185045w2185045w6185045w3185045w4185045w1185045w7185045w5

76 år og med en fortsatt lys fremtid i møte

– Vi ble veldig lite påvirket av finanskrisen, men oljekrisen har vi blitt påvirket av. Men vi har hele tiden vært bevisst på at vi skal jobbe innen flere markeder, og dette har vi sett en positiv innvirkning på i disse tider; vi er stabile og er her garantert i fremtiden.

Entreprenørfirmaet Byggmester Sagen i Stavanger, ble etablert i 1942 av byggmester Håkon Sagen. Han var en ordentlig og respektert kar, som la hele grunnlaget for dagens Byggmester Sagen og deres prinsipper. 


– Når vi sier at vi jobber i Sagen, så smiler folk og sier «hold Dem til Sagen», som har vært vårt slogan i alle år, smiler en stolt Jone Skjæveland, prosjektutvikler og markedsansvarlig i Byggmester Sagen.


Da Håkon Sagen tilnærmet seg Jostein Skjæveland, faren til Jone Skjæveland, i en forening en gang i 1974, var det med en ærverdig og helt spesiell forespørsel. Sagen sjøl skulle gå av med pensjon, og ville at akkurat Skjæveland skulle overta det han hadde bygget opp med sine egne hender og sitt eget renommé under 32 år. Skjæveland sa selvsagt ja, og i dag er det sønnen Jone som er majoritetseier med cirka 71 prosent. Jone Skjæveland har fagbrev både som elektriker, automatiker og er data-IT- og elektroingeniør. 


De fleste i arbeidsstokken på 110 ansatte i Byggmester Sagen har fagbrev som tømrere, og firmaet kan skilte med 1 500 til 2 000 prosjekter årlig, med en samlet ordrereserve på rundt 300 millioner kroner. De er en Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift, som jobber tett opp mot LEAN-filosofien og forbedringsprosjekter som «Be Better Together». Med lokale eiere, er Byggmester Sagen opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Slike faktorer bidrar til at Skjæveland – med all rett – ser lyst på Byggmester Sagens fremtid.


– Vi tar alt fra smått til stort for privat og næring – fra vindu hos fru Olsen og opp til cirka 120 millioner i nybygg og rehab-jobber. 


– Jeg vil si vi er best på rehabilitering, næringsbygg og leilighetsbygg. Så lenge det er nok arbeid der, så er det der vi har best erfaring. 

 

Trygge og solide rammeavtaler med omkringliggende kommuner, har gjennom en årrekke gitt Byggmester Sagen den soliditeten de har forvaltet så godt. Skjæveland hevder hardnakket at de har byens beste arbeidsmiljø, og det er det ingen tvil om etter vårt besøk hos den ærverdige entreprenøren i Stavanger. Vi har fått høre om firmaets årlige juleverksted der de ansatte tar med seg barn og barnebarn til det tradisjonsrike juleverkstedet der både snekring av møbler og førjulskos står på planen, og vi har fått høre om sikkerhetstiltakene som har ført til et lavere sykdomsfravær. 


Hos Byggmester Sagen er menneskene alltid i fokus.


– Vi skal ha det beste arbeidsmiljøet i byen, og vi skal alltid ha fokus på våre ansatte og deres sikkerhet. «Mennesket i fokus», er vårt slagord, fastslår han.  

 

185045w1

Les mer...

2019-02-28 11.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    • Byggmester Sagen
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      51 82 33 00
    • Adresse:
      Sjøhagen 6, 4016 Stavanger
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv