171122 BE1

Det er bredden som gjør oss gode

Teknologien går i stadig flere trådløse retninger, men vi våger påstanden om at verden hadde stoppet opp uten gode elektrikere! BE Elektro AS i Oslo har en bred kompetanse som gjør staben allsidig og fleksibel. Og de har en helt spesiell ekspertise når det kommer til kunder innen dagligvarebransjen.

Atle Våge er innehaver og daglig leder i elektrofirmaet som ble startet av faren Einar Våge og kollegaen Bjørn Egil Ender. Det som først het All Installasjon AS og holdt til på Lambertseter, har siden 1982 vært BE Elektro AS. Fra 1995 har de hatt lokaler på Ryen. De har i dag 18 fast ansatte som er elektro- og svakstrømsmontører, og medregnet diverse samarbeidspartnere er de til sammen rundt 30 personer. BE Elektro AS er en mellomstor bedrift med bred kompetanse, og har vært såpass lenge i bransjen at de har et kjent navn, forteller Våge. 


- Vi har drevet innen mange bransjer, og på 1980-tallet var vi innen shipping. Helt til den norske Amerikalinjen flagget ut var vi mye ute på båter og reiste. Etter hvert begynte vi med rehabilitering av bygårder i Oslo, og vi var med da Rimi ble etablert i Hakon Gruppen. Siden har vi samarbeidet med dem hele veien, også etter at de ble kjøpt opp av Ica og senere Coop. De har vært en lojal kunde, noe som har ført til at vi har drevet mye innenfor dagligvarebransjen. Det har gjort at gutta har fått et bredt kompetansenivå, for sammenliknet med en villa, som er relativt enkel, er det mange kompliserte installasjoner i en butikk. Man skal kunne alt fra automatikk og belysning til ventilasjon, utdyper han.


Ringvirkninger av at de har jobbet såpass mye innen dagligvarebransjen, er at de også har fått oppdrag innen ventilasjon, kjøling og varme gjennom diverse leverandører. I tillegg har BE Elektro AS etablert samarbeid med forskjellige entreprenører de jobber som underentreprenør (UE) for. En av dem er Byggmester Neteland, som også jobber mye innen dagligvare. I 2016 hadde Neteland hovedentreprisen på omleggingen av alle Esso-stasjonene i landet til Deli de Luca, og på det prosjektet var Våge og staben hans inne som UE. 


- Det artigste med jobben er å se prosjektene bli rullet ut. Et eksempel var i 2015 da Coop kjøpte opp Ica, og bygde om 260 butikker på ni måneder. Et annet er da vi jobbet for Deli de Luca, som bygde om fire bensinstasjoner i uka. Jeg synes det er morsomt når det er hektisk og utfordrende! Da skal man helst være god på logistikk, men gutta ute er vant til det. Ellers har vi også vært med på ombyggingen av gamle Torggata Bad i Oslo, der var det rehabilitering. Men vi er også på nybygg, som da vi gjennomførte et leilighets-kompleks i Askim i fjor. Da jobbet vi direkte for utbygger, og ikke som UE. Vi har ingen geografiske begrensninger, men dekker hele landet fra Halden til Alta. Det blir en del reising for min del, med både oppfølging og befaringer. Mange av kundene våre er landsdekkende kjeder, og vi har blant annet et samarbeid med Jernia og Barnas Hus. For Barnas Hus utfører vi også faste internkontroller.


En kjensgjerning i dag er at mange håndverkeryrker sliter med rekruttering. Hos elektrikerne på Ryen i hovedstaden, derimot, er det ingen problemer med å hente inn unge interesserte. Gjennom NELFO har de i dag to lærlinger, og firmaet samarbeider i tillegg med fire-fem skoler hvor de får elever på utplassering. Våge understreker at han synes det er viktig å ha rekruttering til yrket. 


- Hos oss har vi en strykprosent på null på våre lærlinger. Selv om stadig mer av samfunnet blir trådløst, trenger allikevel alt strøm. Derfor har man et trygt yrke som elektriker. Og vi jobber mye med energieffektivisering.


I et tøft marked med mye konkurranse, er det en stor fordel for BE Elektro AS å ha rammeavtaler med en rekke kunder. En annen fordel er den brede erfaringen de har innen et stort spekter av elektro-tjenester.


- Bredden og kompetansenivået vi har innen alle områder er styrken vår. Og spesielt innen automatikk, som ikke er typisk “melk og brød” for en elektriker. En annen ting er at 


gutta er vant til å jobbe under forstyrrende elementer. Ta for eksempel når de jobber ute i en dagligvarebutikk full av kunder. Da er det hele tiden noen som kommer borti gardintrappa og spør om hvor sukkeret står! Men dette med å klare å gjøre de oppgavene de skal, da, selv om de blir forstyrret, det er gutta veldig gode på. De er en god gjeng, og bruker hverandre mye som støtte. De låner av hverandre, får hjelp og informasjon av hverandre, og er i stor grad vant til å løse hverdagen sin selv, skryter sjefen.

Les mer...

2017-03-27 15.00

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

Kontaktinformasjon

  • BE Elektro AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    23 03 19 40
  • Adresse:
    Sandstuveien 46, 1184 Oslo
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv