss, sier Stian.
– Gjestene skal kunne komme hit og slappe av. De forteller at maten smaker bra, og at alt er gjennomtenkt her. Ikke bare med maten, men også vinen og til og med kaffen. Det er dette vi liker best, å ta i mot gjester og være vertskap.