191041w2191041w3191041w1191041w4

– Som vi sier til bedriftene: det å ha en lærling, er fremtidens ressurs!

EOSØR; el-fagenes opplæringskontor Sørlandet, jobber iherdig for at alle ungdommer innen elektrofag skal få en læreplass. Slik får daglig leder Øystein Kommedal, kabalen til å gå opp.

Øystein Kommedal er selv utdannet elektriker, og var selvsagt med da EOSØR ble etablert i 1994. Sammen med fire medarbeidere som alle har relevant erfaring og lang kompetanse innenfor elektro og automasjon, tar han vare på Sørlandets unge og lovende elektrolærlinger. 


– EOSØR er en forening som er eid av sine medlemsbedrifter. I dag er vi 150 medlemsbedrifter og vi har vokst jevnt og trutt med medlemmer, sier Kommedal. 


– Vi har mange flinke medlemsbedrifter som er meget gode på fagopplæring. Og som vi sier til bedriftene: det å ha en lærling, er fremtidens ressurs! 


Han forteller videre at el-fagenes opplæringskontor på Sørlandet, tegner rundt 110 lærekontrakter i året. Men det er langt ifra kun elektrikere som kan få hjelp og veiledning gjennom EOSØR. Kommedal nevner i fleng:


– Vi har lærlinger som energioperatører, tavlemontører, automatiker, energimontører, mediegrafikere,

industrimekanikere, dataelektronikere og telekommunikasjonsmontører. For å nevne noen.


– Nyetablerte bedrifter som ønsker å ta imot lærlinger, kan bare ta kontakt med oss for råd og veiledning, forsikrer Kommedal. 


191041w4


EOSØR har gjennom sine mange aktive år, utviklet strategier og vanntette oppfølgingsrutiner som sikrer og ivaretar både lærlingen og bedriften gjennom hele opplæringsforløpet fra lærling til fagbrev.


 – Vi har et veldig godt opplegg for oppfølging av lærlingene, og kurstilbud med egne veiledere og innleide kursholdere. Vi kvalitets sikrer hele opplæringsforløpet for bedriften, og vi gjør alt arbeidet i forhold til lærekontrakten. 


Til sin disposisjon har de dokumentasjonsverktøyet «Elskolen», som de bruker flittig. Gjennom «Elskolen» får både lærling, opplæringskontor og faglig leder tilgang til alt som omhandler lærlingens utdannelsesforløp. Det oversiktlige programmet muliggjør rask og effektiv kommunikasjon der lærlingen dokumenterer opplæringen og får godkjent av faglig leder.


– Da ser vi hvordan lærlingen oppfatter sin opplæringssituasjon og hvordan bedriften vurderer lærlingen, forteller Kommedal. 


EOSØR er med på de fleste utdanningsmesser på Sørlandet, og stiller med egen stand. Ved å ha med seg lærlinger som kan prate med ungdommen, treffer de ofte blink. 


– Det vi har sett de siste årene er at mange søker elektrofag Vg1 men, at antall søkere har gått ned noe. Det er så mange klasser i Agder på elektro – det er for mange. Det medfører at noen ikke får læreplass i bedrift og må velge noe annet. Noen velger også to år ekstra på skole, men det er jo ikke det de ønsker! De ønsker læreplass i en bedrift, ikke mer opplæring på skole.


Vi jobber for at antall skoleplasser tilpasses det behovet næringslivet trenger av fremtidige fagarbeidere.


191041w1

Les mer...

2019-02-14 15.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv