171127 EV2171127 EV3171127 EV1

Boligrådene som tilfører verdi i salgsprosessen

Eiendomsmegleren er fagpersonen i de aller fleste bolighandler. En av meglerens viktigste oppgaver er å definere og kjenne boligkjøperen på forhånd i forhold til eiendommen som skal selges. Hos Eiendomsmegler Vest er de opptatt av å ivareta både kjøper og selger slik at de skal føle seg trygge på at de gjør de rette valgene. Med andre ord, rett kjøper til rett bolig.

Dagens norske boligmarked er differensiert. Der boliger i Oslo stadig når nye prishøyder, har Bergen et sunt og balansert marked med en prisstigning på 5 prosent det siste året, blir vi fortalt på besøk hos Eiendomsmegler Vest på Lagunen. 


«Det viktigste man gjør som megler er å gå gjennom kjøperanalysen sammen med selger. Hva skal vi selge til hvem, hvordan ser kjøperen ut og hva er deres viktigste kjøpskriterier.» Vi må finne den eller de med aller størst betalingsvilje for eiendommen som selges. 


171127 EV3


Et godt eksempel er en barnefamilie som skal kjøpe seg sitt første rekkehus. I dag kjøper de bolig i veldig stor grad på barnas premisser. De går i nabolaget i forkant av visning, teller tre- og tohjulssykler utenfor nabohusene for å få et innblikk i hvem som bor der. Da betyr det mye hvem som er naboene, hvordan nærområdet er og hvilke skoler og barnehager som ligger i nærheten. Ofte er det faktorer ved boligen som gjør at vi kan tilføre emosjonell verdi.


- Det å definere rett kjøpergruppe til rett objekt har veldig høyt fokus. Det kan ofte skille god og dårlig megling. En god megler skal ikke være en kostnad, det skal være lønnsomt, sier eiendomsmegler Georg Halvorsen.


Selgeren er som oftest på usikker grunn, så megleren har en stor oppgave i å veilede gjennom hele prosessen og å gi gode anbefalinger av for eksempel fotograf, interiørveileder eller takstmann. 

En som har solgt over 1000 boliger er godt trent til å selge boligen på en optimal måte. Man blir som oftest god på det man har trent mye på. Samtidig er det selgeren som har førstehåndskunnskap om boligen, og derfor er det viktig med et godt samarbeid. 


- Under en visning gjelder det å presentere eiendommen optimalt og gi tips og råd. Både selger og potensielle kjøpere ønsker å føle seg ivaretatt og få en god prosess. Det er ingenting som overlates til tilfeldighetene. En god megler har regien på visningen og vet hvordan denne skal forløpe seg fra A til Å. Det er sjeldent en god taktikk å overlate det til tilfeldighetene, sier Halvorsen.


171127 EV1


Eiendomsmegler Vest Fana råder boligkjøpere til å gjøre seg godt kjent i det aktuelle området. 

Få en oversikt over prisnivået, og søk gjerne etter informasjon og opplysninger som ligger tilgjengelig på internett. Sett deg også inn i hvordan du skal by i en budrunde. Når det gjelder deg som skal selge bolig, er det helt greit å gjøre mindre kosmetiske endringer, men unngå store og dyre oppussingsprosjekter før salg. Kjøperen vil uansett ønske å sette sitt preg på boligen når han flytter inn. 


- Mange blir tatt på sengen når det kommer til finansiering og har ikke det formelle på plass før en budrunde. Ta kontakt med banken i forkant og få på plass finansiering. Ofte krever de vurdering av nåværende bolig for å kunne gi finansieringsbevis. Dette er viktig å få avklart før visningen, ellers blir det fort for sent.  


Kan du lite om eiendom, forhør deg med andre eller ta med en som kan mye når du skal på visning. Les gjennom tilstandsrapport i forkant, slik at du vet hva du skal spørre om eller se etter på visningen. For oss er det viktig at kundene føler seg ivaretatt. Dette skal være en positiv og behagelig opplevelse. De aller fleste er langt utenfor komfortsonen, og det må man behandle med respekt, avslutter Halvorsen.

Les mer...

2017-03-29 15:15

184048W2

Mikrobrygget øl for folket

Artikkel Glad i godt håndverksøl? Fjordfolk Mikrobryggeri i Sandefjord lager mikrobrygget øl for folket med tilhørende butikkutsalg. – Tilbakemeldingene sier at det er Norges største og flotteste ølutsalg!
185049w2

Ny viten om gulvtepper

Artikkel – Mange tror at tepper er veldig farlig for allergikere, men det er tvert om, sier fagmannen Trond Christiansen i Malerstua AS.

  Kontaktinformasjon

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Arkiv