171099 ER0171099 ER

Vi stiller alltid høye krav

“Jeg synes vi opptrer ryddig. Vi er en bedrift som ikke bare skal levere service, men også kvalitet. Det er vi veldig opptatt av, og det synes jeg blir bare mer og mer viktig”, sier Tommy Persson, daglig leder i Engelsviken Rør AS.

Fredrikstad-firmaet så dagens lys i 2010, og startet opp i lokaler med en sentral beliggenhet i byen. Fire år senere flyttet de ut av byen og til Dikeveien. Eventuelle bekymringer for at kundene ikke ville følge etter, ble raskt glemt. Nye, faste kunder har kommet til, og stadig flere fra nabobyen Sarpsborg finner også veien.


- Kundene kommer ikke av seg selv. Markedet er tøft, og vi må jobbe hardt hver dag, men vi har nok fått flere kunder fra Sarpsborg etter at vi flyttet. Som en del av servicebransjen er vi for det meste hjemme hos vanlige folk, på privatmarkedet. Men vi har et par rørleggere som utfører serviceoppdrag for bedriftsmarkedet også. Hvert år påtar vi oss i tillegg to-tre større prosjekter på proffmarkedet, men der er vi litt forsiktige, for vi skal levere gode oppdrag. Jeg vil fremheve at vi er generelt mye på servicemarkedet, både på proff og privat. Det er et stort hyttemarked i Fredrikstad også, så vi har lagt opp mye vann og rør der, men det er mer sesongbetont, forklarer en engasjert Persson.


Staben hos Engelsviken Rør AS består av 16 ansatte, hvorav to er lærlinger. Det blir stilt krav til lærlingene, og det er ingen selvfølge at de blir ansatt etter endt læretid. Den avgjørelsen blir tatt et halvt år før læretiden er over, sier Persson. Kravene er at de må ha god faglig forståelse, og at de må levere god kvalitet.


- Det er ikke slik at når vi er ferdig med en jobb, så er det bare til å gå. Uansett hvor vi er skal det ryddes først, og det skal se fint ut etter oss. Lærlingene skal selvfølgelig også følge firmaets rutiner slik at hverdagen vår blir enklere, både ute og inne, og for at vi skal kunne være smidigere overfor kundene. Så det er et nåløye de skal gjennom, men alle får en sjanse og lærlingene skal få en god utdanning. Men jeg lover ingenting før læretiden går mot slutten. Først da tar jeg en avgjørelse.


171099 ER


En bransje i stadig utvikling

Østfold er det primære nedslagsfeltet for firmaet. Når de jobber i Oslo, er det i samarbeid med andre Fredrikstad-firmaer som har oppdrag der. Engelsviken Rør AS er medlem av kjeden Varme og Bad, som er den rørleggerkjeden de føler er den beste i landet og som er mest tilrettelagt for en rørleggerbedrift.

  

- Vi legger mye gulvvarme i dag. Da borer vi ikke selve hullet, det er det eksterne folk som gjør, men etterpå kommer vi og setter inn en stor pumpe som lager varme til boligen. Det kan man få både til gulv og til varmtvann, og der er det muligheter for å spare mye på energibruken. Det er en engangsinvestering om man setter inn riktig pumpe. Som med alt annet må også disse pumpene vedlikeholdes, men de gir en god oppvarming. Jeg vil også si at vi har blitt gode på å sette opp eneboliger. Det kan være alt fra ferdighus til selvbyggere som har fått tegnet huset selv. Viktigheten er uansett at vi kan gå inn og gjøre en god jobb, for vi skal aldri gå fra en jobb uten at vi selv er fornøyde, sier han.

  

Persson forteller om en bransje i stadig utvikling. Det som tidligere kun handlet om vann og avløp, stiller i dag krav til rørleggerfirmaer om levering av alt fra innredninger og dusjer i mange forskjellige varianter til energibesparende løsninger. Da er det en fordel å ha flere mestere blant sine ansatte, og en kunnskap og kompetanse som kan tilfredsstille de fleste kunder og behov. Med andre ord, Engelsviken Rør AS.

  

- Kanskje utvider vi med en medarbeider til i fremtiden, men det er nok maks. Vi skal ikke bite over for mye, men ha en stabil rekke hvor vi kan ha en god rullering på hva slags jobber vi gjør. Det er viktig at gutta som er ute og jobber ikke gjør det samme hele tiden, så vi prøver å være nøye på det. Med en vakttelefon er vi tilgjengelig 24 timer i døgnet, det må vi ha siden vi samarbeider med forsikringsselskap. Dette er ingen åtte-til-fire-jobb. På servicemarkedet er vi gode til å stille opp. Er folk uten varmtvann, streber vi hardt for å få kommet ut og hjulpet dem.

  

For tiden er Engelsviken Rør AS med på et prosjekt i regi av Block Watne på Bjørnstad-feltet i Sarpsborg. Her bygges det over 50 leiligheter. Fra tidligere trekker Persson frem et prosjekt i Fredrikstad hvor de var med på å pusse opp og totalrestaurere et hotell i sentrum, og han er også veldig fornøyd med jobben de utførte på Colosseumklinikken i hjembyen.

  

- Man må være lojal, kunne kommunisere og gjøre en god jobb. Jeg krever at de som jobber hos oss må ha fagbrev, for hvis vi ikke stiller høye krav, leverer vi heller ikke. Det vi gjør ute hos kunder skal vi gjøre som om vi gjorde det hjemme hos oss selv. Og det mener jeg at vi gjør også, for vi får mange gode tilbakemeldinger. Når folk bygger boliger er det ikke alltid sparekniven bør være på våtrom og bad, for det kan bli dyrt i lengden!

 



Les mer...

2017-03-17 11.15

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv