173050åp173050eg173050hsd173050173050kl173050p173050pøk173050ssed

Ny eller nesten ny bil? Dette bør du sjekke

Bodø Antirustsenter AS utfører understellsbehandling, har dekkverksted for omlegg og avbalansering, og kan gi opp til 15 års garanti på rustbehandlinger hvis bilen behandles før den er to år gammel.

Med egen sandblåserhall tar de også oppdrag på omtrent hva det måtte være kunden vil ha sandblåst i stille perioder på året. Og dét trenger ikke være en bil – akkurat nå har de faktisk inne en gammel fyrlykt fra 1940, forteller eierne Ronny Hansen og Tom Arne Benonisen.


– Folk kommer med både Jøtulovner og annet forskjellig. Bare det ikke er over ni meter langt og over tre meter høyt, tar vi hva som helst når vi har tid og kapasitet!


173050pøk


Men hovedgeskjeften er antirustbehandling: Senteret har akkurat feiret femårsjubileum med å flytte fra Bodøsjøen og inn i nye lokaler i Olav Vs gate. For mange bileiere i dag er statistikken nedslående: 7 av 10 biler som er over tre år gamle, må sandblåses før de antirustbehandles. Skal du beholde verdien av bilen, er du nødt til å gjøre noen tiltak – og det er ikke alle klar over, forteller Hansen.


– Vi har akkurat sandblåst en 2015-modell, og det er bare å innse: Mange av bilene er ikke laget for nordiske forhold. Karosseriet er for dårlig behandlet fra fabrikken. De fleste har ikke behandling i det hele tatt, de har bare grunningen/zinkbelegg fra fabrikk, og det er ikke nok i vårt aggressive miljø. Noen bilimportører velger å ta en ekstra behandling på kaia i Norge, før bilen går til forbruker. Det mest fornuftige er å få bilen antirustbehandlet når den er ny. Bestiller du time hos oss, ordner vi resten. På en nybil som er behandlet hos oss, gir vi opp til 15 års rustgaranti, forklarer han.


173050ssed


Følger du samtidig opp og tar en lettere behandling etter tre år og en komplett etter seks år, annenhver gang, kjører du nærmest rustfritt. De som får denne behandlingen på Antirustsenteret, får automatisk en innkalling hvert tredje år.


– Dermed slipper kunden en masse unødvendige utgifter. Det koster raskt 10-15 000 å skifte bremserør og drivstoffrør ved EU-kontroll på en bil, og gjennom vår rustbehandling blir de beskyttet.


173050p


Bodø Antirustsenter AS har kunder fra Harstad i nord til Mo i Rana i sør i tillegg til flere bilbutikker i Bodø. I begynnelsen var det kun snakk om bruktbiler fra forhandlerne, men nå tar de også de nye bilene. Det er en betryggelse både for forhandleren og gjenkjøpskundene.


– Og dette gjelder slett ikke bare nye biler. Har du en tyve år gammel bil som du vil ta vare på, kan vi fikse ganske mye. Vi kan gjøre mye for å få en bil i stand: Kundene kan komme hit, vi tar en gratis titt på bilen og ser på hvor mye jobb det blir. Da gir vi også en ganske nøyaktig pris på hva det kommer til å koste. Når man regner på det, er det en god investering i bilens fremtid, sier Hansen.

Les mer...

2017-09-12 14:15

191024w9

Det siste innen sommerklær og gode leseopplevelser – så er ferien din reddet

Artikkel Vi har besøkt Ark Bokhandel og Cubus – to attraktive og populære butikker på AMFI Fauske.
191027w4

Denne rimelige varmeløsningen holder hjemmet ditt godt og varmt

Artikkel – Det er helt klart den beste varmen du kan få - og den er helt vannbåren, forteller rørleggermester Anders Mithassel.

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv