172037_6172037_2172037172037_3

Krise i barnehagen? Her er hjelpen!

For Marianne Ostrøm er det å skape tillit mellom mennesker nøkkelen til arbeidet hennes. Gjennom samtaler og observasjoner hjelper hun barnehager ut av kriser. For å bli en god leder må man være autoritativ. Det vil si å finne en balanse mellom å være krevende og relasjonsorientert, forklarer hun.

- Jeg gjør dette kun for barnehager. Kommer det andre bedrifter, har jeg kompetanse på dette også, men det er barnehager jeg kan best. Det er fordi jeg er utdannet pedagog.


Ostrøm snakker seg varm om interim-ledelse. Interim betyr midlertidig, og det er interim-ledelse hun tilbyr. Da kan man hoppe inn i en bedrift på kort varsel og bli der så lenge det trenges, forteller hun.


- Ofte må jeg finne barnehagene selv, men det hender også at barnehager tar kontakt og ber om hjelp fordi de har et stort problem.


En typisk krise er når lederen ikke har mestret å lede. Ting har kanskje gått litt halvveis, vedkommende har ikke fått unna administrative oppgaver og personalet har blitt forsømt. Etter en tid går det sakte, men sikkert nedover med hele kulturen. De individuelle avdelingene begynner å styre seg selv, for det er ingen leder som samler trådene. Til slutt går det på bekostning av arbeidsmiljøet.


Selv har hun vært barnehageleder i mange år. Hun har også fungert som rådgiver for andre barnehager i et større konsern. Da oppdaget hun at det er mange ledere som er alene på toppen. Og særlig i barnehager som ikke er kommunale eller er en del av et konsern. Ofte er det de enkeltstående barnehagene som trenger litt hjelp til alt fra små til store kriser. Men, som de fleste av oss vet, små kriser kan fort bli veldig store.


- Når jeg blir spurt om å hjelpe, begynner jeg med å se på hva som er i veien. Jeg gjør en analyse av barnehagen ved å være tilstede, observere, notere og prate med ansatte. Etterpå legger jeg en plan. Mye handler om å ha samtaler med folk, for jeg må få tillit. 


Selskapet Marianne Ostrøm AS grunnla hun i 2015. I fire år har hun pendlet landet rundt. Nå bor hun i Sandefjord, men med en fleksibel innstilling om å være der oppdragsgiverne er, blir logistikken underordnet.


- Å bygge tillit med folk, å ha gode samtaler og samtidig være profesjonell og beholde en autoritativ ledelse. Denne balansen er vanskelig i praksis. Ofte blir man enten ettergivende eller autoritær, men ledere som klarer å bevare balansen, de lykkes. Utfordringen for meg er å nå ut til barnehager som er i krise, og si at det er hjelp å få.  Ledere må be om hjelp. Ikke vent for lenge, for det gjør alt for mange. 


172037_1

Les mer...

2017-05-09 10.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    • Marianne Ostrøm AS
    • Mail
    • Telefon:
      948 83 639
    • Adresse:
      Furustadveien145, 3232 Sandefjord
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv