172022-medtekst172022-tekst172022-teksts172022,dd

Velkommen til kommuneeventyret Gildeskål

Med framoverlente politikere som ser muligheter, er Gildeskål blitt et lite kommuneeventyr i norsk sammenheng. Oppdrettsnæringen går så det suser, og fritidsboliger skyter opp på alle kanter. Man lever det gode liv i Salten.

Rådmann Helge D. Akerhaugen og ordfører Petter Jørgen Pedersen ivrer etter å fortelle om utviklingen til Gildeskål. Særlig den stadig ekspanderende oppdrettsnæringen, som bokstavelig talt begynte i fjæresteinene i Salten.


- Det begynte her som det gjorde langs hele kysten, med små lokale oppdrettere som etablerte seg. På starten av 1990-tallet kom så de store aktørene inn og kjøpte opp de små. Slik ble Gildeskål kommune en stor oppdrettskommune da de store aktørene kom inn og utvidet produksjonen sin. Og allerede den gang var Gildeskål forskningsstasjon i gang. Den består av både egenproduksjon og en forskningsdel, og har siden utviklet både produktet, tjenestene og produksjonen, forteller Pedersen.


172022-2 kopi


Med tiden kom også både settefiskeanlegg og slakterier. Dette har resultert i at Gildeskål kommune i dag har hele bredden i oppdrettseventyret, bortsett fra stamfiske og produksjon av rogn. Og fremtiden er sikret med fokus på forskning og på videregående skole som tilbyr linjer innen både oppdrett og fiske og fangst.


- Og så har vi et flott visningsanlegg! Foruten at man får informasjon om oppdrett, fisk og fiskehelse, kan man gå inn i akvariet og se på fisken som svømmer rundt. Det er utrolig flott å se på. Det blir brukt som både et visningsanlegg og til informasjon, samt til undervisning. Her forskes det på flere arter, og anlegget har også et Newton-rom som en del av kunnskapsinnhentingen for ungdom, legger Akerhaugen til.


I tillegg til oppdrettseventyret kan Gildeskål stolt markedsføre seg som en stor fritidskommune. Med en flust av fritidsboliger og stadig utbygging av hyttefelt, er det en attraktiv plass å feriere på.


172022-15 kopi


- Innen fritidseiendommer har vi to typer; det er de som har en tilknytning til Gildeskål fra før og som kanskje overtar barndomshjemmet som de pusser opp og bruker som ferie- og fritidshjem. Og så har vi i tillegg etablert flere hyttefelt, så det er mange som etablerer seg med nye og moderne hytter. Gjerne i sjøkanten hvor de får både midnattssol og havutsikt. Det er fint å rekreere her, med fantastisk natur for fiske, fjellvandring, sykling og telting. Så det er mange rike muligheter for et godt liv i Gildeskål.


Gildeskål kommune er dessuten på leting etter flere lærere og sykepleiere – en unik jobbsøkermulighet for de som vil leve det gode liv i fremtidens kommune!


172022-13 kopi

Les mer...

2017-05-21 20.15

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.

    Kontaktinformasjon

    • Gildeskål kommune
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      75 76 06 00
    • Adresse:
      Inndyrveien 72, 8140 Inndyr
    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv