171008 FE171008 FLE2i171008 FE0171008 FLE2ii

Kunnskap, erfaring og tillit

Flekkefjord Elektro AS ble etablert i 1990 med fokus på skips-installasjoner. I dag er dette fortsatt den største avdelingen i selskapet, men de har utvidet virksomheten med en rekke tjenester. Landbasert installasjon, en samlet løsning innen sterk- og svakstrøm samt industri og offshore er noen av dem. Felles for alt de gjør er seriøsitet og kunnskap om faget.

- Vi dekker de fleste områdene innen elektrofaget. Både innenfor stor kraftkrevende industri og mindre elektronikk og data. I tillegg kan vi legge opp nettverk i bygg og styringssystemer for smarthus. Det har vært et bevisst valg at vi har flere bein å stå på, for markedene svinger hele tiden, forteller Tomas M. Osen.


Han har vært daglig leder i Flekkefjord Elektro AS siden 2012. Selskapet har sitt opprinnelige utspring fra verftet Simek, og cirka 50% av omsetning er fortsatt på verftet. Den andre halvparten er på alt fra industri til privatkunder i nærmiljøet. Det betyr hovedsakelig Flekkefjord kommune, men også noe i Kvinesdal og Lund. I tillegg har de et lager og en gruppe servicemontører stasjonert i Tonstad som dekker Sirdalen. 


171008 FLE1


Selskapet utfører prosjektering og installasjon, og produserer styreskap ved et eget tavleverksted. Takket være en en avansert gravering- og fresemaskin, kan de også levere skilting i de fleste materialer.


- “Kunnskap, erfaring og tillit” er slagordet vårt. Vi skal ha god kunnskap om det vi holder på med, og vi skal bygge opp såpass kompetanse at våre ansatte som er ute har erfaring. Med disse to tingene skal vi skape tillit hos kundene. Derfor prøver vi å fange opp misnøye. Når noe ikke fungerer, prøver vi å rette opp i det. Man vil jo ha fornøyde kunder, og vi jobber for det. 


Osen er utdannet ingeniør fra Bergen, og begynte å jobbe for Simek i 2004. I Flekkefjord Elektro AS jobber han både med saksbehandling og som installatør ute i felten. Han har ansvaret for en stab som utgjør rundt 60 årsverk, og er opptatt av at alle skal forsøke å jobbe mest mulig effektivt. Dette blir særlig viktig når konkurransen innen industri hardner til, og fokuset på privatkunder øker.


- Service-avdelingen hadde et godt år i 2015. Og vi har gjort noen grep internt nå for å få best mulig flyt og effektivitet blant montørene som jobber ute. Det er jo de som skaper gevinsten for oss ute. Alle våre service-montører er utstyrt enten med en iPad eller en smarttelefon. Å bruke smartløsninger hjelper oss en god del til å bli mer effektive. Er man effektiv, så er man konkurransedyktig.  


Tre av selskapets ansatte jobber spesifikt med brannalarmer, adgangskontroller og el-kontroller. Kundene her er for eksempel bønder og bedrifter som må imøtekomme krav om å få utført internkontroller av sine elektriske anlegg. Sikkerhet er noe som står høyt i kurs ikke bare hos kundene, men også internt hos Flekkefjord Elektro AS. Det er viktig å ha gode systemer for både kvalitetssikring og internkontroller. Basert på ISO 9002 sørger Osen og hans ansatte for å ha denne biten i orden. Dette kommer også den neste generasjonen elektro-arbeidere til gode. Flekkefjord Elektro AS er nemlig en av distriktets største opplæringsbedrifter innen sitt fag. De heldige lærlingene som får plass her, får en variert praksis innen både land, skip og industri.


171008 FLE2i


- Vi er tilknyttet et opplæringskontor som tar seg av oppfølgingen av lærlingene mot skolen, mens vi tar for oss av den faglige opplæringen. Tidligere har vi hatt langt flere lærlinger, men akkurat nå har vi syv stykker, sier Osen.


Ser man på bransjen som helhet, har den endret seg gjennom årene. I dag gjør en elektriker så mye mer enn å bare skru på ledninger. Man må følge systemer, og det er hele tiden papirer som skal fylles ut. Arbeidsdagen er i stor grad regulert med strenge krav til dokumentasjon. Men der bransjen kanskje har blitt mer tungvint på noen felter, har den blitt enklere på andre. Flekkefjord Elektro AS drar nytte av smartløsninger på flere måter i arbeidshverdagen. For eksempel når de får en pris-forespørsel fra en kunde. Da kan de  invitere kunden til et besøk, og vise frem produkter og forslag til mulige løsninger på veggen ved hjelp av en iPad.


- Av trender går det meste i dag på LED, og der er det mange fordeler. Prisen har blitt bra, det bruker mindre strøm og er mer brannsikkert. Man slipper å skifte pære og man får dem i alle forskjellige toner og farger også, så det er nesten bare LED det går i nå.


- Ellers seg jeg lyst på fremtiden. Markedet er todelt. På skip er det internasjonalt, mens den andre biten er lokalt. Det lokale markedet har gått jevnt og trutt i lang tid, og det tror jeg det vil gjøre videre også. På skips-delen skjer det mye spennende innen fiskeri for tiden. Derfor tror jeg det blir mulig å få til noe på det feltet i tiden som kommer.


171008 FLE2


Les mer...

2017-03-24 12.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.

    Kontaktinformasjon

    • Flekkefjord Elektro AS
    • Hjemmeside
    • Adresse:
      Svegeskogen 7,4400 Flekkefjord
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv