171129-AEI2d171129-AEI2ed

Sørlendingene med det gode ryktet | Agder El Installasjon

- Som en elektroinstallatør leverer vi alt innen elektrisk til både private og næring, og kan levere varmeanlegg med elektrisk varme og luft til luft. Miljø er viktig for oss, og vi har fokus på ENØK når vi installerer for å få effektive bygg som bruker lite eller ingen energi. Varmepumper selger vi mest om høsten når det begynner å bli kaldt og om sommeren når det begynner å bli veldig varmt. Man kan jo bruke dem til kjøling også.


Stein Jarle Andersen er daglig leder i Agder El Installasjon Arendal AS. Historien til selskapet starter som Agder El Installasjon i Grimstad i 2003. Etter hvert ekspanderte de til å bli to firmaer; Agder El Installasjon Arendal AS så dagens lys i 2008. De har hvert sitt separate organisasjonsnummer, men samarbeider tett og deler både kunder, administrasjon og store prosjekter.


- Kundene ønsker å ha lokale håndverkere. Så selv om det er kort vei fra Arendal til Grimstad, ser vi nytten av å ha kontorer begge steder. I Arendal er vi sentralt plassert på Myrene hvor vi har kontorer til flere og et lager. Mange næringsdrivende holder til i de samme lokalene, og det er veldig bra. Beliggenheten er også god i forhold til både sentrum og E18.


Agder El Installasjon Arendal AS jobber innen bolig med leiligheter, leilighetskomplekser og eneboliger. På industri-siden har de næringsbygg, verksted, motorer og styringssystemer. Andersen forteller at de har fått mye erfaring fra forskjellige oppdrag gjennom årene, med alt fra oppussing av soverom til store prosjekter. Firmaet har blant annet installert Abra havn i Dyreparken i Kristiansand, og det var et omfattende oppdrag. Men hvordan får de slike store prosjekter?


- Jeg håper det er fordi vi er trivelige å samarbeide med, samt at vi selvfølgelig må konkurrere på pris. Bransjen har forandret seg, og det er mye fokus på pris. Det har vært en rivende utvikling for oss som driver med strøm, tele og data, og det er det som er så spennende. Hvem vet hvor det ender? Jeg greier ikke å forestille meg det.


Staben til firmaet er utrolig allsidige når det gjelder tjenester og tilbud. Ikke bare er de gode på rehabilitering av både næringsbygg og privathus; de installerer og monterer ladestasjoner til elbiler, jobber med data og fiber, utfører internkontroller og har en stor prosjektgruppe som driver med prosjektering for kunder som ønsker å bygge. 


- Det er ikke én som kan alt, så vi må spisse kompetansen litt for. Medarbeiderne må kurses, og det er noe vi gladelig gjør. Å utdanne elektrikerne våre synes vi er viktig, for det bygger jo vår kompetanse og gjør at vi blir attraktive for de som ønsker å bruke oss. Fordelt på de to selskapene har vi drøyt 70 årsverk. Elektrikerne våre er generelt yngre folk som er ute og skrur. De er nøyaktige, opptatt av detaljer og glad i jobben sin. De trives på arbeid, sier en fornøyd daglig leder.


Og akkurat som de ansatte blir godt ivaretatt, har kundene mange grunner til å være lojale mot Arendalsfirmaet. Går du med planer om å kjøpe bolig, kan du be om et kundemøte hvor Andersen og kollegene hans gir deg en gjennomgang og forteller om hvilke muligheter du har. Med et showroom og egen produktkatalog får du mye inspirasjon. En annen stor fordel er at det er enkelt å komme i kontakt med Agder El Installasjon Arendal AS. Det er takket være telefon, internett, Facebook og en døgnåpen vakttelefon. 


- Vi jobber der kundene trenger oss, og har vært fra Belgia til Trøndelag! Men som det ligger i navnet, er det jo Agder vi satser på. Med både båt og bobil er vi rustet til å farte rundt til forskjellige kunder til lands og i skjærgården. Akkurat nå har vi leilighetsprosjekter gående på Tromøya og i Grimstad og Lillesand. Vi holder også på med et næringsbygg i våre egne lokaler, og har mange hyttekunder på Tromøya.


171129-AEI2d


- Med tanke på elektriker-yrket trenger vi å få opp statusen til fagfolk, og det er viktig å utdanne elektrikere. Opplæringskontoret her i området gjør en fantastisk jobb. Akkurat nå har vi to lærlinger i Arendal og 10 i Grimstad. Hos oss satses det selvfølgelig stort på lærlinger og det å utdanne nye folk. Nylig hadde vi en opptelling og kom vi til at vi har utdannet 60 nye montører. Det er vi stolte av! Ingen har noen gang strøket på noen fagprøver heller, og det synes jeg er et bevis på at vi gir god opplæring, sier han.  


Når vi ber Stein Jarle Andersen om å se et par-tre år frem i tid, forteller han at håpet er at de da har vokst og utviklet firmaet videre. De har et mål om å fortsatt øke kompetansen og hele tiden følge med på det som skjer i bransjen. 


- Og Agder El Installasjon Arendal AS skal fortsatt ha et fokus på ENØK. Skal kloden vår bestå må det tas noen grep, så dette blir enda en viktig del for vår bransje. Kundene gir oss mye skryt, og jeg synes det er veldig gøy når jeg kan fortelle dette videre til montørene. Et godt rykte ute hos kundene er den beste reklamen vi kan få, så vi setter stor pris på det.


171129 AEI2

Les mer...

2017-04-11 15.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • Agder El Installasjon
    • Hjemmeside
    • Adresse:
      Frolandsveien 6 4847 Arendal
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv