184002p184002184002øk184002ø184002d184002ds

En institusjon på Garntangen

Gatekjøkkenet Garntangen ved E16 i Buskerud, er en 62 år gammel solskinnshistorie.

Dilovan Amouni begynte å jobbe på gatekjøkkenet Garntangen i 2012 – det samme året han fikk permanent oppholdstillatelse. Amouni er egentlig utdannet lege i hjemlandet, men måtte bygge på utdannelsen sin for å få jobbe som lege her i Norge. Derfor ble karrierevalget dreid over på noe helt annet, men også det har vært en solskinnshistorie.


Den 14. februar i år overtok Amouni posten som daglig leder etter Morten Halstensens bortgang. Halstensen, som i 2012 fikk utmerkelsen «Århundrets pølseselger» av Leiv Vidar med over 50 000 solgte pølser på et år, hadde jobbet som daglig leder på Garntangen siden 1978. Det er ikke vanskelig å tenke seg at det var store sko å fylle.


–  Mange i nærmiljøet var veldig nysgjerrige på hva som kom til å skje med Garntangen etter at han gikk bort, og mange var redde for å miste stedet. Men jeg var veldig klar på å gå ut til lokalavisen og si at Garntangen forblir Garntangen - i Mortens ånd, forteller Amouni.


184002øk


Nøkkelen til suksess

På Garntangen får du kjøpt hamburgere, kylling, pølser, milkshakes og softis – og ikke minst den berømte potetstappa, som er en bestselger blant lastebilsjåførene.


Mens vi sitter utenfor i sola en tidlig formiddag og snakker med Amouni, ser vi den ene bilen etter den andre ta innkjøringen inn til gatekjøkkenet. Hva er det egentlig som gjør Garntangen så populært?


–  Alt er ferskt. Det er nøkkelen til suksess. Vi lager fersk og nydelig mat – nesten som hjemmelaget, og vi har en egen oppskrift på dressinger, som vi lager en gang i uka.


–  Og så er det jo en skikkelig imponerende og fascinerende natur rundt her, som gjør at folk bør komme til oss, sier han med glimt i øyet.


Generasjons-gatekjøkkenet

Ved oppstarten på 50-tallet stod gatekjøkkenet ved siden av der den står i dag. Den gang var Garntangen en liten kiosk som solgte pølser og drev med utleie av båter.


Selv om gatekjøkkenet har vært under flere endringer i løpet av årtiene, ikke minst oppgradering innvendig og teknisk fornyelse av kjøkkenutrustningen, kommer Amouni aldri til å endre på fasaden. Garntangen skal se ut som det alltid har gjort, basta bom.


184002


–  Vi er blitt fortalt at gatekjøkkenet har blitt besøkt av flere generasjoner tilbake. Unge folk som kommer hit og sier at oldefaren eller bestefaren har vært her. Grunnen til at folk ofte kommer hit er at det er trygg mat, det er rent og ferskt, forteller Amouni.


Amouni, som selv snakker åtte språk, slår gjerne av en prat med Garntangens gjester av og til. Spesielt i turistsesongen, da får han god bruk for sine språkkunnskaper.


 – Vi er veldig avhengig av været, vi har høy sesong fra mai til og med august. Sola var veldig snill mot oss, og i år begynte sesongen allerede i april, smiler han.


Setter pris på tilbakemeldinger

Kundebehandlingen er én av flere områder gatekjøkkenet utmerker seg på. Skulle det være noe kunden ikke er helt fornøyd med, så setter Amouni stor pris på tilbakemeldinger slik at de kan forbedre seg.


–  Vi sier til kundene våre at alle kan gjøre feil, men vi vil gjerne få tilbakemelding slik at vi kan lære av våre feil.


Hos Garntangen er det et must å prøve softisen og milkshaken, eller i alle fall én av delene. Amouni forteller oss at grunnen til at det er så godt, er at milkshake- og softis-maskinen vaskes nøye hos dem. Først når den er helt ren, kommer smaken frem - slik den skal være. Derfor kommer kunder ofte langveisfra bare for å kjøpe seg en milkshake.


–  De lokale støtter oss. De heier, hyller oss og er takknemlige. Og det går begge veier, smiler han.

For Amouni ligger det en stor verdi og stolthet i å kunne si at han ikke legger stor vekt på å være den første, men den beste.


–  Jeg konkurrerer bare med meg selv, og Garntangen konkurrerer med seg selv. For naturen og kvaliteten på maten har vi for oss selv, sier han filosofisk.


184002ø

Les mer...

2018-06-18 14:45

182054

Skreddersyr din eksotiske drømmereise

Artikkel Lei av å bli skuffet av standarden på hotellet når du reiser på ferie? Reisebyrået Manta Reiser AS hjelpe deg med din neste eksotiske ferie – og har personlig kjennskap til hotellene de tilbyr.
185002d

Glede ved å mestre

Artikkel Kirsti Skulleruds Ballett- og dansestudio feirer 40 års jubileum dette året.

    Faktaruta

    Norskkunsthandverk

    Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

    Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

    IMG_3765

    Jakten på naturlig skjønnhet

    Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

    Ann-Kristin-Ytreberg-3

    Redder miljøet - én bedrift av gangen

    Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

    Arkiv