- Vi ønsker å gå litt lenger i å tilby noe annerledes. For oss er det viktig å lage hjemmelaget mat fra bunnen av. Alt vi selger i restauranten lages her, av de beste ingrediensene. Derfor kan vi kalle det ekte meksikansk mat, sier Martha Araceli Moustaide.
Hun kommer selv fra Mexico, og eier Delicia sammen med ektemannen. Drømmen om å viser frem hjemlandets mattradisjoner til nordmenn gikk i oppfyllelse for ett år siden. Da fikk de muligheten til å kjøpe restauranten i Kristiansand.
- Jeg ble litt sjokkert da jeg kom til Norge og så hva som ble kalt meksikansk mat. Selvfølgelig er tex-mex godt, men det er ikke meksikansk! sier hun med et smil.
Konseptet for Delicia var enkelt. Moustaide ønsker å tilby autentisk meksikansk mat. Den største utfordringen er å forandre nordmenns oppfatninger om hva som er meksikansk mat.
- Når man driver en meksikansk restaurant, må man behandle kundene på samme måte som man gjør i Mexico. Det er veldig viktig for oss at kundene blir fornøyde, at de koser seg og at de får en opplevelse av Mexico. Delicia skal være en liten bit at Mexico i Kristiansand.
Visjonen til Moustaide er å gjøre Delicia bedre kjent i Kristiansand. På listen over fremtidsplaner står både catering og take-away. En gang i måneden skal de også tilby en helaften med gourmetmat, drikke, musikk og kanskje film. Gjestene tas med på en reise til Mexico for et spennende innblikk i landets kultur og tradisjoner.
- “Mitt hjem er ditt hjem” sier man i Mexico, og vi behandler gjestene våre som om de er hjemme hos oss. Kvalitet på maten er det viktigste, og vi skiller oss fra andre på både smak, pris og service.