173068ef173068as173068

Denne trafikkskolen har en av de laveste strykprosentene

Det gleder Stein Sollihagen Hauge, daglig leder for Majorstuen Trafikkskole, å lese takk for hjelpa-postene som blir lagt ut på Facebook. Hilsener og godord fra tidligere elever varmer – og sørger for god reklame.

Hauge er stolt over at de er fleksible, at de setter opp kvelder i uka for dem som ikke kan på dagtid og likevel har samme timespris.


Trafikkskolen med den sentrale beliggenheten merker trenden: Elevene som tidligere var 17, er nå ferdig med høyere utdannelse når de kommer og tar førerkort. De er i etableringsfasen og gjerne 30-pluss. Også det gir noen ekstra utfordringer når det gjelder kursløpet, forteller Hauge.


– Da er det flere grunner til at de vil ha førerkort, og den største gruppen er de som har fått familieforøkelse. I 2016 hadde vi førerprøve med 17 høygravide. I ett tilfelle ringte vi faktisk og flyttet førerprøven 3 uker frem slik at en av elevene våre skulle rekke fødselen!


173068as


Majorstuen Trafikkskole startet opp i juni 2015 og har i dag syv lærere på heltid, én kontor- og regnskapsansvarlig, og skal nå ansette en til. Alle kursene holdes i lokalene i Hegdehaugsveien 36 B, mens oppmøtested for kjøretimer er i Majorstuveien 31 C inngang Naubergaten. Trafikkskolen har opplæring for bil klasse B manuell og automat; for kjøring med henger i klasse BE/B96; for moped og for alle tre klassene i motorsykkel. Lærerne har bred erfaring fra trafikkopplæring, har blant annet arbeidet ved Statens Vegvesen Trafikkstasjon og som veiledere for HIAO og Nord Universitet.


Mange trafikkskoler i Oslo og mange små. Hauge er glad for at Majorstuen Trafikkskole begynner å bli så store, for da kan man støtte hverandre på det faglige.


173068


– Strykprosenten i Oslo i dag er på 50 prosent, og det er altfor høyt. Hittil i 2017 har vi hatt 83 prosent bestått. Å ha et nært samarbeid mellom ledsager og kandidat er én av grunnene til at vi lykkes. Læreplanen er tuftet på mengdetrening, hos oss gir vi faktisk lekser – og har man ikke mulighet til å kjøre, hjelper det faktisk veldig med refleksjonsoppgaver utenom kjøreskolen, forklarer Hauge. 


Med så mye yrkesstolthet – og med mye omtanke for elevene – er det ikke rart Hauge gleder seg ekstra når det kommer en elev som har prøvd mange ganger før uten å klare lappen.


– Da finner vi ut hva som ikke har fungert før, og den mestringsfølelsen du får når denne eleven til slutt står der med førerkortet i hånden – den er ubetalelig, smiler han.

Les mer...

2017-09-25 15.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv