171049 FM171049 RE2

Fordi barn har lyst til å lære | Falkensten Montessoriskole

Ved Falkensten Montessoriskole i Horten har man god tid til hver enkelt elev. Det undervises i blandede aldersgrupper, dagen er inndelt i to lange arbeidsøkter og barna gis frihet til å ta positive valg. Dette er Montessori-pedagogikken kort oppsummert, forteller daglig leder og rektor Sonja Gunnerød.

- Montessoripedagogikken er bygget opp etter en vitenskapelig metode basert på hva barnet trenger i den alderen - ikke hva samfunnet trenger av barnet. Metoden innebærer også en erkjennelse av at barn er nysgjerrige og har lyst til å lære. Vi har høye forventninger og gir tett oppfølging, men trenger ikke å tvinge noe på dem - for alle barn har lærelyst.


Montessoriskolen er altså både lik og ulik andre skoler. Livssynet og «kunnskapsmålene» er de samme. Forskjellen ligger i hvordan. I blandede aldersgrupper gis barna anledning til å lære av hverandre. De er aktive i sin egen læring, og bruker konkretiseringsmateriell innen alle fagområder. Barnet involveres i sin egen læringsprosess, inspirert og veiledet av de voksne i miljøet. De kan ofte velge hva de vil arbeide med og om de vil gjøre det i samarbeid med andre, eller uforstyrret i sin egen takt. 


- Her er det snakk om positive valg, for de kan ikke velge vekk arbeid, men gis mulighet til å velge det som passer dem bedre. Med lengre arbeidsøkter kan barna lettere planlegge sin egen dag, og blir heller ikke avbrutt når de har kommet godt i gang, forklarer Gunnerød.


Per i dag har Falkensten Montessoriskole ti ansatte og 34 elever. Beliggenheten med nærhet til både E18 og vann, strand og skog i utkanten av Horten, gjør det til en allsidig og attraktiv skole. Skolen oppmuntrer interesserte til å komme for å være tilskuere til hvordan barn og voksne jobber gjennom en normal arbeidsøkt i en montessoriskole. Ta gjerne kontakt med skolen hvis du er interessert, oppfordrer rektor Gunnerød. 



Les mer...

2017-04-07 16.30

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    • Falkensten Montessoriskole
    • Adresse:
      3189 Horten
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv