171109 DI

Trivsel gir gode resultater | Datek Installasjon AS

“Helt siden det var data, tele og elektro har vi hatt forskjellige bein å stå på. Det har vært en styrke. Vi har alltid klart oss bra, for hvis det har vært lite å gjøre i én avdeling, så har kanskje en annen avdeling hatt noe”. Det sier Terje Måkestad, personalsjef i Datek Installasjon AS i Oslo. Firmaet feirer 20 år i år, og har hatt en fin vekst. I dag har de 110 ansatte, hvorav 90 er montører.

Måkestad begynte i Datek i 1998 som selger av datakabler. Etter hvert som firmaet vokste og fikk større jobber, fikk de også en mer stabil drift. I dag er han og Arne Amundsen to av syv personer med eierandeler i Datek. 


- Jeg har vært ansatt siden 2004, og kom inn som montør. Nå har jeg vært prosjektleder siden 2009, og jeg er også ansvarlig for lærlingene våre. I tillegg assisterer jeg Terje i enkelte personalsaker, forteller Amundsen. 


I takt med utviklingen har Datek Installasjon AS tilpasset seg etterspørsel og markedet i Norge. I dag har de mange store oppdrag, og de jobber kun mot proffkunder. Med en egen nettverksavdeling leverer de trådløst nettverk til blant annet Avinor og alle flyplasser i Norge. I tillegg har de flere store, tunge rammeavtaler innen elektro, med kunder som Oslo universitetssykehus, Oslo kommune, Forsvarsbygg og UIO.


- Så å si alle i bedriften har teknisk bakgrunn eller montørbakgrunn. Jeg tror det er veldig lurt å ha folk som har vært ute og kjent på hva som skjer i hverdagen. Alle har vært på gulvet og sett utfordringene, og da er det lettere å forstå og vite hva som foregår, forteller Måkestad.


For tiden har de 21 lærlinger i staben. Andersen er stadig ute på skolene for å rekruttere, og Datek har et utplasserings-program i samråd med Oslo-skolene. Etter endt utplassering blir hver enkelt evaluert og gitt tilbakemelding. De beste får tilbud om lærlingplass. 


- Vi har en veldig flat struktur på kontoret, og her ingen er opptatt av titler. Jeg tror vi er et godt sted å være ansatt. Trives ikke gutta, så tjener vi heller ikke penger. Vi gjør ofte sosiale ting sammen, og senere i år skal hele gjengen til Berlin for å feire 20-årsjubileet 

 sier Andersen.


Datek Installasjon AS er sertifisert som Miljøfyrtårn, og er seg bevisst sitt samfunnsansvar i forhold til ENØK og miljø. Også når det gjelder mangfold på arbeidsplassen. De har nemlig fire kvinnelige montører, og er hele tiden på jakt etter flere.

Les mer...

2017-04-04 11.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv