173068ef173068as173068

Denne trafikkskolen har en av de laveste strykprosentene

Det gleder Stein Sollihagen Hauge, daglig leder for Majorstuen Trafikkskole, å lese takk for hjelpa-postene som blir lagt ut på Facebook. Hilsener og godord fra tidligere elever varmer – og sørger for god reklame.

Hauge er stolt over at de er fleksible, at de setter opp kvelder i uka for dem som ikke kan på dagtid og likevel har samme timespris.


Trafikkskolen med den sentrale beliggenheten merker trenden: Elevene som tidligere var 17, er nå ferdig med høyere utdannelse når de kommer og tar førerkort. De er i etableringsfasen og gjerne 30-pluss. Også det gir noen ekstra utfordringer når det gjelder kursløpet, forteller Hauge.


– Da er det flere grunner til at de vil ha førerkort, og den største gruppen er de som har fått familieforøkelse. I 2016 hadde vi førerprøve med 17 høygravide. I ett tilfelle ringte vi faktisk og flyttet førerprøven 3 uker frem slik at en av elevene våre skulle rekke fødselen!


173068as


Majorstuen Trafikkskole startet opp i juni 2015 og har i dag syv lærere på heltid, én kontor- og regnskapsansvarlig, og skal nå ansette en til. Alle kursene holdes i lokalene i Hegdehaugsveien 36 B, mens oppmøtested for kjøretimer er i Majorstuveien 31 C inngang Naubergaten. Trafikkskolen har opplæring for bil klasse B manuell og automat; for kjøring med henger i klasse BE/B96; for moped og for alle tre klassene i motorsykkel. Lærerne har bred erfaring fra trafikkopplæring, har blant annet arbeidet ved Statens Vegvesen Trafikkstasjon og som veiledere for HIAO og Nord Universitet.


Mange trafikkskoler i Oslo og mange små. Hauge er glad for at Majorstuen Trafikkskole begynner å bli så store, for da kan man støtte hverandre på det faglige.


173068


– Strykprosenten i Oslo i dag er på 50 prosent, og det er altfor høyt. Hittil i 2017 har vi hatt 83 prosent bestått. Å ha et nært samarbeid mellom ledsager og kandidat er én av grunnene til at vi lykkes. Læreplanen er tuftet på mengdetrening, hos oss gir vi faktisk lekser – og har man ikke mulighet til å kjøre, hjelper det faktisk veldig med refleksjonsoppgaver utenom kjøreskolen, forklarer Hauge. 


Med så mye yrkesstolthet – og med mye omtanke for elevene – er det ikke rart Hauge gleder seg ekstra når det kommer en elev som har prøvd mange ganger før uten å klare lappen.


– Da finner vi ut hva som ikke har fungert før, og den mestringsfølelsen du får når denne eleven til slutt står der med førerkortet i hånden – den er ubetalelig, smiler han.

Les mer...

2017-09-25 15.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv