185070w1185070w2185070w3

Fotterapeuten: Friske føtter er viktigere enn folk tror

Nordmenn flest kan bli flinkere til å oppsøke hud- og fotterapeuten forebyggende. – Det er veldig viktig med føtter, understreker autorisert fotterapeut May Britt Briseid.

Fotterapeut May Britt Briseid er glad i folk, jobber best med hendene, og er nysgjerrig av natur. Hun driver Klinikk 1 i Flekkefjord, og avslører for Bransjemagasinets utsendte at hun ikke har tall på hvor mange kurs hun har tatt opp gjennom årene.


– Etter 44 år med føtter, har jeg ikke sett alt ennå – det er helt sikkert, smiler Briseid lurt.


Briseid ble ferdig med utdanningen sin i 1974, og reiste hjem til Nord-Norge der hun startet egen salong. Noen år senere havnet hun imidlertid på Sørlandet, og har også jobbet som hudpleielærer ved Hinna vgs i perioden 1983-86.

– Jeg er veldig interessert i alternative behandlinger, og jobber også med akupunktur, forteller Briseid, og legger engasjert ut om en ny akupunkturmetode som heter Akunova.


– Det er en helt ny metode utviklet av danske John Boel. En annen spennende metode som Boel har forsket fram, er en øyebehandling der du rett og slett kan bremse øyesykdom og gi folk synet tilbake igjen, fortsetter hun.


Én av behandlingsformene Briseid har spesialisert seg på, er såkalt «NADA»-behandling, utviklet av Dr. Michael Smith, en amerikansk psykiater. Behandlingen kan hjelpe mot alle typer avhengighet; alt fra rus til røyk og spilleavhengighet.

 

Ved Klinikk 1 har Briseid en samarbeidspartner som utfyller henne godt. Hudpleier Anja Eigner, tilbyr hele spekteret innen hudpleiebehandlinger, i tillegg til permanent makeup og tannbleking. Hun har også spesialisert seg på kroppsvoksing. Briseid på sin side, briljerer i akupunktur, hudpleie og fotterapi.


– Jeg tilbyr også permanent hårfjerning med elektrolyse – det er det ikke så mange som gjør!


Den autoriserte fotterapeuten har, som den eneste i bransjen med fordypning innen diabetes, kunder fra hele Lister-regionen. Formålet med behandlingene hos Klinikk 1 er at folk skal føle seg vel. Hun understreker at nordmenn flest kan bli flinkere til å oppsøke profesjonell hjelp forebyggende. 


– Det er veldig viktig med føtter! Og grunnen til at føtter er så viktig er at om du har noe som er vondt på føttene, så vil du automatisk prøve å avlaste ved å vri på foten. Det gjør at du forskyver alt gjennom hele kroppen og opp til hodet. 


Briseid viser oss noen fryktinngytende bilder av føtter som er blitt neglisjert gjennom årene. Dette er skrekkeksempler som viser akkurat hvor ekstremt viktig det er med forebyggende behandling – spesielt hvis du har problemer med føttene fra før.


– Jeg har et samarbeid med en veldig dyktig lege, og jeg kan henvise pasienten direkte til kirurgisk poliklinikk ved Flekkefjord Sykehus. Men det jeg ønsker fotterapeuter og leger kunne ha samarbeidet mye bedre om, er inngrodde tånegler, for det er ikke alltid nødvendig med kirurgi, sier Briseid.


Den årelange kunnskapen Briseid har om hud, vil hun gjerne dele med alle som ønsker å føle seg litt mer vel i hverdagen. Hun anbefaler unge til å tenke på hudpleie tidlig, ved å rense og pleie huden sin. Og hun anbefaler absolutt alle til å bruke en ansiktskrem med solfilter om dagen, for til og med kunstig lys fra dataskjermer og tv, påvirker huden vår. 


Kosmetiske behandlinger som mikroneedling  utføres her. En gang i måneden kommer plastikkirurg Ayman Zakaria hit og tar konsultasjoner, slik at folk slipper å ta fri en hel dag for å reise til Stavanger for vurdering. Briseid legger vekt på at hun synes det er viktig at ikke alle skal se like ut. 


– Hemmeligheten ligger i å fikse det sånn at det ikke ser kunstig ut, sier hun og siterer Wenche Myhre:

«Mitt ansikt skal vise at jeg har levd». 


– Men tenk på at jo tidligere du begynner å ta vare på deg selv, jo lengre kan du utsette en del av prosessene som skjer når vi aldres.


185070w2

Les mer...

2018-12-13 13.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv