191016w7191016w1191016w2191016w5191016w3191016w8191016w6191016w4191016w9191016w10

Skaper gode kunderelasjoner gjennom involvering av kunden

Bygg Teknikk Lyngdal AS involverer mer enn gjerne kunden ved prosjektering og tegning. Slikt blir det gode kunderelasjoner av.

For tredje gangen besøker Bransjemagasinets representant i Vest-Agder, entreprenørvirksomheten Bygg Teknikk Lyngdal. Noen forandringer har det blitt siden sist, og i dag hilser vi på en flunkende ny daglig leder i firmaet; byggmesteren og tømreren Odd Kåre Christensen. Men helt ny er han derimot ikke. Christensen har frem til han tiltrådde rollen som daglig leder 1. september 2018, jobbet som byggeleder i Bygg Teknikk Lyngdal siden 2010. Han forteller med egne ord om rollevekslingen:


– Det var jo en stor tiltro at de spurte meg, og jeg var kjempeklar for nye utfordringer! Selv om det er relativt krevende å være daglig leder, føler jeg meg helt rett for rollen, smiler Christensen. 


Tilbyr mange tjenester

Bygg Teknikk Lyngdal AS ble etablert i 2008 i et samarbeid mellom to selvstendige enkeltmannsforetak, og tilbyr tjenester som rehabilitering, nybygg, påbygg, totalentrepriser, tegning og prosjektering for næringsbygg og privat. Som en ekstra tjeneste, kan entreprenørfirmaet dessuten tilby både trykktesting og termografering.


– Trykktesting av eneboliger gjør vi underveis og mot slutten av et prosjekt, og med termografering finner vi ut hvor det er luftlekkasje.


Jobber sammen med kunden

Den dyktige byggmesteren fra Vigmostad startet sin karriere i et mindre snekkerfirma i Lyngdal, høsten 2004. Deretter flyttet han til Oslo etter at han kom inn på Teknisk Fagskole innen bygg og anlegg, der han skaffet seg kunnskaper om blant annet teknisk tegning og økonomiaspektet i bygg- og anleggsbransjen. Etter endt utdanning flyttet Christensen hjem igjen til Lyngdal, og fikk straks kontakt med Bygg Teknikk Lyngdals tidligere daglige leder; Guttorm Martin Høgli.


I 2014 bygde Christensen på utdannelsen sin med flere kurs, blant annet i tegneprogrammet ArchiCad. Han tegner etter ønsker, men kan også ta utgangspunkt i katalogen til forhandleren og samarbeidspartneren Idéhus.


– Det er en enorm fordel å ha Idéhus. De har arkitekter og ingeniører som jobber med dette og som fornyer seg hele tiden, skryter han.


– Når jeg sitter og tegner på et prosjekt, merker jeg at folk gjerne ikke ser helt for seg hvordan det kommer til å bli. Om de vil endre på fasader og lignende, er det veldig greit å ha det her på skjermen og kunne sitte og jobbe sammen med kunden. Jeg har merket at det har hjulpet veldig i forhold til kunderelasjonen – å få en relasjon tidlig i prosessen, sier han engasjert.


191016w3


Et bevisst materialvalg

Materialene de bruker kommer hovedsakelig fra Montér Lyngdal og XL Bygg, og Christensen kan fortelle at folk flest i dag er svært nøye på hvilke materialer de vil ha på hytta eller huset sitt.


– Det er mye tre det går i, for det er jo det vi er ekstra gode på. Men folk velger mer vedlikeholdsfritt når det kommer til fasadevalg på hytte og lagerbygninger. Der går det gjerne i stålplater, og det blir et bra resultat av det også.

 

Trenden er den samme innvendig, og kundene er ofte svært bevisste når det kommer til materialvalg. Men noen ganger kan det bli en kostbar affære når man får velge fritt…


 – Mange får litt bakoversveis og har ikke helt sett for seg hva det vil koste, humrer den daglige lederen. 


I skrivende stund er Bygg Teknikk Lyngdal akkurat ferdig med et større renoveringsprosjekt av et gammelt hus på Kvavik som de totalrenoverte både inn- og utvendig, og ellers er det fortsatt stor aktivitet i hytteområdet i Skomrak der de nå ferdigstiller hytte nummer åtte av totalt 17 stykker. 


– Konkurransen er veldig tøff, og nå vil vi nok jobbe mer mot å få Idéhus ut på byggeplassene. Vi vil jobbe mer målrettet med å få frem Idéhus-kjeden, fastslår Christensen.


Fokus på lærlinger

Tre av de 11 snekkerne som jobber hos Bygg Teknikk Lyngdal er lærlinger per i dag, og de er selvsagt en godkjent lærlingsbedrift. De satser stort på å få lærlingene opp og fram i arbeidslivet – gjerne gjennom å gi lærlingene ansvarsfulle oppgaver som de kan mestre på egenhånd. 


– De ansatte er enormt viktig. Vi har en kjerne av ansatte som går veldig godt overens, og vi satser veldig på å få frem lærlinger. Lærlinger er bra for alle, sier han uten å tvile.


– Det er min oppgave å finne egne prosjekt til lærlingene. For eksempel kan lærlingen få en oppgave han får ansvar for helt selv der han må skrive en materialliste og legge opp en plan for hvordan han skal utføre det, som for eksempel å sette opp en bod.


Fortsatt er det en del å sette seg inn i etter drøyt fire måneder i rollen som daglig leder. Christensen innrømmer at det er en liten utfordring å holde styr på de mange forskjellige prosjektene og planlegge arbeidsplanen i forhold til bemanning. Han er imidlertid glad for at det meste går av seg selv etter flere år i bransjen. 


– Vi gjør alt for å opprettholde det gode ryktet som vi allerede har, og det er viktig å fortsette den gode trenden, smiler han avslutningsvis. 


191016w10

Les mer...

2019-01-22 15.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv