172027_3172027172027_1172027_2172027_4172027_5

Mattilsynet sørger for at du får trygg mat på bordet

Å sikre trygg mat er en av de viktigste oppgavene til Mattilsynet i Bodø. I tillegg skal de påse at dyrevelferden blir godt ivaretatt. I Mattilsynet region Nord (Nordland, Troms og Finnmark) dreier det seg i hovedsak om fisken, for i Nord-Norge er det akvakultur og sjømatnæringen som regjerer.

Mattilsynet ble etablert i 2004, og har cirka 160 medarbeidere lokalisert på ulike steder i region Nord. Arnt Inge Berget er avdelingssjef for 18 ansatte i avdeling Salten, en av fem avdelinger i region Nord. Som et utøvende tilsyn har de medarbeidere plassert i Bodø og ute i avdelinga. 


- Vi er ute på tilsyn, revisjoner og forskjellige dokumentkontroller. Vi samarbeider tett med andre offentlige organisasjoner, som Fiskeridirektoratet. Vi er opptatt av å ha en god dialog med næringen, og gjennomfører regelmessig dialogmøter med aktørene. Det gjør vi for å ha oversikten, men også for å bygge en gjensidig tillit. Vårt tilsyn er risikobasert, det betyr at vi er mest tilstede der vi mener det er størst sannsynlighet for at regelverket brytes, og der vi mener konsekvensene av regelbrudd er størst.


Arbeidsoppgavene for avdelingen er primært tilsynsarbeid innenfor Mattilsynets ansvarsområde i 11 kommuner i Salten. Hovedprioriteringen i dette området er knyttet opp mot akvakultur og sjømatnæringen. Det vil si en trygg sjømatproduksjon og god dyrevelferd.


172027_5


- Næringen er selv ansvarlig for at matproduksjonen skjer i henhold til lover og regler, og er dermed ansvarlig for at maten som blir produsert er trygg for forbrukerne. Det samme gjelder for god dyrevelferd - det er det viktig å få frem. Mattilsynets rolle er å føre tilsyn med at regelverket følges samt informere og veilede virksomhetene om regelverket.


- Det betyr at vi har tilsyn med hele prosessen; fra råstoff i fôr til sluttproduktet. Da er vi inne i både fôr-fabrikkene, smoltanleggene, matfiskanleggene og i videreforedlings-virksomhetene. Ikke minst har Mattilsynet i region Nord en viktig oppgave når det gjelder eksportgodkjenning av sjømat og sjømatprodukter. Vi skal bidra til at aktørene i næringen får markedsadgang omkring i verden. Det er i denne regionen den største andelen fangst av hvitfisk skjer, og det er i denne regionen akvakulturnæringen er størst og utvikler seg raskest. 


172027


Mattilsynet region Nord trenger flere medarbeidere med kompetanse innen akvakulturproduksjon og sjømatproduksjon. Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver rettet mot næringer i sterk vekst og utvikling. Les mer om ledige stillinger i Mattilsynet her: https://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/ledige_stillinger.53


172027_6

Les mer...

2017-05-12 15.15

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv