173050åp173050eg173050hsd173050173050kl173050p173050pøk173050ssed

Ny eller nesten ny bil? Dette bør du sjekke

Bodø Antirustsenter AS utfører understellsbehandling, har dekkverksted for omlegg og avbalansering, og kan gi opp til 15 års garanti på rustbehandlinger hvis bilen behandles før den er to år gammel.

Med egen sandblåserhall tar de også oppdrag på omtrent hva det måtte være kunden vil ha sandblåst i stille perioder på året. Og dét trenger ikke være en bil – akkurat nå har de faktisk inne en gammel fyrlykt fra 1940, forteller eierne Ronny Hansen og Tom Arne Benonisen.


– Folk kommer med både Jøtulovner og annet forskjellig. Bare det ikke er over ni meter langt og over tre meter høyt, tar vi hva som helst når vi har tid og kapasitet!


173050pøk


Men hovedgeskjeften er antirustbehandling: Senteret har akkurat feiret femårsjubileum med å flytte fra Bodøsjøen og inn i nye lokaler i Olav Vs gate. For mange bileiere i dag er statistikken nedslående: 7 av 10 biler som er over tre år gamle, må sandblåses før de antirustbehandles. Skal du beholde verdien av bilen, er du nødt til å gjøre noen tiltak – og det er ikke alle klar over, forteller Hansen.


– Vi har akkurat sandblåst en 2015-modell, og det er bare å innse: Mange av bilene er ikke laget for nordiske forhold. Karosseriet er for dårlig behandlet fra fabrikken. De fleste har ikke behandling i det hele tatt, de har bare grunningen/zinkbelegg fra fabrikk, og det er ikke nok i vårt aggressive miljø. Noen bilimportører velger å ta en ekstra behandling på kaia i Norge, før bilen går til forbruker. Det mest fornuftige er å få bilen antirustbehandlet når den er ny. Bestiller du time hos oss, ordner vi resten. På en nybil som er behandlet hos oss, gir vi opp til 15 års rustgaranti, forklarer han.


173050ssed


Følger du samtidig opp og tar en lettere behandling etter tre år og en komplett etter seks år, annenhver gang, kjører du nærmest rustfritt. De som får denne behandlingen på Antirustsenteret, får automatisk en innkalling hvert tredje år.


– Dermed slipper kunden en masse unødvendige utgifter. Det koster raskt 10-15 000 å skifte bremserør og drivstoffrør ved EU-kontroll på en bil, og gjennom vår rustbehandling blir de beskyttet.


173050p


Bodø Antirustsenter AS har kunder fra Harstad i nord til Mo i Rana i sør i tillegg til flere bilbutikker i Bodø. I begynnelsen var det kun snakk om bruktbiler fra forhandlerne, men nå tar de også de nye bilene. Det er en betryggelse både for forhandleren og gjenkjøpskundene.


– Og dette gjelder slett ikke bare nye biler. Har du en tyve år gammel bil som du vil ta vare på, kan vi fikse ganske mye. Vi kan gjøre mye for å få en bil i stand: Kundene kan komme hit, vi tar en gratis titt på bilen og ser på hvor mye jobb det blir. Da gir vi også en ganske nøyaktig pris på hva det kommer til å koste. Når man regner på det, er det en god investering i bilens fremtid, sier Hansen.

Les mer...

2017-09-12 14:15

173058

Finner elbilen som passer for deg

Artikkel Carpoint Norge AS er noe så sjeldent som en forhandler som kun selger elektriske kjøretøy. Før var de en ordinær bilforhandler, men nå tilbyr bedriften elbiler, elsykler, elscooter og elektriske motorsykler....
173064på

Med hjarte på rette staden

Artikkel Fjordhotellet i Hjørundfjorden kan by på langt meir enn fjord og fjell. Maten er rett og slett fantastisk, og gjer totalopplevinga magisk. Fokuset på lokal mat, gjer at fleire og fleire vel å reise til...

  Faktaruta

  Uten-navn-1s

  Passion 4 Baking

  Med kjærlighet som den viktigste ingrediensen


  puff_Matej Kastelic

  Event.no

  Et vellykket arrangement

  Arkiv