172027_3172027172027_1172027_2172027_4172027_5

Mattilsynet sørger for at du får trygg mat på bordet

Å sikre trygg mat er en av de viktigste oppgavene til Mattilsynet i Bodø. I tillegg skal de påse at dyrevelferden blir godt ivaretatt. I Mattilsynet region Nord (Nordland, Troms og Finnmark) dreier det seg i hovedsak om fisken, for i Nord-Norge er det akvakultur og sjømatnæringen som regjerer.

Mattilsynet ble etablert i 2004, og har cirka 160 medarbeidere lokalisert på ulike steder i region Nord. Arnt Inge Berget er avdelingssjef for 18 ansatte i avdeling Salten, en av fem avdelinger i region Nord. Som et utøvende tilsyn har de medarbeidere plassert i Bodø og ute i avdelinga. 


- Vi er ute på tilsyn, revisjoner og forskjellige dokumentkontroller. Vi samarbeider tett med andre offentlige organisasjoner, som Fiskeridirektoratet. Vi er opptatt av å ha en god dialog med næringen, og gjennomfører regelmessig dialogmøter med aktørene. Det gjør vi for å ha oversikten, men også for å bygge en gjensidig tillit. Vårt tilsyn er risikobasert, det betyr at vi er mest tilstede der vi mener det er størst sannsynlighet for at regelverket brytes, og der vi mener konsekvensene av regelbrudd er størst.


Arbeidsoppgavene for avdelingen er primært tilsynsarbeid innenfor Mattilsynets ansvarsområde i 11 kommuner i Salten. Hovedprioriteringen i dette området er knyttet opp mot akvakultur og sjømatnæringen. Det vil si en trygg sjømatproduksjon og god dyrevelferd.


172027_5


- Næringen er selv ansvarlig for at matproduksjonen skjer i henhold til lover og regler, og er dermed ansvarlig for at maten som blir produsert er trygg for forbrukerne. Det samme gjelder for god dyrevelferd - det er det viktig å få frem. Mattilsynets rolle er å føre tilsyn med at regelverket følges samt informere og veilede virksomhetene om regelverket.


- Det betyr at vi har tilsyn med hele prosessen; fra råstoff i fôr til sluttproduktet. Da er vi inne i både fôr-fabrikkene, smoltanleggene, matfiskanleggene og i videreforedlings-virksomhetene. Ikke minst har Mattilsynet i region Nord en viktig oppgave når det gjelder eksportgodkjenning av sjømat og sjømatprodukter. Vi skal bidra til at aktørene i næringen får markedsadgang omkring i verden. Det er i denne regionen den største andelen fangst av hvitfisk skjer, og det er i denne regionen akvakulturnæringen er størst og utvikler seg raskest. 


172027


Mattilsynet region Nord trenger flere medarbeidere med kompetanse innen akvakulturproduksjon og sjømatproduksjon. Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver rettet mot næringer i sterk vekst og utvikling. Les mer om ledige stillinger i Mattilsynet her: https://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/ledige_stillinger.53


172027_6

Les mer...

2017-05-12 15.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv