173041-BRuksd173041-BRudeeafqefg173041-BRuesadasd173041-BRueådsøp173041-BRUK173041-BRUKaesdde173041-BRUKdsds173041-BRUKki173041-BRUKpdsasafa173041-BRUKpsd173041-BRUKåpds173041-BRusdds

Tenker du på dette når du velger fottøy?

Blatchford Bodø er et ortopedisk verksted med egen butikk som kan tilby et bredt utvalg av fottøy, innleggssåler og støtteprodukter til blant annet ankel, kne, rygg, håndledd og albue.

Blatchford Group er et familieeid selskap med hovedsete i Storbritannia. I Norge er Blatchford Ortopedi AS landets største ortopediske verksted. Blatchford avd. Bodø er lokalisert på Plassmyra ved siden av City Nord. Her er 23 ansatte fordelt på administrasjon, klinikere, produksjon og butikk i et fantastisk arbeidsmiljø, forteller butikkmedarbeider Viktoria Flatmo Hjelbak. Bedriften ble etablert i 2002 som Nordland Ortopediske Verksted og byttet i 2005 navn til Ortocare Nordland. I 2015 ble Ortocare en del av Blatcford Ortopedi som består av 5 verksteder i Norge; Kristiansand, Bergen, Bodø, Harstad og Tromsø.


norway-clinical-staff


– Blatchford avd. Bodø favner hele Nordland fylke, og vi har jevnlige klinikker i Lofoten, Vesterålen og på Helgeland. Vi har et godt samarbeid med sykehusene, fysikalske institutt og rehabiliteringsenheter. Mange kommer til oss med henvisning fra lege eller spesialist, men det er ikke påkrevd for å få time eller hjelp hos oss. Hvis man er i tvil kan det første steget være å ta en tur i butikken, hvor du finner et godt og variert utvalg av støtteprodukter og sko. Dersom problemstillingen krever det og vi ikke kommer i mål med produkter fra butikken, vil vi være behjelpelig med å sette opp time hos en av våre klinikere eller privatpraktiserende ortoped, forklarer Hjelbak videre.


173041-BRUKaesdde


Butikken har en bred kundegruppe, fra barn til voksne, fra mosjonister til idrettsutøvere. Noen kommer for å forebygge plager, andre har større plager eller skader.


– Vi har imidlertid mange produkter som alle kan bruke. Ikke minst personer som er opptatt av gode sko, god demping – og helse. Vi har kjente skomerker som blant andre Saucony, Merrell og Joya, og nå nyheten Airtox vernesko. Den er lettere enn tradisjonelle vernesko, den har en myk og fleksibel bunnsåle med plass til fotsenger, smiler Hjelbak.


De fleste som har hatt vernesko på føttene, vet at de ikke alltid kombinerer sikkerhet med komfort. Tanken bak Airtox vernesko er at de skal ligne mer på en joggesko; være behagelig og myk samtidig som den er en S3, fullverdig vernesko.


173041-BRUKåpds


I butikken selges også ulike typer innleggsåler til forskjellige behov, fra dempende til korrigerende. Dersom vi ikke har sålen du trenger i butikken kan du henvises til en av klinikerne som kan lage dine egne individuelt tilpassede såler. For de som er spesielt interessert har vi også en bevegelse- og løpslab for å analysere og gi råd i forhold til gangmønster og løpsstil, forteller Hjelbak. 


– Mange som kommer hit, vet ikke at det finnes mange forskjellige hjelpemidler. Noen diagnoser åpner opp for mulighet til støtte fra NAV til ortopediske hjelpemidler. For å få støtte til dette må man ha rekvisisjon fra en legespesialist.


– Ikke alle tenker over hvordan føttene våre forandrer seg med årene. Den naturlige støtdempingen i foten kan reduseres, og noen opplever at foten endrer seg.


173041-BRUKpdsasafa


Alle som har opplevd smerter i beina, vet at det ikke går lang tid før plagene kan forplante seg videre til knær og rygg. Men alle har godt av fornuftige sko. Det kan bety ekstra bredde, støtte eller demping – uansett alder og form, sier Hjelbak.

Les mer...

2017-09-15 13:30

181034w9

Spar miljøet med rett avfallstenester

Artikkel Korleis kan du vere sikker på at avfallet ditt går dit det skal? Med Retura Søre Sunnmøre som din gjenvinningspartner kan du vere trygg på at du sparar miljøet.
185039w2

Trenger du egentlig to typer førerkort?

Artikkel Kjørelærer Terje Lund i Norvest Trafikkskole i Ålesund, spår at enden er nær for de seiglivede, utdaterte manuellgir-bilene.

  Kontaktinformasjon

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Arkiv