Riktig181044åpwa181044åpas181044åpa181044åp181044åaa181044s181044po181044pssos181044peasåo181044pea181044oasj181044ew181044d181044181044pods181044åo181044åoas181044åsd

Norges flotteste bunad

Bunaden er et unikt plagg som passer til mange festlige anledninger. Husfliden Bodø AS tilbyr brodering, montering, tilbehør og alt du trenger for et komplett antrekk.

Velkommen til Husflidens avdeling i Bodø, hvor butikkhyllene bugner av håndarbeid, garn, interiørartikler og suvenirer. Tar du en prat med de ansatte, går det dog ikke mange minuttene før de røper varme følelser for bunaden. Daglig leder Dorthe Leise Hjermind og medarbeider Karin Signe Slotterøy setter ikke bare fagkunnskap i høysetet, de er også lidenskapelig opptatt av nasjonalplagget. 


Godkjent kvalitet

– Produsentene våre rundt i landet produserer både skjorter og bunader. Dette blir gjort for hånd, og så monteres det på systua her hos oss. Vi garanterer et kvalitetsprodukt som i tillegg er godkjent av Bunadsnemda. Og vi har selvsagt reklamasjonsrett. Vi strekker oss kjempelangt, og har en målsetning om at alle kunder skal være fornøyde når de går fra oss, legger Slotterøy til.


181044pea


– Hos oss får du godkjente kvalitetsprodukter. Vi har tre sydamer på huset som er veldig flinke, forteller Hjermind.

Hun har vært daglig leder av Husfliden Bodø AS i to og et halvt år. Butikken er en av de eldste bedriftene i byen, og kunne feire 115 år i 2017. Her har de lange tradisjoner for håndverk og service i toppklasse. Dette er noe de jobber med hver eneste dag: å høre på det kunden ønsker, og imøtekomme kundens ønsker på best mulig måte.


Landets flotteste 

Hos Husfliden Bodø AS fører de Lofotenbunad, Hamarøybunad og Ofotenbunad. Aller mest populær er den blå og grønne Nordlandsbunaden. Denne ble godkjent allerede i 1928, og feirer altså 90 år i år. Dette skal markeres med brask og bram i april. 


181044åp


Nordlandsbunaden har blitt kåret til den flotteste bunaden i landet en rekke ganger. Ved Husfliden i Bodø tilbyr de varianten for både dame og herre. Men hva er vel en bunad uten passende tilbehør? Også her kan Hjermind og Slotterøy vise til et stort og flott utvalg.


Det viktige tilbehøret

– Det originale sølvet til Nordlandsbunaden er det gullsmed Rørvik i Mosjøen som lager, og de er vår leverandør. Vi har også ekstrautstyr til Nordlandsbunaden for damer som vi lager her på huset. Det er hårbøyler med broderi på, og her brukes det samme stoffet som finnes i forkle og sjal. Broderte slips til menn i det samme stoffet har vi også, slik at de kan matche damene.


181044peasåo


Egne skjørt i grønt og blått samt flotte garderobeposer med grafisk trykk til kvinnenes Nordlandsbunad er andre ting som Husfliden i Bodø produserer. Det er ingen tvil om at bedriften er svært opptatt av produktutvikling. Og hva så med det som er helt nederst, nemlig føttene?


– Ja, vi har sko i veldig god kvalitet, fra norske Klaveness. Til Nordlandsbunaden er det sorte sko med sølvspenne som gjelder, mens til Lofotbunaden er det sorte sko med en rød kant på.


Mange ting gjør at Husfliden Bodø AS utmerker seg, men det aller viktigste er at de har butikk og systue, med salg og produksjon i samme hus. På systua utføres også mye omsøm av bunader, og slik kan man få tilpasset bunaden som har krympet i skapet, sier de med et smil.  

– Vi tar også imot omsøm av bunader fra andre landsdeler.


Trygg handel

– Kundene skal være trygge når de handler hos oss. Vi har en stabil stab som kjenner produktene, og mange av våre ansatte har vært her i 25-30 år. Kundene våre kommer fra hele landet, og faktisk en del fra utlandet også. Vi kan love et høykvalitets-produkt som er laget av kun naturmaterialer og som kan tilpasses.


181044åo


Husfliden Bodø AS leverer ferdige bunader, men også en stor andel forskjellige typer materialpakker. Da får man kjøpt en påtegnet stakk som man broderer selv og som deretter monteres. I pakkene er det alt av stoff som er påtegnet, og det følger med garn til brodering, broderinåler samt veiledning og beskrivelser.


Gammelt og nytt 

– Selv om vi er en gammel bedrift, tenker vi nytt både når det gjelder produktutvikling og kontakt med kundene. Samtidig må vi følge med i tiden og tilby det lille ekstra. Vi har en helt fantastisk butikk, og vi får utrolig gode tilbakemeldinger fra kunder på at de føler seg godt mottatt. Klarer vi å holde på dette, er fremtiden lys!

Les mer...

2018-01-12 09:45

184048W2

Mikrobrygget øl for folket

Artikkel Glad i godt håndverksøl? Fjordfolk Mikrobryggeri i Sandefjord lager mikrobrygget øl for folket med tilhørende butikkutsalg. – Tilbakemeldingene sier at det er Norges største og flotteste ølutsalg!
185070w1

Fotterapeuten: Friske føtter er viktigere enn folk tror

Artikkel Nordmenn flest kan bli flinkere til å oppsøke hud- og fotterapeuten forebyggende. – Det er veldig viktig med føtter, understreker autorisert fotterapeut May Britt Briseid.

  Kontaktinformasjon

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv