171049 FM171049 RE2

Fordi barn har lyst til å lære | Falkensten Montessoriskole

Ved Falkensten Montessoriskole i Horten har man god tid til hver enkelt elev. Det undervises i blandede aldersgrupper, dagen er inndelt i to lange arbeidsøkter og barna gis frihet til å ta positive valg. Dette er Montessori-pedagogikken kort oppsummert, forteller daglig leder og rektor Sonja Gunnerød.

- Montessoripedagogikken er bygget opp etter en vitenskapelig metode basert på hva barnet trenger i den alderen - ikke hva samfunnet trenger av barnet. Metoden innebærer også en erkjennelse av at barn er nysgjerrige og har lyst til å lære. Vi har høye forventninger og gir tett oppfølging, men trenger ikke å tvinge noe på dem - for alle barn har lærelyst.


Montessoriskolen er altså både lik og ulik andre skoler. Livssynet og «kunnskapsmålene» er de samme. Forskjellen ligger i hvordan. I blandede aldersgrupper gis barna anledning til å lære av hverandre. De er aktive i sin egen læring, og bruker konkretiseringsmateriell innen alle fagområder. Barnet involveres i sin egen læringsprosess, inspirert og veiledet av de voksne i miljøet. De kan ofte velge hva de vil arbeide med og om de vil gjøre det i samarbeid med andre, eller uforstyrret i sin egen takt. 


- Her er det snakk om positive valg, for de kan ikke velge vekk arbeid, men gis mulighet til å velge det som passer dem bedre. Med lengre arbeidsøkter kan barna lettere planlegge sin egen dag, og blir heller ikke avbrutt når de har kommet godt i gang, forklarer Gunnerød.


Per i dag har Falkensten Montessoriskole ti ansatte og 34 elever. Beliggenheten med nærhet til både E18 og vann, strand og skog i utkanten av Horten, gjør det til en allsidig og attraktiv skole. Skolen oppmuntrer interesserte til å komme for å være tilskuere til hvordan barn og voksne jobber gjennom en normal arbeidsøkt i en montessoriskole. Ta gjerne kontakt med skolen hvis du er interessert, oppfordrer rektor Gunnerød. 



Les mer...

2017-04-07 16.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    • Falkensten Montessoriskole
    • Adresse:
      3189 Horten
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv