171097 B1171097 B10171097 B11

Med faget i fokus | Blikk1 AS

I en tid der mange håndverkstradisjoner er i ferd med å forsvinne, er det viktig å framsnakke de gode håndverkstradisjonene. Blikk1 AS er en god representant for dette i Sarpsborg. Etter 31 år i drift er blikkenslagermester Arne Hellum klar på at de er håndverkere, og ikke bare montører.

Selv var Hellum bare 23 år gammel da han startet opp virksomheten i 1986. I dag har firmaet seks ansatte, og jobber mot både kommune, fylke, entreprenører og privatkunder. I det siste har de satset mye på private kunder, ettersom dette er et stabilt kundemarked. Blikk1 AS jobber med utvendig tak og fasader, og har i løpet av årene hatt mange spennende oppdrag på blant annet forskjellige kirkebygg i Sarpsborg og Fredrikstad.


- Dessverre er interessen for ventilasjon- og blikkenslagerfaget liten blant elevene i den videregående skolen. Vi i bransjen har ikke vært gode nok på å informere og engasjere, og derfor kan det være vanskelig å få tak i flinke medarbeidere. 


Blikk1 AS har alltid sett viktigheten av å ta imot lærlinger slik at faget ikke svinner hen, og Hellum påpeker at det nå er spesielt viktig at den generelle bransjen jobber aktivt for å ta inn nye lærlinger. I dag har Blikk1 AS en gutt på utplassering som blir lærling til høsten, og har ellers en veldig bra stab, der alle er svenner. 


- I Blikk1 AS jobber vi med å opprettholde det gamle, tradisjonelle faget. Vi er håndverkere med respekt for yrkestittelen. Vi produserer alt fra bunnen av, bearbeider råmaterialer og produserer etter kundens ønsker - vi henter ikke bare varene i en byggevareforretning for å montere dem. Hos oss mener vi at en blikkenslager skal være kreativ og se for seg gode løsninger, forteller Hellum. 


Bedriftens viktigste mål er å kunne gi kunden optimal service, levere kvalitetsvarer i alle kategorier, og sist men ikke minst levere et solid håndverk som utføres av faglig dyktige medarbeidere.


171097 B11

Les mer...

2017-04-03 15.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv