171057 BL

Lenge leve blomsterfaget | BLOK

Randi Sandberg er etter eget utsagn født og oppvokst i en blomsterpotte. Hun har et lidenskapelig forhold til blomster og dekoratør-faget. Som daglig leder av Blok er målet å gi opplæring og informasjon slik at faget overlever.

Blok er en forkortelse for blomsterdekoratørenes opplæringskontor. De har hovedkontor i Oslo, og en liten avdeling i Bergen. Per i dag er de godkjent opplæringskontor for 12 fylker.


- Vi holder kurs for lærlinger og det vi kaller voksenopplæringskurs. Det er mange voksne som ønsker å finne seg et nytt og gjerne kreativt yrke. Målet vårt er å bidra så godt vi kan til at bransjen har rekruttering, og at lærlingene får god opplæring ute i bedriftene. I alle år har vi hatt som mål å kunne dekke det meste av Norge, og bidra til at det er høy kvalitet på opplæringen. Blok ser på dette som en sirkel. Er opplæringen god, er det også større mulighet for at faget overlever. Og det igjen skaper et større behov for lærlinger. I tillegg gjelder det å markedsføre faget som det håndverket det er.


De holder kurs både i Oslo og Bergen. I snitt har de rundt 100 lærlinger fordelt på de 12 fylkene, med hovedvekt på Oslo-området.


- Mange små bedrifter synes det er mye byråkrati med å ha lærlinger. Derfor er det viktig for dem å ha en støtte i hverdagen. Både når det gjelder å kvalitetssikre opplæringen, og å ha et kurstilbud for lærlingene slik at de møter målene i læreplanen. Blok følger lærlingene tett, og holder 4-dagers kurs flere ganger i året samt halvårs-samtaler. tillegg kommer en nettbasert plattform for dokumentasjon som lærlingene benytter.


- Å se at faget overlever, og å videreføre tradisjoner og godt håndverk til nye generasjoner, det synes vi er viktig. Det handler om å bringe fagkunnskapen og fagstoltheten videre. 


Les mer...

2017-04-04 15.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv